Wednesday, August 24, 2011

Edisi Ramadhan Day 24....

gambar Khaalish jalan2 PARAM bersama papa... tiada kaitan dgn entry :)


mama wrote:

huhu.... lagi 6 hari nak raya... okeh... apa persiapan raya so far huhu... meh kita list mcm mama list last year...

Baju raya :
- ok so far jgn kata nk basuh baju2 tu....tp baju raya wajib ni pon masih belum ada di tangan... baju raya papa & anak2 masih ada di tukang jahit Zaidi di Pekan Rabu... bila rasa2nya ada masa nk ambik baju raya tu papa yer...hehe
- baju raya mama pon sama... masih belum sampai di tangan hehe... ps - kak huda jgn lupa p ambik baju raya ku okeh.. nanti tak beraya I huhu..
- disbbkan ini jugak... pre-shoot gambaq raya masih belum bole buat.....sbb baju raya tak ada maa hehehe...
- lain2 baju raya ..... masih belum beli apa2.... noktah... maklumlaa menunggu papanya free, weekend koje... mlm2 blk kol 1,2 pagi... so hopefully esok lusa ni papa dh free yer...:)...nanti baju raya abihh pa hehehe!!!
-

Duit raya :
- dah tukaq dah.. budget sama aja mcm thn lepas... sbbnya wpon mama & papa dpt bonus... tpnya byk bonusnya...byk jugakla yg kluaq utk belanja2 yg dah diduga... eg servis PFN, KBQ, blaa3... duit bonus tu dh ada portion masing2 pon :)...

Raya di mana :
- okeh tahun ni takdak ketupat nasik daun kelapa okeh... huhuhuh.... thn ni turn beraya di Gurun... & disebabkan Tok & Wan Kangaq pon beraya di sini jgk... makanya perhatian utk sedara2ku @ Felda Tun Ghaffar Kemendore Jasin, kami tk blk kampung tahun ni yer... so utk sepupu2 ku.. silalahh simpan duit2 raya anak2ku utk di carry forward pd thn depan okeh.. I will tuntut okeh... insyaAllah tahun depan kalo umur panjang :))...
-makanya dgn ini secara automatiknya 1st time juga akan beraya di umah baru di AS ini.. so kawan2 jemput2 laa dtg umah yer....



Kuih raya & berkaitan:
- sederhana jgk... lagik kurang dr thn lepas... wpon tlg2 juai kuih utk member... tp sendiri punya beli sekadar bg ada kuih aja...& order utk mak2 jerr.... lain2 papa kata... jamu kek papa buat udah lerr kalo org mai umah wahaha kekeke...

Cuti Raya :
- skolah dah nak cuti... so cuti raya adalah seperti cuti sekolah..Sekian. :)..senang jadik cikgu takyah apply annual leave kalo cuti skolah wahaha..


ok itu jer by far....mood nak raya belum betul2 dtg... cuma mood nk cuti tu mmg dh dtg dah hehehe..... tunggu laa entry lain... bila dh start shopping raya...maybe mood betul2 nak raya akan datang kot hehe...

Selamat meneruskan ibadah Ramadhan.... moga kita akan memperoleh keberkatannya...Amin!!




1 comment:

MasZuber said...

sALAM Eid Mubarak :)

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com