Monday, July 28, 2008

Bad Day....

mama wrote :

yesterday was a bad, bad day for us...
why???






because........







papa lost his notebook in his car....
maleh nak cite panjang...

tapi.......kiranya benar notebook itu dicuri orang...


semoga Allah s.w.t sahaja yg akan membalas perbuatan orang ini........
Amin ya rabbal 'a lamin.......

papa wrote :

yang bebenornya tak hilang pun mama.. hahahaha.. papa tertinggal kat jb lah. kat rumah uncle jimi. tak terambil rupanyee.. ceh. buat suspen je.. risau papa. dah kecoh satu bangunan sultan abdul halim tu.. hahaha.. semua kecoh kata dah ada perompak yg berani buka kereta2 staff kat bangunan tu.. siap ada cadangan nak tambah cctv lagi. hehh.. sorry noo..

Sunday, July 20, 2008

Ke'bz'an yang melanda......situasi praktikum ku....

mama wrote :

sejak2 mama praktikal ni, mama hanya sempat update seminggu sekali je... huhuhu i really miss to update like always... tp takpe.... sabo aje for the next 3 months... eh...4 months laa because after praktikal ada 1 month pulak untuk prepare for exam...

bila dah start praktikal ni..baru ler mama sedar yg tdk mudah utk jd cikgu benonya.. or adakah di mana2 skolah pon sama je seperti di sekolah yg mama praktikal ni.. cikgu2 ni di sini almost semuanya balik lambat... sampai 7 ptg pon ada... maybe sbb ada tugas ptg yg kena disiapkan be4 end of this month...

sape kata jd cikgu bole blk kol 1.30...
dulu bole ler kot hehe...zaman2 cikgu2 kita di sekolah dulu...



projek pertama...


so kami bdk2 praktikal pon kenalaa ikut budaya di sini... tp takle sampai lewat sgt .... sedang2 aja la... time lewat pon bila nak siapkan mural kat dinding tu.....(projek utk praktikal ni hehe)
ye la kang lewat sgt time bila pulak nak siapkan lesson plan , ABM semua... ( ooo lupa lak...lessons plan tu Rancangan Pengajaran Harian utk next day.. ABM....alat bantu mengajar....mcm kalo nak ajar pasal Time...kenalaa ada ABM mcm clock etc.. soalan2... everyday adalah berlainan ikut topik.... ) biasanya dlm kol 3 ke 4ptg mama blk laa...


operasi mencantikkan dinding...


tp bila blk sebenonya takdak masa pon nak buat lesson plans, ABM tu semua... sbb dah sampai2 umah tu... time besilat ngan bdk kecik pulak.. dia kan baru bgn tido time tu.....kena la layan dia plak... sampai laa ke malam...... selagi dia lom tido.. selagi tu le kena layan... sbb kalo mama buat keja pon tak bole.. dia pon asyik nak sibuk jgk buat keja mama huhu..

kalo papa ada senang sket...:)...sbb papa yg akan take over layan budak kecik.. kdg2 dlm nak tido kan Khaalish... mama dulu yg tetido.... nasib baik ada Tok & Wan yg tlg jaga Khaalish sama...
wpon kdg2 depa bising jgk... sbb mama tido dulu dr Khaalish..
tp mama dah tak berupaya dah nak bg alasan.....
mama buat2 dgr tak dgr aja hehehe...

'mak ayah...tlg laa yer utk sepanjang anakmu berpraktikum ini...'

ya laa ...mana mama tak penat... start praktikal ni mmg jadual tido mama pon dah berubah... mama tepaksa bgn kol 3 pg utk siapkan keja2 semua.. kalo dah jaga2 dah kol 4pg tu pon bole kata lewat le tu... sbb tu.... bila dah bgnnya kol 3 pg.... bila sampai kol 10 mlm mama dah flat...
budak kecik lak bkn nak tido awal... kol 10 ke atas baru nak tido.... tu pon papa suruh makan 'INTRA', hehe promote2.. bole laa mama tahan sepanjang siang mmg tak ngantuk laa.. tp dah mlm...paham2 aja laa hehe...


portfolio ku....

huhu.... dah pjg pulak membebel... refleksi2 ku belum siap... lesson plan ku belum siap.. ABM pon masih tak fikir lg nak buat apa... Portfolio praktikum aku pon masih nipis lg sehhh... aduh....semuanya kena siapkan by mlm ni jgk huhuhu... kepala den penin ni... mcmmana kalo besok lecturer or pemantau aku dtg huhuh....


huhu....penin2...byk giler benda nak di isi...

sori Khaalish & papa yg agak mama abaikan lately.... mama tak dpt menunaikan t/jwb mama sebagai seorang isteri & ibu dgn sebaik mungkin buat sementara waktu.. harap papa & Khaalish mengerti.... we'll be back as normal bila ya... hopefully everything's back to normal when mama abih KPLI ni laa..

till then... be patient papa nooo hehehe...
I know u will :)...

