Friday, May 30, 2008

Bila cuti sekolah bermula......

mama wrote:

wah2.... papa bercerita politik yek....huhu..sungguh ketinggalan mama... sejak2 start cuti skolah and blk Gurun...ni le baru sempat nak online hehe..

alahai..nak tulis pjg2... tp malam sudah lewat ni....mama & papa tgh mengemas ni.... esok pagi2 kena siap dah huhu.... sbb nak kena reach PPUM at least be4 1.30pm sbb kalo tak..berjanggut laa tunggu doc utk check-up Khaalish :)...appointment nye kol 2.....tunggu berejam2 kang masuknya taksampai 10minit pon....

ho laaaa.......we are going to KL for a week huhu.... awat lama sgt.. hehe...biasalaa mama & Khaalish haruslah mengekor agenda papa yg ala2 sokmo ada koje di KL tu kan :)...padahal papa baru je blk dr KL ari Isnin aritu.....

ituler ...dulu2 cuti skolah tak membawa apa2 maknapon utk mama....sbb ye laa Khaalish pon bkn skolah lg ha..... tp now....cuti skolah bermakna... mama pon cuti jugak hehehe..... mama cuti 3 weeks ni .. wpon ada lg assign belum siap....tp alahhh... pejam sat laa mata.... nak poya2 di KL dulu next week..mama miss KL laa hehe...bole ler shoping moping cuci mata ni ...kat sini tak byk choice nak mencuci mata haa...hehe...
hehe...week after that baru mau fikir pasai assign hehehe.....wah macam ada duit aja mama ni nak shoping2 bagai.......huhuh.. walhal elaun belum masuk ni huhu.... takpe papa ada kan kann...:)...takpon window shoping jalan2 aja ye tak :)...

so sesapa kenkawan2 ku yg rasa merindui diriku ini... calling2 laa ye....mana tau sempat jumpa ke...u all know how to reach me okeh....daaa.......

Thursday, May 29, 2008

Dr Mahathir Mohamad: UMNO yang bukan lagi UMNO

kenangan bersama TDM sebelum beliau meletak jawatan sebagai PM..

papa wrote :

tak pernah2 papa posting pasal politik negara. cuma mama aje yg sentuh sikit pasal politik time result PRU12 hari tu... emm.. tak adil pulak papa rasa. sedangkan selalu sgt papa cakap pasal politik ni kalau lepak ngan member2. jgn tak tau, walaupun kami golongan yang tak berapa tua ni, masih setuju dgn segala idea dan tindakan TDM masa kini.

ada sorang member office tu (yg agak senior) terkejut bila dia dapat tau yg golong muda mcm papa ni mengikuti perkembangan politik ditambah lagi dengan menjadi supporter TDM! apa2pun korang selalu2 le jengok blog tun ni... aku akan kenang segala jasanya dan pengorbananya. walaupun apa tindakan negatif yg korang rasa TDM telah lakukan, aku percaya semuanya ada sebab yang paling baik dan yang mungkin kita tak faham. bukan senang nak jadi khalifah dimuka bumi ni. tambah2 pulak untuk Malaysia yang tercinta.

TUN (kalau TDM masuk blog khaalish lee..hehehe),

saya nak ikut jejak TUN tinggalkan UMNO, tapi cam ne..? saya pun belum masuk UMNO lagi.. huhuhu... apa2pun kami tetap menyokong TUN dari belakang!!


Sunday, May 25, 2008

Ada Untukmu....

mama wrote:

DI SANA PUNGGUK MENANTI
MENGHARAP BULAN MEMBALAS RINDU DIHATI
DI SINI AKU BERDIRI
MENUNGGU PENUH DGN KESABARAN

TANPA MANIS MADAH
JANJI YG PUITIS
UTK PERSEMBAH
HANYA KETULUSAN
SEKEPING HATI SUCI

AKU BERIKAN KASIH
KELAK ITU YG KAU MAHU DARIKU
AKU BERIKAN CINTA
UNTUK MEMBAHAGIAKAN HARIMU
AKU SAYANG DIRIMU
BIARPUN NAFAS SAMPAI TERHENTI

