Sunday, August 31, 2008

Merdeka...Ramadhan...

mama wrote:

ucapan ringkas dr kami sekeluarga...

"Selamat Menyambut kemerdekaan negara yang ke 51"

&

Selamat Menyambut Ramadhan al-mubarak.... semoga segala amalan kita di bulan yang mulia ini di berkati olehNya......

selamat berpuasa semua...

~~~ Khaalish & co. ~~~

Friday, August 29, 2008

Debaran sudah berakhir....

mama wrote :


minggu ni minggu yg sgt bz buat mama..
ye la...baru naik cuti...
agak kelam kabut...almaklumlaa.... time cuti I bercuti sesungguh2nya hehe..
lecturer & guru pembimbing mama pulak nak observe ...
wpon praktikal masih ada sebulan...
tp sbb dia nak setelkan semua be4 puasa...

so yesterday was my last observation....
mama tido 2 jam je smalam....siapkan lesson plan,ABM semua huhuh...
ikutkan taknak tido.... tp takut kang 'flat' pulak time observe lg la haruu kan hehe..
ye la... blk dr hospital pon sampai umah dh pukul bape...
OTW back to Kangaq kol 8pm curi tido sekejap dlm keta sbb sgt mengantuk...
& bgn kol 11.30pm to buat keja sampai pg ngeh ngeh ngeh

ooo btw Wan Gurun masuk hospital Sultanah Bahiyah...
kena buat..apatah I pon tatau org panggil apa..
tp proses nak buangkan air dlm badan la.....
mcm minor operation le jgk....
ari Rabu dah buat...so far alhamdulillah..
semuanya berjalan lancar.....
maybe besok dah bole discharge kot...harap2 la...

finally mama can hooorayy sket2 laa hehe...
so far...so good la...
except for 1 observation for English yg agak teruk sket...
overall OK laa kot hehe...

will update the pictures at Zoo Taiping & hospital this weekend...

happy holiday to all of u...

Saturday, August 23, 2008

Nak gi mana ni...

mama wrote:











auntie Sara & mak ndak kata muka Khaalish sgt garanglaa dlm gambo ni ...ye ker hehe....




Wednesday, August 20, 2008

Edisi pre-vacation...

mama wrote:

selesai kenduri... papa tanya nak gi jalan mana2 tak.... huhuh....memandangkan mama tak penah naik feri... well feri p Penang la...feri p Langkawi tu sokmo dah.... so jom p Penang laa...dah dekat je pon..

malangnya kami silap percaturan.... ala2 confident je aritu tak jam walhal dah tau dah ari ahad and cuti skolah lak tu kan...... jam bangett sihhh nak masuk Penang ... bole almost 2 hours trap bodoo nak naik feri semata2 huhuhu.... nasib baik ler mama yg rajin ini mcm tau2 akan jam kan.... akhirnya 'habit' ku itu amat berguna dlm keadaan2 begini tol tak pa.... hehe...


biasala.....tiap2 hari Ahad kan mama akan paksa papa beli semua paper2 yg ada...paper Malay aja la hehe...yg english ku confirm tak abih punya baca pon..... so setiap hari Ahad mesti ada paper berita, mingguan, kosmo & metro...bole gitu.... kalo takde semua paper ni masa ari Ahad mesti mama resah gelisah punya sepjg hari bole gituu.... ni ler habit yg mama takleh tinggal dr zaman skolah lagik huhuh.. tp for ari Ahad je la... ari2 lain tak dak paper pon tak.....bole bc online kekeke...

so masa jam tu.....sempat laa abih baca semua paper2 tu dlm keta... sampai keta blakang bengang je, ye la..papa dok ralit baca paper sampai keta depan dah jln pon dia tak perasan hehe... bkn apa...keta blakang mesti jeles tuu sbb dia takdak nak buat apa dlm keta hahaha...


layan ajer laa gambo2 masa jam ni hehe...


tgk keta bersusun...walhal tol tu tak sampai 1 km pon...

mama yg bosan...amik gambo gelangku yg matching ngan baju..

berguna jgk akhirnya gelang ini hehe...

Khaalish sampai ngamuk2 tetido laa.....
after 2 hours...finally...the toll gate huhu...

dah depan pintu dah....tp masih kena menunggu...






finally...dah naik feri dah...... time bergambo atas feri...




the view of Penang..

papa & budak kecik...

mama & budak kecik tgk apa tu...

gambaq ala2 seni papa...

gambaq ala2 tak jadi mama...