Tuesday, July 15, 2008

Daulat Tuanku!!

papa wrote :

hari ni merupakan hari cuti umum yg sangat special. mana taknya.. nak dapat cuti cam ni kena tunggu another 50 years!!.. yang dah pasti mustahil. bukan sebab umur papa yg tak mungkin cecah 82 tahun, tapi agak mustahil bagi manusia zaman sekarang boleh mencapai umur 132 tahun!

cuti hari ni sempena jubli emas pemerintahan Sultan Abdul Halim, Sultan Negeri Kedah Darul Aman.. dasat tu, jarang2 sekali sultan negeri2 melayu mendapat peluang sebegini. hopefully Sultan Abdul Halim sempat mendapat peluang kedua menjadi Agong. rekod bakal tercipta lagi..


alamak. nak hujan le tok... orang ramai giler.. walaupun time ni baru pukul 8.30pg... huhu.. harap2 awan gelap cepat beredar.. amin.




tok dok lepak menunggu sultan datang... jumpa kawan baru. papa pegi cari makan.. perut dah keroncong... lepas acara tabik hormat n tembakan meriam 50 kali, papa n tok blah gi tesco..shopping.. sementara tunggu wan habis dialisis..



Monday, July 14, 2008

lepak2 ngan papa...









kita tengok gambar je entry ni...

Saturday, July 12, 2008

Edisi budak kecik masa demam...

mama wrote :

gambo2 budak kecik masa demam.... merap memanjang jer...



badan panas....kena buang baju...


bila mama tgk gambo2 ni....nampak Khaalish sgt berisi... walhal lepas ni... dia taknak minum susu langsung selama 4 hari... mama igtkan Khaalish ni tak suka ke ngan susu baru tu... dulu2 Khaalish minum susu Novalac.. ni beli kat farmasi je ada... ... tp sejak2 minyak naik ni... semua kena budget lorr hhuhu... dlm masa yg sama lak.... Dumex promotion Dugro EzyDigest... bkn apa Khaalish ni tak bole tukar sebarang2 susu sbb dia susah nak berak... dulu mama penah tukar ke Anmum.. tak berak sampai 4 hari... bila berak tahi keras sampai berdarah punggung.. so mama & papa pon try le susu baru ni...nampak ok je so continue aje la....



sheksi laa ma....

so beblk cite Khaalish taknak minum susu... asyik minum air masak ...air masak aja.. bgn 3,4 pg lapo...tp taknak minum susu so dia bole bantai makan roti gardenia ngan biskut tiger aje le huhuhu..mama nak tegelak pon ada...sgt kelakor tgk Khaalish mkn roti Gardenia pg2 buta ha hehehe.....



wan tepaksa dukung skali 'Comel' dia hehe..
kalo tak budak kecik ngamuk...
so bila dukung pon...dah rasa tulang punggung.... dah takdak isi huhu...dahlaa mmg kecik dah....

actually dia tak perasan cool-fever tu..
kalo tak...maunya ngamuk haa... :)



laa ni alhamdulillah... lepas p amik ubat dr specialist tu.... dah lega dah demamnya..baru le nak minum susu blk... so idakle sebab susu tu tak sedap haa.... sbb dia selsema la kot dia taknak minum tu hehehe...

Friday, July 11, 2008

Entry Tertunggak Besday papa..

mama wrote:

gambo2 masa sambut birthday papa.... one week be4 budak kecik demam teruk huhu...


ngeh ngeh... lucky mama dah bole drive... bole le pi beli kek sendiri hehe..

Happy Birthday papa...


posing duluuu...

then ada budak dah excited laa...

see...tersengeh bukan main..

lagik baik punya sengeh daaa...

muka tak puas hati... org nak makan kek la... papa ni dok posing lak kat mama ...

ok..potong kek papa..

tp bg Khaalish makan coklat ni hehe..

sedaplaa sehingga menjilat sudu..

sila tgk mulut saya dah comot...
ini mcm kek besday saya..bkn kek besday papa hehe...


sekian...cerita saya yg menyebuk makan kek besday papa :))...

Monday, July 7, 2008

Update seminggu...

mama wrote:

mama sgt bz minggu ni....
praktikal dah mula.....
dan Khaalish pulak....
demam start dr hari pertama mama praktikal...
sgt2 mencabar kami sekeluarga....
kali ni....demam Khaalish agak teruk...
dah seminggu demam tak kebah2...
dah 2 hari mogok taknak minum susu....
badan pon dah susut huhuh....
mama igt nak bawak ke hospital smalam...
tp takut ..nanti confirm kena tahan punya....
oohh tidakk... mama takmo peristiwa masuk hospital Kangaq berulang...
jd bila papa blk keja aja... sian papa...dahla sampai umah kol 8..
kena patah blk ke A.Staq...sbb nak p specialist...
well utk pengetahuan Kangaq takdak specialist..
Khaalish sampai aja.. igtkan nak bubuh drip, dah taknak minum susu..
skali depan doc segar bugar pulak... sgt pandai berlakon okeh..
jd doc tak jd masukkan drip air...
doc cek... dah ada pnemonia sket kat paru2.... sbb dah ada kahak ....
so doc bg antibiotik lain yg lg power..
we'll see lg 2 days... harap2 dgn ubat baru ni Khaalish akan recover...
sampai umah dah pukul 12...
mama sgtlaa mengantuk...tp RPH ( Rancangan Pengajaran Harian ), ABM
semua masih belum siap.....
mama tido kejap... bgn blk kol 3pg...and terus buat keja sampaila pg p skolah....
huhuhu...dugaan2...
sabar.... semua yg berlaku ni ada hikmahnya......

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com