AKAN KU KOTA JANJI KITA
MENDIRIKAN TAJ MAHAL CINTA
SETEGUH KASIH
SYAH JEHAN KEPADA MUMTAZNYA

TERASA INGINNYA
PABILA BERDUA SEMAKIN TIBA
SAAT BAHAGIA
MERAIH CINTA KITA....

~~~~ well done nubhie~~~~~

pa, tu laa mesti papa tak dgq... sibuk jd tukang sorak la time ni kan hehe........wpon mama tak penah tgk konsert season AF6 ni sampai abih.. tp sampai tang final berjaya jgk mama tgk tanpa tertido kan huhuh... maklumlaa berdua aje ngan Khaalish ...kalo mama tetido awal kan, kang haruslaa Khaalish nangih2 nak susu baru mama tejaga kang hehehe..

except for AC Mizal yg suka buat lawak bangang tahap xxxx kan huhuh please laa AC it's not funny at all okehhh huhuhu.... yg lain2 masa konsert tu ok laa hehe... ..

blk le cepat pa...leh wat koleksi cd pirate baru pa hehe......dah seminggu papa tinggalkan mama & Khaalish ni huhuhu...

Friday, May 16, 2008

Selamat Hari Guru...

mama wrote :

Kami Guru Malaysia
Berikrar & Berjanji
Mendidik & Memimpin
Putera Puteri Negara kita...

Pada Seri Paduka
Kami Tumpahkan Setia
Rukun Negara Kita
Panduan Hidup Kami Semua....

Di Bidang Pembangunan
Kami Tetap Bersama
Membantu Membina
Negara Yang Tercinta...

Amanah Yang Diberi
Kami Tak Persiakan
Apa Yang Kami Janji
Tunai Tetap Kami Tunaikan
Tunai Tetap Kami Tunaikan..................

wpon dah agak telambat.... tak sempat nak post la :)...

Selamat Hari Guru buat semua warga pendidik....semoga segala amalan ikhlas anda dalam mendidik anak bangsa diberkati olehNya....

utk semua adik2 classmate mama.... jom bedebo2 tunggu tempat praktikum nanti ..sapo kena anto kat perak nanti wehhh huhuhu.....

Wednesday, May 14, 2008

Khaalish dan tongkat wan....

mama wrote :







Khaalish sgt suka kacau Wan Gurun..suka kacau Wan tido...suka korek2 mata Wan huhuh.. ( betuah punya cucu kan )...tp pandai pulak bermanja2 dgn Wan tu...tp suka dan benda yg dia plg suka skali ialah tongkat Wan...

be4 this dia cuma dok sebut2 'kat'....'kat' je....igtkan apala bendanya... tup2 arini tiba2 tok kata.... Khaalish sebut 'tongkat' hehe..tp skali ajer la..... pastu tanak sebut dah huhuh...


'Selamat Umur 14bulan sayang.....'


Monday, May 12, 2008

Camera..

mama wrote:

actually entry gambo2 di Langkawi masih ada separuh lg.. tp memandangkan kalo mama upload pon...classmate2 mama ni bknnya bole tgk pon hehe.. sbb wireless kat IPP tgh bengong kan hehe..... so mama akan upload gambo2 lain laa hehe....


ni antara one of the picture yg mama sgt suka tgk hehe.. actually mama dah dloadkan gambo ni kat fp mama , tp di sbbkan mama dah lama gilerrr tak upload fp, dah 5,6 bln dah tak update kan hehe... so takde sapa pon tinggalkan komen mcm slalu ngeh ngeh ngehhh ...

sbb apa mama suka gambo ni hehe... saje jer...sbb tgh mengetest power camera papa ni hehe...

these 2 pictures were taken during our lawatan to makam mahsuri... so apa yg menariknya hehe... sbb dua2 gambo ni mama amik dr tpt yg sama... tak berganjak sket pon heheh...

1st picture ... nampak biasa je kan.....

2nd picture... same place ..but after 12x optical zoom hehe....

the power of camera kan hehe..harus nampak abih kerbau2 tu hehe... bagusla camera papa ni.. multi-function... bole jd teropong pon iyer jgk ni hehehe..


Edisi Cover seminggu punya citer :)...

mama wrote :

helo.... dah seminggu tak update kan :).....biasa la bz sket hehe... benonya sgt rindu hendak tulis blog...tp masa tak mengizinkan...cewahhh.... ayat poyoo je kan hehehe..