( tu ler papa p tuko setting apa lagik hehe...)


turun je feri....terus gi maghrib , and makan time di Padang Kota..yorr laa.......huhu...ni 2nd time laa mama mai sini... 1st time dulu mama mai ngan pakwe mana tahhh yg bwk mama hahaha...dia takmo ngaku laa hehhe..

gambo2 will update later....belum transfer sbb ada kat hp papa..


lepas pdg kota.....continue lagik agenda...huhu...p Bt Feringgi plak... tp mama sudah sgtt tidak larat haa...dahlaa ngan kepala ku penin lgk.... bila sampai tpt ala2 'Petaling Street' kat Bt Feringgi tu.... tgk apa pon takdak mood dah.... wahh...papa siap offer lg suruh mama beli handbag pon mama taknak dah huhu...sgt isteri misali gitu wahaha....walhal kepala penin sgt dah....


akhirnya blk ngan tangan kosong.... papa jer beli 'tuttt.....' baru..... hehe...tak leh reveal... kang kantoi barang Bt Feringgi hahaha...

so tu je laa cite pra-percutian..... huhuhu..... cuti pon nak abih.... tatau ler rasa2 mcm tak sempat p becuti pon huhuh.. papa sibuk sokmo dah kena audit sepjg cuti ni.... pg td papa bgn kol 2 siapkan slide for presentation ..( ha ha kantoi pa keja last minute )....mama sgt kagum okeh sbb papa ikut jejak langkah mama heheheh....

wish u luck pa ngan Audit Negara arini ( Thursday).....


Tuesday, August 19, 2008

Kenduri lagik...

mama wrote:

ini adalah entry yg di edit semula... mama sgt tak perasan la...rupa2 nya masa mama tgh upload gambo2 ni.... bila masa tah si budak kecik itu sangat pandai terus publish post ni huhu...

ok...sambung edisi kenduri lagik...ini kenduri pada hari ahad lepas... kami konvoi bersama Ina & family ( classmate mama )... p kenduri Zadlina... juga classmate KPLI mama :)...kat Seberang Perai nu...hehe taklaa jauh sgt dr Gurun tu....


tgk mata 2 budak kecil tu... Khaalish & Darwisy...
sama2 pandang apa tah..
haa...ni baru pandang camera..
sambil lepak di luar bilik pengantin...

ini adik Darwisy....geram tgk putih gebu dia...
dah mula nak bermain2 dah...

adik Darwisy nak bg apa kat abang Khaalish tu..

e ehh...abg Khaalish cium tangan adik Darwisy lak huhu...

papa-papa yg tgh bersembang...

meh sini mama mama nak bergambaq pula...


utk adik2 classmate mama yg dah selamat melangsungkan perkahwinan pada cuti skolah ni.... Zadlina & Marisa....Selamat Pengantin baru okeh...moga kekal bersama hingga ke akhir hayat....

lepas blk kenduri....ada agenda lagik hehehe...


Saturday, August 16, 2008

Kenduri di Ipoh....

mama wrote:

huhu...akhirnya sampai jgk kat ipoh ni...... benonya kenduri yg kami attend ni ialah kenduri family angkat tok ...huhu...camno nak cite yer...puluh2 tahun punya cita ni.... senang cita lebih 30 thn dulu tok telah menjadi anak angkat family Makcik Noridah ( mak pengantin ) ni masa Tok keja kat Kuala Lipis nuu....



yang benonya mama's very impress dgn ikatan diorg yg terjalin sampai hari ni tu... wpon kali terakhir jumpa ngan family diorg ni mama rasa masa tu mama masih skolah menengah kot... masa tu kami p beraya di umah keluarga diorg kat Bt Kikir nogori... mama igt sgt sbb yg masih melekat di ingatan mama ialah umah family diorg kat Bt Kikir itu sgt klasik dan cantik.... mcm umah2 lama tradisional tuuu.......

ada skali tu masa mama baru2 keja di KL.... makcik Noridah ni call mama, dah tok ckp mama keja di KL so dia mintak no hp dr tok, saja tanya khabar walhal mama masa tu igt2 lupa dah...dia ajak dtg laa umah dia kat Shah Alam... tp bole sampai sudah pon mama tak pi hehe....sgt teruk okeh... hehe...



beblk citer p kenduri..ya ampun....benonya nak p Sri Iskandar tu sonang aja... tp apasal tah...disebabkan ikut peta kat kad kawin tu.... jd sesat baratt semua cukup..... so kesimpulan yg mama & papa buat.... negeri Perak amat miskin sign board hehehe...org Perak jgn maghah nooo...maybe sbb Perak sgt luas kot hehe..


