Saturday, June 28, 2008

Aksi Budak Kecik Dalam Kereta

mama wrote :

dah lama rasanya tak post gambo aksi2 Khaalish kan....so here it is......














huhu..mama has no idea laa to write on any story... penin2 mikir nak gi pratikal ari isnin ni huhu wish me luck...

Tuesday, June 24, 2008

Happy Birthday Papa.....

mama wrote :

Selamat Hari Ulang Tahun Papa :))......
semoga dipanjangkan umur... diberikan kebahagiaan hidup dunia dan akhirat serta diberkati Allah s.w.t selalu hendaknya..... :)
mama sayang papa slalu okeh... :))
luv from both of us ......

gtg mama ada kelas kol 2 heheh.. ni dah 1.,45 dah ni ....

papa blk cepat2 ptg ni okeh hehe

Monday, June 23, 2008

Hati yang angin....

mama wrote:

balik2 kelas.. di tgh panas2 ni.. tgk2 org Telekom dah kuar dr umah.....terpaksa tanya dr dlm keta sbb paking tak betul tak bole nak kuar dr keta... takan nak dok reverse2 depan org Telekom tu kot....

Soalan : camna encek...problem Streamyx tu..dah setel ke belum...
Jawapan : ni... modem awak yg rosak .. bkn masalah line lgk..
Soalan : tp suami saya dah try 4 jenis modem... modem baru beli pon dah try tp tetap tak bole jugak...takan semua modem rosak kot....
Jawapan : dah...kami dah try, saya dah tunjuk kat ayah tadik... dia pon dah tgk line tu ok je....
Soalan : Abis tu, apa solution skarang...
Jawapan : Cik kena beli modem baru la.... sbb yg problem nya modem..

aiyaa sgtlaa tension, apa ni takan nak beli modem baru lg....modem baru papa tu bkn guna pon lagik takan itu pon dah rosak....bapa byk kali nak beli modem ni... dah laa time org tgh saving cost ni...... .dah fedup betul dgn masalah Streamyx ni... sejak blk dr cuti masih tak boleh2 online lagik ni....

dah tu Tok lak cakap... tu laa...lain kali cakap laa dulu kalo ada org nak dtg..mak ngan ayah bkn tau apa pon pasal Streamyx ni.....pastu nak komplen lak awat org tu tak cek tuuu cek ni....... adoii...... masalahnya mama pon tatau org tu nak mai bila... papa yg call buat report.. mama pon tak tringat nak inform...

sgt malaslaaa nak bercakap bykk pasai ni... hati tgh panas.....nasib baik belum terminate broadband ni... tu laa paa.. biar mama guna yg broadband ni je la.......

Sunday, June 22, 2008

agenda lain di Johor...

mama wrote :


kiter abihkan aje ler gambo2 di Johor yek.. maleh nak simpan lgk....





masa gi Johor... kami sampai sejauh ni......






mama rasa teramat lerr jauhnya perjalanan ni...


perjalanan ditemani pokok2 sawit sejauh mata memandang...

nak ke Mersing ke kite ni papa...jauhnya...



tak..kita nak gi sini jer... Felda Simpang Waha..Kota Tinggi...



Khaalish...


bergambo bersama family angkat papa
di Felda Simpang Waha, Kota Tinggi..


ooo...1 lg umah yg sempat p ialah umah ex-roomate mama Ayu masa UUM dulu.. last time mama jumpa umate mama ni masa diorg turun KL... masa tu Khaalish baru 4 bln dlm perut hehe...... la ni Khaalish pon sethn lebih dah..
baby baru u-mate Irfan Najmi...sgtlaa putih gebunyalll

ni akak dia...Nurin Ghazlina..
dua beradik berposing..

gambo lagik sebelum blk..

aksi sayang2 dulu... hehe...


umatee cayangg tq bg kami 1 family tumpang tido umah hang yer hehe...

