Thursday, October 29, 2009

K.h.a.a.l.i.s.h dan P.I.N.G.U............

mama wrote:

ini adalah gambaq2 Khaalish dihari dia dipaksa p skolah dia lepas berminggu2 berseronok2 dok ngan Tok hehehe... ni bln october ni bole bilang ngan jari je laa bapa ari dia p Taska dia hehe...[suka ponteng skolah betul, jgn bawak2 sampai beso dah laa ye sayang....)



p skolah sbb aritu ada party kat skolah dia.. so balik tu dpt ler topi...belon...gift2... ayam ler etc... Khaalish mcm ni laaa....bila pagi2 bkn main lagi.... bangun2 je terus cakap 'Khaalish taknak p skolah ' tp bila time blk skolah asyik dok cita....'kat skolah Khaalish makan blaa blaa blaaa... kakak mandi Khaalish... bla blaa blaaa ' mcm sonok jer kat skolah tu....

kesimpulannya.... benonya Khaalish bole ajaa p skolah tu...jgn dok ikut sgt mood ngada2 dia tu hhehhee....

ni nak jgk bergambo dgn Pingu dia kat blakang tu hehe..


citer kegemaran dia skarang...siap tv khas tu utk dia tgk cd PINGU jaa hehee... sampai kat umah ada 3 tv lagik hehehe ..takpa 2 dr tv adalah free papa dpt dr credit card hehehe....
tak abih2 dgn pingu.... semua org kena terutamanya tok & wan dipaksanya teman dia tgk PINGU sampai last2 tok & wan pon terikut2 tgk PINGU jgk kekekeke..... itu laa gara2 penangan PINGU Khaalish....





Saturday, October 17, 2009

Lebaran 2009............

mama wrote :


Tahun 2006......
ini gambaq 1st time berhari raya as husband & wife.. baju papa tu bj akad nikah.. baju mama lak baju konon nak buat baju nikah yg tak jadik huhu.. masa ni Khaalish masih dlm perut mama hehehe.....
Tahun 2009.......
masih di tempat yg sama...... masih maintain macam 3 thn yg dulu tak hahaha....
tp apasal masih berdua hehe...

haa... ini dia bdk kecik nya... gambaq kat atas tu biasala... dh dia tgh ngamuk takmo bergambo, papa & mama amik chance ler begambo bedua :))....

see... masih tdk dpt menutupi ketembaman diri ku... :)....
selepas 3 tahun... thn ni kami beraya 3 1/2 orang hehehe..



yes we're waiting for our 2nd baby next month......doakan semuanya selamat2 belaka utk mama & adik Khaalish.... insyaAllah... :))...


ps- utk lain2 gambaq raya sila laa lihat di link FB ni... sungguh tidak larat utk post di kedua2 entry skali dgn thp kelembapan berukband ini huhuhu..


Saturday, October 10, 2009

Edisi Khaalish di ward.............

mama wrote:

acara pembersihan thread....... huhu..... ni salah satu entry yg dok pending2 kat draft tu... dah bebulan2 dok tang draft tu tak siap2 hehe...cian Khaalish.... mama & papa bz sungguh ler nak update blog Khaalish ni... tp bz apa pon tatau ler hehehe... satgi lupa plak peristiwa2 penting dlm diari Khaalish ni .............

ini masa Khaalish masuk ward aritu... ye dlm thn ni je dah 2 kali Khaalish masuk ward.... masa ni around May & June... mmg tak sempat betul mama & papa amik insurans utk Khaalish .. ye la.....pasai pa nak tunggu sampai 2 thn..... yer sbbnya Khaalish ni kan lahir premature so kena tunggu sampai umo 2 thn baru bole apply insurans.. kalo before 2 years dh kena reject pon....

so kami dh budget bila Khaalish cukup je umo 2 thn masa January aritu mmg dh apply for insurance dia dah.... tp tu ler....takdak rezeki.... adalaa sedikit2 halangan yg melambatkan proses tu... kesimpulannya dua2 kali Khaalish masuk PMC... pon duit pa & ma jugak hehehe... sib baik ada kad plastik itu huk huk hukkk....... kad plastik lagik huhuhu...dahlaa kat PMC lak tu huhuh.... tp now insurance baru Khaalish dah siap ...hopefully lepas ni dh bole guna dah hehe....

so iniler gambo2 Khaalish kat ward ..... biasala.... masuk antibiotik...buat nebulizer... rutin le tu... Khaalish pon dh lali dah...
















and due to masuk spital dua kali berturut2 ni.... Khaalish pon dh kena pakai Evohaler yg budak asma kena pakai tu huhuhu.... & start dr dia kuaq ward ni jugakk...... kesihatan dia tak bapa baik..... ye laa... makan ubat hilang jap kahak + batuk + selesema tu... pastu seminggu dua pulak mai lagik huhu.......mcm tu keadaannya berbulan2 niii ..bygkan je ler dah 5,6 bln dah gitu..........kalo nak dikira medical bills utk Khaalish dlm sebln jer.... dok berulang p PMC & Dr Yeoh specialist kat Aloq Staq ni... mama pejam mata aja laa..... anak punya pasai... duit tu bila2 bole cari kan...


sampai tatau ler nak cari faktor apa lagik ..... maybe laa... before ni dia dok ngan Tok & Wan..dia sorang2 ja... & tau2 je laa kalo Wan dia jaga.... mmg betul2 jaga punya laa bak kata 1 nyamuk pon takleh hinggap kat Khaalish haa....... mama & papa mmg surrender la....


tp start thn ni.... dh dok ngan mama & papa.... terpaksa laa antaq p nursery so faham2 le risiko nya kannn.....risiko nak bejangkit penyakit tu mmg tinggi ler ditambah plak ngan antibodi dia yg kurang sket...( yes bdk2 prem mmg antibodi kurang ).........tp doc kata ni bagus... sbb sampai bila nak biarkan dia tak becampur ngan org lain kan... at least bila antaq nursery benda tu baik.... utk dia bina antibodi dia sendiri..... ye laa besok2 nak antaq p skolah jgk mmg kena bergaul ngan org ramai jgk huhu...


pastu nak kata faktor umah yg bedebu kaa. huhu.... jrg sgt2 laa nak bukak pintu umah tu... kalo bedebu pon seboleh mungkin mama akn vacuum & mop 2,3 hari sekali..... mkn or minum sejuk.,... pon dh lama di larang utk Khaalish... tp penyakit nak jadik kan..... genetik pon ye jugak :).... so kami berubat le, selagi ada cara yg bole cuba kami cubalaa..


tp lately ada perkembangan positif sket... start raya aritu... sbb Khaalish dok batuk lagik... Pak Ngah dia suruh pakai Asthalin yg sepupu dia punya everytime bila dia batuk2..... ye yeah its good to have paedeatric in the family..... bole dpt consultation free ngeh ngeh ngeh....so kami p ler beli kat farmasi benda alah tu.... alhamdulillah.... dh 2 minggu ni..... tak nampak ler dia batuk2 lagi dah...harap2 ni perkembangan positif laa .....



oo....dh lambat.... papa tgh tunggu turn comp ni nak berladang kat Farmville lak hehe...

till then........ good day everyone!!!............... ciowww!!!!!...........


Monday, October 5, 2009

Week 33.........

mama wrote :

I'm counting the days........
sudah melepasi angka 31........ huhuhu.......
hopefully everything would be fine this time :)...
InsyaAllah ........Aminn!!.....

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com