ni gambo2 di dewan kenduri tu....byk org besar2 datang laa kenduri ni...dato' bandar Ipoh la... ketua pemuda laa...and dato'2 mana lagik tah.... tp takde maknanya.... sbb kami bukan kenai pon hehehe.... then papa kata...eh Wan pon datuk jugak apa....datuk Khaalish hehhehehe......

actually sgt byk gambo...tp mama penin nak dload...so ini ajer laa the selected one.....jom layan.....

gambo pelamin...

papa & budak kecik...

gift....

lauk special.... daging salai cili api masakan org nogori..

budak kecik makan...abih tumpah lorr... syyyyy.....:)

tok & wan dan....adik angkat tok..

gambo pengantin pompuan.... yg lelakinya... takde le huhu...


sebelum balik...tok & wan begambo dulu dengan tuan rumah...
yg baju hijau itu ialah mak angkat Tok...
harus tatau laa tahun bila pulak akan bejumpa lg ni kan..
tima kasik makcik noridah dan pakcik din...

gi kenduri jom......

mama wrote:



ps- will continue update bila budak kecik tido kang ..

Friday, August 15, 2008

fesyen topi baru...

mama wrote:


sape budak kecik ni tah huhu...


huhu....anak mama la.... pinjam tudung tok yek hehe..


fesyen topi terbaru la ma....:)...



masamnya muke dia :)...

School break....

mama wrote :

mama's on holiday... starting from tomorrow..... yabedabedu.... hehehe

but mama still has works to do...cannot hoorayy2 sgt jugak loorrr hehe....

folioku masih belum siap huhu sgt peninnnn sgt peninnnn....

after school break, pon still has an observation by my lecturer & teachers here... still have to prepare for that huhuhuhu..

but....nevermind laaa.... keja tak penah ler abih katanya kan.....

so papa... can we curi2 go for holiday....

nak release tensen alasannyaaa ngeh ngeh ngehh....

dan juga release money ler jwbnya ni wahaha...

ala skali skala pe salahnya kan2.......

jom pa :)).....



ps- alahai....mama ketiduran lagik....kekasihku seru...kekasihku seru.....

Friday, August 8, 2008

08.08.08




papa wrote :

hari ni sgt special. special sbb angkanya cantik. bukan senang nak sama cam ni kan... sebab angka lapan kan unik. angka yg tiada henti...

apa yg menarik hari ni? tiada yg menarik. Olimpik Beijing 2008 bermula hari ini. itu aje.. kat malaysia, tiada menarik selain kisah kecelaruan politik malaysia.. sungguh membosankan.

langkah panjang..

papa wrote :

tgk le aksi budak kecik ni.. sekarang baru berani nak jalan. baru tau syoqnya jalan.. bila dah berani jalan.. ha.. ambik kau..

comel dalam kenangan

lihatlah aksi khaalish bersama comel kesayangannya... sesape yg tak pakai broadband tu, harap bersabo je le...






papa wrote :

comel selalu dibuli oleh khaalish. comel adalah segalanya bagi khaalish... comellah penyeri hidup khaalish.. tapi skrg comel sudah tiada lagi. huhu..

itulah, sapa suruh berak ikut suka hati je.. walaupun dah lebih 3 tahun comel tinggal ngan papa, akhirnya papa & tok buang jugak comel kat pasar guaq semalam.. huhuhu.. :(

p/s : tapi takpe.. khaalish dah ada pengganti comel. yg papa rasa lebih selamat... hahaha.. tq untie fitri.




Monday, August 4, 2008

bz sokmoo...

papa wrote :

emm.. dah lama papa tak nulih kat sini.. gambar pun dah berlambak dalam hphone papa tu.. semuanya belum sempat publish lagi.. huhuhu..

alasan paling lojik yg papa bole bagi.. emm bz..

kat office bz.. kat rumah bz.. entahlah..

malam ni papa sempat transfer gambar & video dari hphone papa ke pc je.. tgk le malam lusa papa update sikit blog ni. malam besok mesti papa bz melayan khaalish n mama. hehehe.. dah expired gileerr gambar2 dlm hphone papa tu. hahaha..

ok ciow..

ps : mama & khaalish, besok petang papa balik sana k.

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com