takde la..mama bz sket... last week dr Selasa sampai Khamis...mama p camping Bulan Sabit Merah antara IPG2 utara kat Pendang Lake Resort... hehe..nama je camping tp bkn tidoq dlm kemah pon hehehe....taknak cita laa pasai pengalaman di Pendang itu... sgt tidak best okeh... hehe.. bkn tak best dr pengisian programnya... tp tak best dr segi pengurusannya huhuhuh..... kalo nak cita ... mmg tak tercerita laa bape byk laa mulut mama dok !%&%$# orang masa kat sana kan... hehe..

ye laa kalo dah pengurusan yg tak profesional dan menyusahkan org... mmg haruslaa kena fire kann hehe..nak2 mulut mama ni tetiba lak jdk mmg laser tak hingat dah... sbb sgt geram dan marah dgn org2 tak profesional ni...... cuma utk segelintir... segelintir aja ya mama tak kata semua.. utk segelintir orang2 dr IPDA & IPSAH yg terlibat dlm kes menghalau kami dr tpt penginapan & utk amik makanan pon kena halau..... huhu... harus I kena laser siap publish nama IPG lagik.... hehe...sori la yek ni blog personal mama so suka hati mama la kan.....lgpon mama tak kata pon semua...tp sbb yg segelintir inilah yg menjdkan nama 1 IPG dpt nama buruk huhuh... sungguh mama tak faham... kalo mcm ni laa mentaliti org2 yg nak cikgu... mmg sampai bila2 laa profesion guru akan dipandang rendah oleh masyarakat okeh.....

huhu td kata tak nak cita pasai camping tu... dah jd pjg lak hehe..ok stop2 cita pasai ni.

then Jumaat abih kelas terus shoot balik ke Gurun...huhuhu.. wah...semenjak2 papa lepaskan mama drive keta ni... harus le mama pandai2 le blk sorang haaa huhuhhu... salah 1 kekurangan bila dah bole drive sendiri kekeke... ya la...kalo dulu... papa mesti dtg amik kan hehe... laa nii kira ala2...pandai le drive blk kan kekeke..... so mama paksakan le jgk drive blk sorang2 ... sbb mama rindu kat Khaalish lorr huhuhu... & papa jugak heheh....

tp alhamdulillah selamat jgk mama sampai wpon on d way tu hujan turun dgn lebat ... betul la kata org... setiap kali memandu adalah pengalaman yg berbeza hehe... ye la.. actually mama tak tau nak bukak wiper masa hujan tu...sbb dia kan ada byk jenis..ada yg kuar skali..ada yg kuar laju..... kira2 mama hentam je kaedah 'trial & error' yg mana 1 nak yg wiper kuar lambat2 tp continueous tu hehe...sungguh teruk mama kan hehe...

then ari ahad blk kangar blk huhu.. kali ni 1st time drive ikut jln lama A.staq-kgq yg byk keta itu... sbb drop papa kat Mergong so kena la blk jln lama sbb dah dekat je..takan nak pusing p highway lagik huhu.. sgt mencabar okeh dgn bas2 besar yg asyik menghimpit mama yg baru blajo bwk keta ni kan hehe.... rasa mcm nak p letak je sticker kat blakang keta nak tulis.. ' I'M A NEW DRIVER ...PLEASE OVERTAKE ME OK..' bole ke gitu hehehe...eh betul ke potong in BI overtake aa...mama lupa laa hehe... mcmmana pon mama selamat le jgk sampai umah hehe..

and minggu ni... mama sorang2 lg kat umah... dah almost 3 minggu mama sorang kat umah ni tau... huhuh... tetiba tingat lak smalam Khaalish nangis2 siap tarik2 lagi tudung mama sbb nak ikut mama naik keta huhuh.. alaaa siannya anak mama....jenuh pujuk papa nak gi keja... mama pon nak gi keja....tp dia kejap je... bila suruh babai... dia hilangle nangis dia...siap babai lagik mama & papa nak gi keja...papa kata baiknya anak kita yek... kalo anak org lain mau nangis2 nak ikut jgk huhu.. ni siap bole babai lagik ha mama & papa dia hehe... takpe nanti weekend ni kita blk sini yek sayang huhuhu.....

