Tuesday, December 4, 2007

Mee Udang Sg Dua , Penang....

mama wrote :

ok la...sambung cita di bawah... actually ni di hari yg sama kami p umah uncle Khalil tu, bukan apa...start jaa mama masuk Sg Dua, be4 sampai umah uncle Khalil kat Permatang Pauh tu...semua kedai makan ada tulis Sg Dua...mcm cth...Nasi Lemak Sg Dua...Mee Rebus Sg Dua....Koteow Goreng Sg Dua and etc laaaa....semuanyaa ada trend mark Sg Dua gitu...hehe...itu yg mama pelik...sbb mama tak penah lak tgk kat tpt lain mcm tu ... tak penah la plak dgq Mee Goreng Kgq...Nasi Lemak Kgq ker...eh ada ker hehehe tah2 mama ja yg tak perasan haa.....

ok sambung cite...dah abih tu..apa yg spesel nya kat sg dua ni kan, kalo semua nya ada trend mark tu tak gitu kan.. then papa dok cita la... dulu2 dia makan mee udang kat sg dua ni.. ok la.... apo lagik... jom laa , makan mee udang laa... mama mmg tak penah makan pon.... dok dgq orang dok cita jaa.. alang2 dah ada sini ...bila masa lagik nak mai kan.... tp kami tak p kat kedai mee udang yg glamer sikit tu...glamer la kot sbb uncle Khalil ckp penah masuk 'Jalan-jalan Cari Makan'.. kami p kedai 1 lg yg uncle Khalil suggest , dia kata view kat sini cantik sket...alaa dekat2 tu ler jgk ponn.. apa yg cantik ek..tak perasan le pulak mama ...sbb dah mlm kan..semuanya mama nampak gelap jee hehe....


promosi free kedai kami makan :)..

wah2...begitu teruja dua beranak ni...

teruja dah sampai tahap melampau berdiri di atas meja..

mama...mana makanan ni...Khaalish sabar menanti ni...

huhu...dah tak sabar lagi laa....

ok...air sirap mama dah sampai... tp tawaq hebeaq tau huhu..

ni ayaq kelapa papa...

tu dia...Mee Udang dah sampai....huhu...terliur lak dah le mama posa ni...

mama makan dulu...

papa lak..menayang udang galah dia hehe...


finally.....licin kami kerjakan hehhe......


so, itu ler citer di kedai makan mee udang sg dua... gambo udang dlm entry di bawah tu ..adalah gambo masa dok pilih2 udang galah la.....bole pilih nak udang galah ke udang kertas... saja laa skali skala amik le udang galah pulak..bila lg nak makan mewah ni kan hehe..
so amik le dlm 3 ekoq udang galah.... bil utk mee udang 3 ekor udang galah utk 2 org makan ( buat dlm 1 bowl ) , kena laa dlm 30hinggit laa.... mmm mahal tak?... bole la....sekali sekala aja... kalo selalu bankrup ler papa haa hehehe... taste mee udang camno?....ok laa..not bad...ya laa kalo dah licin tu takan laa nak kata tak sedap pulak kan hehehe..sedap laa..... cuma ayaq sirap yg tawaq tu je la yg slack sikit...mama igt dia lupa boh gula kot hehehe....ok la jalan2 cari makan kali ni pass la....lain kali bila2 bole mai lagik sini :)....

No comments:

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com