Sunday, February 24, 2008

mama bz lagi...

mama wrote :

dah lama tak tulih kan...so bz right now...dgn assign kena anto...presentation ...tesis ...blaa3... kena wat RPH la... yg ni yg mama penin ni..maklumlaa takdak basic...bkn penah jd cikgu pon kan hehe..eh lupa lak.. RPH tu stand for Rancangan Pengajaran Harian, cikgu2 tau ler benda ni haa...

ok laaa..stop cite pasai ke bz an mama ni...sungguh bosan kan... hehe... mama nak cite 1 benda lain hehe...nak cite pasal Khaalish gambo nye plak lom upload2 lagi ke notebook :)... nanti2 yek... kot2 le ada yang rindu nak tgk Khaalish... Khaalish la ni sungguh laa pandai... pandai memilih... nak makan ...dah pandai tunjuk nak makan yang mana.... nak dukung pon memilih jgk..bila dah dgn tok dia... mama nak amik pon tak mau huhu... sungguh eksen tau hehe.. agaknya dia pon sejak2 mama bz ni... mama jrg dpt layan

Wednesday, February 13, 2008

A K S I k h a a l i s h

papa wrote :

dah lama papa nak upload video khaalish. asyik tak sempat jee... tp sejak ada N95 8GB papa yg baru ni.. semangat tu lebih sikit laaa... hahahaha.. ok enjoy the video.





sapa2 yg tak pakai broadband tu...bersabo jele menunggu yeee...

ps: mama, papa curi2 je upload ni masa tgh buat research.. haha.. nbook pun hampir tenggelam dengan buku2... kasi librarian keje lebih hari ni.. hahaha...

foto2 terbaru khaalish

papa wrote :

lihatlah aksi2 khaalish hakim bersama N95 8GB papanyeee....

Tuesday, February 12, 2008

BZ part 3

mama wrote :

huhhu..dah pukul 11.30 mlm..mama baru nak start wat keja ni hehe.. actually budak kecik tido awai arini hehee.... kol 8 lebih dah tido dah... tah apa anginnya mau pulak dia tido awal mlm ni ...

malangnya, bila dah tidokan dia tu, ngan mama2 skali tetido ha huhhu.. sedar2 je dah kol 11 dah hehee.,..jdlaa mama lunch+dinner pon kol 11 mlm haha...almaklumla...i penat sehh arini... dok menampaq bola , belari sana sini amik bola, maklumla... stamina dah tak mcm dulu , dulu zmn anak dara bole ler..ni dah zmn mak orang ha mana tak semput beb hehe, and tak expert lak tu main bola tampaq, jenuh kutip bola je la kejanya... dig nya tak tara mana pon hehehe...

macam ni ler mama bila penat sgt.... ni kol bapa mau tido ngggakk tau ler...harap2 tak tetido dpn komp ni udahler hehe.... ada assign..pasal kesultanan melayu melaka nak buat ni hehe.. Sejarah... I like Sejarah tau hehe... feberet subjek masa skolah, A1 lg SPM hehe... ( alah belambak la org dpt A sejarah la ni hehe saja je nak bangga utk diri sendiri hehe )

jgn tatau mama amik math pon kena amik sejarah ka?...... hehe..iyer... itu salah 1 topik dlm paper wajib ambil......paper Pembinaan Negara Bangsa... so kena plak group 1st nak kena present isnin ni..kat sini semua subjek pon kena present lorrr..sbb mostly 1 group 2 or 3 org aja...so kompom laa kena present gak...and ada certain2 subjek wajib in English lak tu hahaa... walhal zaman kat U dulu..slalu ngelat.... maklum la...mama ni darah gemuruhh sokmo kalo org suruh present hehe.... agaknya... bila abih KPLI ni...mama mesti dah imun punya ngan presentation ni hehe... to think it in a positive way.... mmg baguslaa utk built self confident tu hehehe....

kay la... sambung keja... cioww......

papa - midvalley huhuhuu.... terkenang masa2 dulu kan pa :)...hotel rasmi hotel Midah tu hahaha... sampai penuh la koleksi bath foam & shampoo mama dgn cop Hotel Midah aja ha hehehe...miss la those days.... tu lerr...dulu2 bila mama kat KL...papa takde kerap sgt turun KL mcm skang... thn ni sampai melampau2 lak every week kena p KL meeting haa... sabo aje la kan..:)

note : wah over ler mama, katanya bz...tp sempat pulak membebel pjg lebor ni hehehe.. saje selit2 sambil nak ilangkan ngantuk sama...:)

BZ part 2...

papa wrote :

nak balik cam ne mama.. time mcm ni lah papa nak buat research study papa tu. dah nazak sgt tesis papa ni. dah semester 2 baru 12 muka surat. hahaha...

lagipun, kalau papa balik semalam, esok papa kena datang balik KL ni.. huhuhu... apesallah kerap sgt meeting kat KL tahun nih... sejak minggu pertama januari hari tu, papa tak pernah miss dtg ke KL setiap minggu. emmm... yg tak bestnya tahun ni, mama dah tak de kat KL nih.. KL especially midvalley dah tak bermakna bagi papa skrg... huhuhu

sabaq lah.. inilah ujian..

Monday, February 11, 2008

BZ....

mama wrote :

esok , selasa dah start kelas blk lepas cuti yg panjang..mama cuti dr rabu lepas lagik... tp nama je cuti pjg...mcm tak cuti pon...assign byk huhu....

di saat mama tulis ni, mata mama pon dah nak hampir terpejam.... tp terpaksa laa jgk celikkan mata ni sbb besok ada presentation utk subjek Math... belum prepare lg skrip nak present....sbb kena tunggu bdk kecik yg pukul 10.30 baru nak tido ha...huhu...selagi dia tak tido selagi tu ler tak leh wat keja hehehe.....ni 1st presentation utk semester ni.... dan opening untuk next2 presentation yang akan bermula start minggu depan huhuhu.....adoi...kalo fikir2 pasai keja yg betimbun2 tu....penin2 kepala den haa hehehe...

takpala....ini ler cabaran seorang pelajar tua ahakss.... kekadang rasa 24jam sehari tu tak cukup... bole ke mama survive ni..... adakah di sebabkan time mgmt yg masih tak betul ker... nampaknya betul seperti kata Puan Salmah yg dah masuk KPLI intake July aritu.... persediaan kena cukup...mental dan fizikal....sebab mmg tersgtla pack nyer silibus KPLI ni... mana taknya...silibus for 3 years compact to 1 year punya program... mana ngan di sumbat olahraga;...sukan.....unit uniform lagik huhhuhu..... maklumler nak jd cikgu skolah kena ler tau semua benda tu.... huhu....takpa la...pejam mata ajala..sethn aja ...

stop kat sini dulu... besok kena bgn at 5, mcm biasa la bila hari ada kelas.... besok xtvt sampai 7 ptg.... rabu ada kelas sampai mlm... and etc....etc.......blaa3...... to be continue.......

ps papa - cepat2 ler blk dr meeting tuu huhu.......

Saturday, February 9, 2008

Assignment.....assignment....den ponin2...huhu...

mama wrote :


lamanya tak tulis di sini...cuti yang panjang......namun turut disertai dgn senarai assign yg panjang jugak huhuhu... baru sekarang mama terasa betapa mencabarnya untuk menjalankan t'jawab2 ni serentak... sebagai isteri, ibu dan student.. uwaaaaaaaaaaa.....

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com