okla,..mama nak sambung wat assign....tak sabonya nak tunggu cuti skolah..... huhuhuh....

to papa... ' Selamat Mengangkat Sumpah ' yek... ":).....steady la pa.. siap pakai baju nikah kita lg tu... post kat sini sket mama nak tgk muat ke lg baju tu hehehe...

or....sebelum mama lupa... Selamat hari Lahir utk Tok Khaalish pada 4 May aritu.... and utk semua ibu2 jugak... Selamat Hari Ibu ...... :)

Monday, May 5, 2008

Finally....

mama wrote :



ngeh ngeh ngehh... hehe finally.................mama berjaya juga mengatasi 'fear' mama iaitu... drive keta wahahaa....



benonya ... be4 this...dlm diri mama ni...


....................aiya....mama sgt tensen.... dah pjg lebor mama tulis posting ni skali dah ilang pulak huhu... sungguhla tensen lah.....

kesimpulan dr posting td....yg biarlah mama aja yg tau apa yg mama karang tu.... hehe.. lesen keta mama bukan lesen terbang lagik pa hehe...

arini mama dah bwk keta gi kelas hehe..... lepas ni dah tak payah harapkan org lain antor mama lagik hehehe...

Sunday, May 4, 2008

hari ini dalam sejarah hidup mama!!!

papa wrote :

kita lihat siapa yang sedang khusyuk memandu tuu....!! mama dah pandai bawa kereta! yahoo.. papa bole rileks lepas ni..

sebenarnya, papa cuak jugak nak bagi mama bawak kete ni. maklumlah, sejak mama dapat lesen 11 tahun yang lalu, boleh dikatakan mama tak pernah bawa kereta (dalam erti kata bawa kereta sebenar lah.. setakat dua tiga meter tu tak kira lee..) so, bole diibaratkan papa dan khaalish kira redha je le apa yg akan berlaku pada kami tiga beranak. hahaha...

mana taknya, mama akan memandu sejauh lebih 100km!! kangaq - gurun...non stop!. jom kita lihat aksi2 mama petang semalam. dan hari ini.. mama berjaya balik seorang diri dari gurun ke kangaq tanpa ditemani oleh sesiapapun!!!

we're proud with you!!


wah.. macam pro je tu...


tengok le berapa laju mama bawak.. rpm dah 3000 tu.. dah lebih 100km/h laju tuu...

pegang stereng ada gaya.. hehehe


wah.. kira stabilnya mama bawak sehingga membolehkan khaalish tido nyenyak.. senang hati papa..



tengok tu.. lagi 5km nak sampai gurun.. yeye...

Friday, May 2, 2008

hasil seni foto khaalish hakim

papa wrote :

inilah hasil seni khaalish bersama kamera handphone N95 8GB papanyee.... (hasil usahanya sendiri tau. tanpa bantuan papa). kalau dah dapat kat tangan dia handphone tu, jgn harap kita nak dpt balik (selain dari menggunakan kekerasan!! huhuhu...)





penantian mama berakhir...

papa wrote :

welcome to the new 141 family!!
jumaat lepas time mama tinggalkan papa n khaalish... kereta baru mama akhirnya dpt juga berada di atas jalanraya.. hehe.. selamat datang keluarga baru 141.. jgn tak tau, kereta papalah pencetus 141 (one for one) atau budak office papa ckp monogami! haha... ada satu lagi family 141 selain kete papa n mama.. kereta avanza uncle joe.

selain uniknya maksud 141 ni, yg lebih bermakna dah tentu tarikh lahir khaalish... 14 januari... apa yg lebih hebat selain 'kebetulan' yang ada pada sesebuah nombor..?! hehe..


khaalish pinjam dulu kete mama yee.. itulah, sapa suruh tinggalkan khaalish gi langkawi..huhu..

kete mama yg dah berhabuk dikeje kan papa.. hehe.. papa pinjam dulu ya. kete papa masih kat bengkellah..


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com