Monday, June 16, 2008

Edisi Anniversary yang tertunggak...2 June 2008...

mama wrote:


taraaa.... i'm back...with pictures again hehe... actually tu la.....cuti dah berakhir.... so cuti berakhir bermakna... mama tgh bertungkus lumus menyiapkan assign English yg tak siap2 lagik ni huhuh... dah bapa ari dah 'mental block' ni....tatau laa pasaipa susah sgt nak buat assign yg 1 ni... sampai dah bapa kali mama tukar tajuk masih idea lom dtg jgk...... tu yg takdak mood nak posting ni... tp arini mcm dah ok sket.. takper hopefully mlm ni mama siap laa assign ni, dah 80% dah ni ....

sempena tgh relax sat ni saja nak postkan gambo yg upload lama beno ni....hehe... igt lagik entry sebelum edisi tadika bengong ... hehe... benonya cuti aritu masa ada kat KL.... tetiba nya pulak.......terus p JB.... semuanya tak plan langsung.... mlm Ahad mama cita kat papa yg Tok ada ajak kalo takdak plan bole ke nak ke JB..sbb Tok & Wan dah lama tak p JB... . skali papa kata nape tak ckp awal2 jom ler pg besok p JB..... haa biar betul papa ni.....ye la... mama malas nak ckp takut papa penat ke.....lupa pulak mama papa kan pantang aja sebut JB haa... hehe....

so blk dr makan kat luar mlm tu... mama ckp kat Tok...siap2 mak.. besok pg2 kite p JB hehe.. semua org pon tekejut.... so pagi2 lg...kami dah kuar ...Khaalish pon tak mandi pon sbb awai lg...hehe....sampai JB around 12... singgah umah makcik mama kat Bdr Dato' Onn.... tinggalkan Wan & Tok kat situ.. hehe.. kasik can org Johor layan org Perlis lak hehe.... pastu mama & papa... jom.... ronda2 JB aje hehe....





actually plannya...kononn2nya laaa.... nak sambut anniversary kat JB.....ala2 konon nak mengimbas kenangan 'Di mana semuanya bermulaa' la kan pa hehehe .. iyer... di hari ini 2hb June 2 thn yg lalu adalah tarikh papa & mama nikah.......huhu...kejap yer dah 2 thn dahhh pejam celik pejam celik dah.......


so kami p laa kat tempat ini.... hehe... 'Danga Bay'... di mana.... di bawah sinaran lampu lilin di kedai2 makan di Danga Bay itu 3 tahun yg lalu wahahaha...... jiwang le pulak ha... tp yg berlakunya...sampai kol 7 kat Danga Bay... 3 beranak ni naik train kat Danga Bay tu plak... almaklum le... dah tua kot.. dah malas nak jalan jauh2.... tambah2 ada budak kecik ini.... so naik train aje ler round 1 Danga Bay tu... pastu tgk tpt di bawah lampu lilin tu dr train aja laa hehehe... jadik lerr tuuu hehe..... turun2 train dah kat2 kol 8..... dah jom blk hehe......



sbb lepas tu kami ada agenda lain... makan2 di rumah Dr Nizam .... papa kalo rajin post ler gambaq tu yek hehe..and gambo clip Khaalish kena cium dgn Hafiy tu hehe....papa buat reunion ngan geng2 x-UTM nye auntie Lili & uncle Jimi......tp bole papa telupa lak nak amik gambaq hehehe.... tak dapek ler mama nak tlg ha hehe...

so tu je laa agenda di hari anniversary hehe.. actually sampai arinipon tak celebrate properly pon lg huhu...actually it's mama turn pulak huhu..so mama still hutang papa laa kan huhu....tu ler...bln June mmg full of celebration la.... :)...takpala...nanti kita celebrate campur semua skali la pa ek dgn yg coming soon ni hehe :)...

Sunday, June 15, 2008

Happy Father's Day......


mama wrote:


Dear PAPA...



there's no other words as beautiful as ...

'Thank u for being a good husband & father to us....we love U always '

Happy Father's Day PAPA from both of us...



~~mama & Khaalish :))~~

Thursday, June 12, 2008

Edisi....Tadika Bengong di hadapan rumahku.....

mama wrote:


hentikan sat gambo2 masa cuti ..kita bagi laluan sat pada entry live ni .... nampak gambo kat atas tu....umah tu adalah tadika yg bertentang depan umah Wan ni...

napa pulak mama amik gambo tadika ni... hehe...saja jaa.... sbb ada peristiwa berlaku td...

apa yg jadik.... huhu.. tgh mama & tok sedap2 tgk tv ni.. tiba2 mama dgq budak mana tah meraung2 tak berenti... gilorrr kuat sampai satu taman boleh dgq haa....

so mama & tok apa lg... p hendap la... dah agak dahh... mama tgk ada bdk yg dok nangis2 depan grill tadika ni... dia kena kunci dok luaq laa kot...takpastilaa kunci ke tak tp grill umah tu bertutup le....pastu mama tgk ada sorang cikgu tadika ni... dok depan pintu grill tu dok menjerit tahh apa2 tahhhh.....dok marahkan bdk tu la tuu... yg bdk tu lak tak henti2 nangis.... hhuuhu..yg mama dgq dia dok asyik suruh budak tu sebut number in english la.... silap plak tak amik gambaq time tu...

