Friday, April 16, 2010

Cerita macam2....

mama wrote:

wah...tetiba ada masa nak tulis blog ye.... pelik bin ajaib ni hehe...slalu sokmo entry tertunggak je.... tahlaa mata ni taknak lelap pulak.... patutnya I mengemas le kan... tp mood tarak le plak hehe.... so dok le ngadap FB tah apa2 yg aku layankan kat FB tu aku pon tatau huhuhu..... last2 baik jgk update blog ni huhu...

so apa citer semenjak dua menjak ni... takdak cita apa melainkan ke'bz'an yg melanda jer..... minggu ni mama sokmo blk lambat...sampai2 umah je dh gelap...maklumlaa Jitra-Aloq Setaq 20km jgk huhu....abih kalo dh kluaq kawasan skolah pon kol7 harus ler dh gelap bila sampai AS.....Fawwaz pon papa yg amik dr nursery.... nasib jgk Khaalish tlh diswastakan mcm biasa kat wan Kangaq nye hehe.....maklumlaa sibuk dgn sukan skolah..... and finally sgt lega sbb abih dah sukan kemarin hehe... wpon penat sbb mama jdk pegawai kejohanan tp enjoy laaa .. biasa aaa bdk2 yg lawan cikgu yg over jerit sokong hehe....

so mama dah selesai papa pulak menyambung.... dr mlm tadi sampailer mama tulis ni papa masih kat opis jgk huhu.... mlm ni mmg confirm le tak blk tuu ..... so weekend pon tak seperti weekend le citanya nii huhu... well apa mau buat.... keja carik duit... harap2 besok cepat ler siap report papa tu so bole ler mama & Fawwaz tgk dunia luaq besok hahahaha..... bosan dah kami dua orang dok terperap laaa dlm umah nii... ooo btw Abg Khaalish dr Kangaq dh bertukaq baton ke Gurun pulak.... biasalaa dia bkn suka dok umah ni hehe.... kasik can lerr dia ngan tok ... sbb Ahad ni dia kena p skolah dah kan hehe....

lately anak2 tak bapa sihat... biasala Khaalish dgn batuk dia laa... hilang seminggu.... sambung blk..... and continuee again...again and again huhu... tatau laa camna & tang mana lagik nak p amik ubat...... cuma satu yg baiknya dah lama dia tak penat dahh..harap2 dia tak kena laa attack lagik..... cuma tang batuk & kahak tu yg payah beno nak ilangnya uhuhuh..

adik pon sama... tp adik taklaa teruk mcm abg Khaalish.. so far batuk semua dh ilang cuma hidung adik je mcm tesumbat sket.... tp adik takpalaa kecik lagik..senang nak bg ubat....& adik pon sekejap je dh baik.... yg si abanglaa masalah besaq nak bg ubat tuu...tu salah 1 faktor sama sakit payah nak lega tuu huhuhu...

and suddenly..betullaa perahan idea dan tenaga otak tiba2 menyebabkan mata mengantuk... so see u guys next time...saya mahu tido, berdua dgn Fawwaz... slamat malam semua....:))).......

Wednesday, April 7, 2010

5 bulan sudah....

mama wrote:

Selamat umur 5 bulan sayang........


harini pejam celik pejam celik Fawwaz dah 5 bulan....cepatnya masa .:)) . so far meh kiter tgk apa perkembangan Fawwaz......


~ dah pandai berinteraksi & bg respon..... terutama bila ngan org yg dia kenal mama , papa , abg Khaalish... kalo tok & wan yg jrg jumpa agah dia tuu... lamaa sket lerr baru dia nk gelak and cakap2 hehe

~~dh pandai cakap Jerman..... cukup dia suka kalo abg Khaalish cakap ngan dia... mula laa dia ponn berbahasa Jerman ngan abang Khaalish huhuhu...



~~ percubaan yg berjaya..... ini gambaq2 di awal2 masa dia bole meniarap.... masa 4month ++ aritu dia dh bole meniarap.... laa ni asyik ler nak meniarap sampai penat pastu ngamuk2 marah... sendiri mau susah sendiri marah yer sayangg hahaha..... kdg2 sampai terbawak2 dlm tidoq pon nak meniarap jgk .....sungguh haru gitu huhu.....


~~~ berat terkini 6.3kg.... so far baru skali je demam + batuk + kahak ( skarang ni lerr ).... kahak byk sgt tp alhamdulillah now recovering .....

~~~ dan yg plg mama sedih huhuhuh....akibat permintaan yang melebihi penawaran.... mama terpaksa dah mencampurkan susu tin kat Fawwaz masa 4month ++... tp mama make sure tak byk ler... sehari seboleh2 campur tolak mama kasik tak lebih 2 botol je susu tin... ..tu pon sbb nak simpan stok utk hantaq susu p nursery ler...

sbbnyaa adalaa beberapa kali jgk susu Fawwaz abih kat nursery sampai nangis2 dia.... so mama terpaksa bekal lebih ler susu mama tu masa siang........ so compare nisbahnye dlm 8:2 botol ler sehari ... huhu..takpalaa... dah tak lama nak tunggu 6 bulan nanti, bila dia dah bole start makan.... should bole reduce kan lagik kot susu tin tuu huhuh.....

ok tu jer perkembangan Fawwaz so far... jumpa lagik masa umur Fawwaz 6 bln ..:))...

Saturday, April 3, 2010

Langkawi vacation - part 2


mama wrote:

mmm...... ntahlaa apa yg tak kena dgn blogspot ni.. kalo nak upload gambaq jer mesti ada problem.... so tak dapek ler nak menyusun atur gambaq2 ni.... tu yg entry ni dh bekurun ada kat draft lom publish2 lagik haa hehe...

maknanya kan....ni entry tertunggak lagik le..... gambaq2 di Langkawi...actually gambaq2 ni dh bekurun di upload kan kat FB..baru tringat lom upload2 pon kat sini.... hehe..nanti mesti ada yg kata ulang tayang sbb entry di sini auto-publish kat FB hehe...

actually ada byk lgk gambaq..tp mama tensen ler asyik upload je ilang... so ini jer laa yg dpt diupload pon hehe....

mari bergambar di tepi pantai lagik........... enjoy the picture....


adik beraksi superman....

muka adik mcm mama tak hehe....

di belakang tabir.... adik yg menangis..Khaalish yg buat hal dia hehe

di depan camera....say cheese....


Khaalish overr tau hehe...


at the end of the day..... it just the FoUr oF Us!!!.............

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com