Wednesday, August 24, 2011

Edisi Ramadhan Day 24....

gambar Khaalish jalan2 PARAM bersama papa... tiada kaitan dgn entry :)


mama wrote:

huhu.... lagi 6 hari nak raya... okeh... apa persiapan raya so far huhu... meh kita list mcm mama list last year...

Baju raya :
- ok so far jgn kata nk basuh baju2 tu....tp baju raya wajib ni pon masih belum ada di tangan... baju raya papa & anak2 masih ada di tukang jahit Zaidi di Pekan Rabu... bila rasa2nya ada masa nk ambik baju raya tu papa yer...hehe
- baju raya mama pon sama... masih belum sampai di tangan hehe... ps - kak huda jgn lupa p ambik baju raya ku okeh.. nanti tak beraya I huhu..
- disbbkan ini jugak... pre-shoot gambaq raya masih belum bole buat.....sbb baju raya tak ada maa hehehe...
- lain2 baju raya ..... masih belum beli apa2.... noktah... maklumlaa menunggu papanya free, weekend koje... mlm2 blk kol 1,2 pagi... so hopefully esok lusa ni papa dh free yer...:)...nanti baju raya abihh pa hehehe!!!
-

Duit raya :
- dah tukaq dah.. budget sama aja mcm thn lepas... sbbnya wpon mama & papa dpt bonus... tpnya byk bonusnya...byk jugakla yg kluaq utk belanja2 yg dah diduga... eg servis PFN, KBQ, blaa3... duit bonus tu dh ada portion masing2 pon :)...

Raya di mana :
- okeh tahun ni takdak ketupat nasik daun kelapa okeh... huhuhuh.... thn ni turn beraya di Gurun... & disebabkan Tok & Wan Kangaq pon beraya di sini jgk... makanya perhatian utk sedara2ku @ Felda Tun Ghaffar Kemendore Jasin, kami tk blk kampung tahun ni yer... so utk sepupu2 ku.. silalahh simpan duit2 raya anak2ku utk di carry forward pd thn depan okeh.. I will tuntut okeh... insyaAllah tahun depan kalo umur panjang :))...
-makanya dgn ini secara automatiknya 1st time juga akan beraya di umah baru di AS ini.. so kawan2 jemput2 laa dtg umah yer....



Kuih raya & berkaitan:
- sederhana jgk... lagik kurang dr thn lepas... wpon tlg2 juai kuih utk member... tp sendiri punya beli sekadar bg ada kuih aja...& order utk mak2 jerr.... lain2 papa kata... jamu kek papa buat udah lerr kalo org mai umah wahaha kekeke...

Cuti Raya :
- skolah dah nak cuti... so cuti raya adalah seperti cuti sekolah..Sekian. :)..senang jadik cikgu takyah apply annual leave kalo cuti skolah wahaha..


ok itu jer by far....mood nak raya belum betul2 dtg... cuma mood nk cuti tu mmg dh dtg dah hehehe..... tunggu laa entry lain... bila dh start shopping raya...maybe mood betul2 nak raya akan datang kot hehe...

Selamat meneruskan ibadah Ramadhan.... moga kita akan memperoleh keberkatannya...Amin!!




Sunday, August 14, 2011

edisi Ramadhan Day 13....

mama wrote:

pejam celik pejam celik je dah almost 2 weeks kita berpuasa.... kejap sungguh masa.... entry Ramadhan pon blom sempat buat....

smalam 1st weekend berbuka kat umah... kalo tak ulang Gurun-Kangaq jer... dlm hati ada rasa nak masak... tpnya... pagi ni dah buat aktiviti berat2 ni haa...


edisi basuh & jemur 3 toto.. haiya... harus pengsan wehh... nak jimat 60hinggit punya pasai gigih basuh manual toto ni... terbaringgg okeh huhuh....

yg nayanya sampai arini toto ni tak kering2 lagik... mana la nak jangka dlm panas2 t terik tu dia bole dok ujan lebat pulak kat Aloq Setaq ni...kuasa Allah S.W.T....


edisi papa memesin rumput yg akhirnya berjaya di selesai kan.... nak raya ni kena mesin laa... so sempat laa rumput ni hijau blk time raya kang hehe...

edisi menjemoq carpet... huhu.. tu karpet ehsan mak Kangaq... mmm ada budget tak aaa nk beli karpet raya yg masih tak beli2 lagi ni mmm...

edisi membasuh...mengemas keliling umah....menyental lantai....ampun umah kecik ni pon tak larat nak cuci dah... nasib baik tak beli umah banglo hua hua hua mcm laa mampu wakaka....

& kat mana dua budak kecik ni... hahaha..... acara mengalih perhatian supaya tak kaco kerja papa & mama... taraaaa...... mandi laa kolam tu sampai tergolekk dokkk sejukk okeh kanak2 ribena......

selesai semua around 1pm tu... mama & papa dah almost pengsann haha tipu la takle sampai pengsan pon..tp kepenatan yg amat la...... itu baru mengemaih luaq umah tu..itu baru umah kecik tu..... masuk dlm umah... hadoiiii..... kapal pecah lagik oleh hero2 kecik.... terusss peninnn2..... so terus mood malass mai ajala wpon dlm umah still macam tongkang pecah bole gitu hahaha.... penat sehh puasa okeh.......dlm hati no wonder laa orang kaya2 ada tukang kebun and bibik hua hua huaa...... sapa laa yg nak kuasa buat keja2 ni ari2...tak larat weh... ni pon bebulan skali haa pon penat tak hengatt dah huhu...


so tu jer laa aja edisi mengabihkan masa bersama2 keluarga di hari minggu....

Selamat meneruskan ibadah Ramadhan....:)


Friday, August 5, 2011

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com