aiyaa tiba2 mama yg tgk ni pulak sakit hati nya.... mama faham laa kalo kejadian ni berlaku kat skolah kerajaan biasa.....yang tak berbayar mahal..... tp ini kat tadika.... swasta pulak tu bkn tadika kemas ke apa ker.... yg mama tgk keta besaq2 sokmo mai hantaq anak2 depa kat sini.... of course laa byq pon mahal kan..mama bygkan kalo mama dah byq mahal2 utk fee tadika then Khaalish lak yg ada kat luaq tu kena tengking2 bagai nak gila.... tak ker sakit hati gilerr geramnya org wat camtu kat anak kita...

betulla budak2 mmg takleh kasi muka jgk.. kena garang2 jugak kalo tak nanti diorg naik kepala ( ni yg dipesan oleh cikgu2 senior pada mama kalo nak gi praktikal nanti)... tp mama rasa tadika kat depan ni kekadang agak melampau jgk...bkn tak bole garang tp ada batasnya..... ini pulak bkn kejadian pertama..

ada skali tu.. Tok kata dia bole kuncikan sorang budak ni kat luar...adalaa...nak marah la kot tu...siap cakap 'takmo buat keja baling buku tu dlm longkang kang'.... what the xx%&* hang ckp mcm tu kat bdk tadika...dia tak perasan kot masa tu tok ada kat luar umah dok nampak dia dok buat apa hehe..kalo takat budak tu nangis takpa lagik.... tp d buatnya tetiba dia lari kuar kang... budak2 kan unexpected....dahlaa tadika betul2 tepi jln yg jd laluan utama... kalo jd apa2 kena langgar keta ke sapo yg susah huhu.... ni slalu tok le yg cita sbb mmg sgt clear laa kalo cikgu tadika dpn umah ni dok menengking2.... mmg sampai dlm umah ni dgq haa.. dulu anak jiran sebelah umah ni pon.... sampai taknak p tadika dpn ni laa sbb dia kata cikgu garang hehe....

so td apa mama buat.... lepas mama mengendap2 tu....slalu mama ngendap2 je malas laa nak amiktau.... td mama amik kunci keta....pastu terus mama kuar kat dpn umah konon2 nak p bukak keta laa.... mama nak tgk apa reaction cikgu tu.... hehehe....

skali dia dah tgk mama kuarr tgk .... hehehe... terus slow suara ha... mama sajaa dok lama kat luaq tu.......nak tgk dia nak buat apa..... tgk2 dia dah bg masuk dah budak yg nangis tadik... hoo laaaa...ntah apa2 laaa..... sgt membuatkan jiran terpaksa jd penyebuk tauuu.......

ni jgk buat mama risau ni... camna laa nanti nak p hantaq khaalish nak p nursery... takut tekena yg mcm kat dpn ni laa huhu.. ya la.....dpn parents mesti depa ok je.... kita bkn tau depa buat apa time tinggalkan anak tu...

utk cikgu2 tadika di hadapan umah ini.... igtlaa...gelagat anda sentiasa diperhatikan..... dahlaa owner tadika ni sombong lak tu dgn penghuni2 taman ni.....tak sedar dia tu hanya sewa je umah tu.....skali lagik mama tgk dpn anda2 cikgu2 tadika ni buat something yg melampau... akan ku sebarkan ke alam cyber ni tau huhuhu...bkn nak sabotaj tp cuma nak bg peringatan jer......wpon mama yakin benonya diorg tak baca pon kot hehehe......

Wednesday, June 11, 2008

Ke mana pulak lepas ni...

mama wrote :

The Only shopping we had.....

mama wrote :

after the 'kenduri'..... kami balik umah Busu Khaalish kat Desa Pinggiran Putra ... kuar dr Kepong around 4pm.... tp sampai umahnya tau pukul baper..... 8pm hehe...jauh benor yerk....

sbb apa... biasala....merendek shopping dulu ler..... apa yg plg dekat... of course ler ALAMANDA>...... blk umah semua orang dah collapsed kecuali Khaalish yg sentiasa segar bugar nak main hehehe....



ALAMANDA>......
jom masuk Carrefour....


wah2..Khaalish suka sokmo dok dlm ni..

tiba2..... budak kecik ni dengaq Azan lak dlm Carrefour tu..
tp mama & papa tak dgq apa pon .....
dan2 dia angkat tangan kat telinga... tanda 'Allahuakbar' laa tu....


dia....tunjukkan kat papa nak p sini..
papa igtkan nak p mana... patutla papa kata berseri2 muka dia..rupanya dr jauh dia nampak aircond byk2 ni...bdk kecik ni... mmg pantang nampak aircond... tatau ler mama nape dia suka sgt air-cond... even kalo jln2 kat shopping complex pon dia bole tunjuk air-cond yg besaq gedabak kat syiling tu suruh 'kak'.... hehe...maknanya suruh bukak le tu...


the only thing that mama bought.... hehe... kasut formal nak p praktikal ni wahaha...
no more kasut tali2 lorr huhu..


well... konon2 nak p KL...p shopping2 bagai kan.... benonya... time ni je laa kami betul2 shopping pon...igt2 ada masa lg nak shoping ......apo nak wat... lain yg di plan... lain yg jadik huhuh.... mama cuma beli kasut ni sepasang je... dan laa masuk MPH sambaq buku & flash card for Khaalish...

pastu just beli hadiah to 2 pasangan pengantin hehe.... beli hadiah apa... hehe adalaa....sapa rajin cubalaa teka hehe.... sbb utk pasangan2 yg biasa dpt hadiah dr mama & papa mesti tau kami beli apa.... kami.... mesti beli hadiah yg sama jaa utk semua org dr dulu sampai skarang....

kisahnya gara2 tak dpt hadiah tu masa kami kawin dulu kan.... so kami tau dah mesti org jrg bg hadiah tu punya hehe...so setiap kali nak beli hadiah org kawin mesti kami beli hadiah tu kat org... tol tak uncle Mail tadak org bg kan hadiah kawin yg tu kan..... hehe....

so ini aje la shopping di KL... huhu..wahh..mama punya laa plan mcm2 ...nak gi JUSCO sales la.. nak tgk kemeja papa laa bagai... nak gi Jln Tar shopping kain laa bagaii huhu.. apapon tarakkkk... takpala... memandangkan minyak dah naik.... no more shopping mopping bagai la kan.. lepas ni kena buat 'budget economy' le nampak gaya kan...huhuhuh....

to Mail & Anis... lupa lak nak cakap... Selamat Pengantin Baru noo... Khaalish dah p melawat dah ha....p lewat sgt kali ni dah nak Maghrib.....segan & terus lupa lak nak amik gambaq ngan pengantin baru... :)... hehe..cepat2 le dpt Mail JR... bole le kawan ngan Khaalish wahahahaha jgn marah ye :))...



Monday, June 9, 2008

Kenduri....

mama wrote :

kite nak gi mana ni....nak gi kenduri kawin laaa....:))


tgk ini budak kecik yg mengamuk dlm keta..
ubatnya dok kat papa jer heheh...dahla papa tgh drive..
sungguh pemanduan merbahaya gitu :))...

budak kecik sgt suka makan nasik minyak laa...:)..

gambo pelamin...

oo...ini pengantinnya...cantik tak :)..

posing lagik yek..
ye la...nak nampak gambo pelamin kat belakang tu..

me, Khaalish, my sis & daughter..

adik Linn bam bamm... :)...

abg Khaalish apa kurangnya kan..

encem anak mama....

tp rambut dah pjg huhu...
papa tak bg mama potong rambut khaalish ni huhu....

e eh....couple expired dah ni hehe...tringat masa kawin dulu ke hehe..

kami pon nak jgk..tak dapek atas pelamin..depan pelamin pon jdkla huhu..

ini baru pengantin betul nya... Naz & Edie..

Wan & adik Linn...
Wan & Tok & cucu2 kesayangan..
selesai dah majlis...time to go home...
masa ke kenduri adik Busu Amir @ besan Wan & Tok di Dewan FRIM Kepong......

Selamat Pengantin Baru to Naz & Edi... moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat bersama.....

ps- so gambo kat bwh tu candid masa kat FRIM tu la :))

Thursday, June 5, 2008

We're back....

mama wrote:

huhu....kalo sesapa yg masih igt....macam penah nampak tak aksi2 ni.... betulla mama pon baru perasan lepas tgk gambo2 ni hehe...kat mana ya...

ha kat sini la hehe... tp kali ni di tpt yg berbeza pulak...kat mana lak ni hehe... apapon...layan gambo dulu okeh......


anak papa

seriusnya muka dia..

ha..dah senyum pon..

ngan mama lak..

alahai..lom apa2 dah nguap..

sayang anak mama...

huhu..sedondon tak kami ....

dah abih...tunggu lg next entry hehe...

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com