Thursday, January 31, 2008

al-fatihah

mama wrote :

Semalam, Rabu 30 Januari 2008, kita telah kehilangan dua insan dr bidang yang berbeza.....

Ustaz Ishak Baharom, iaitu bekas Mufti Selangor...seorang tokoh agama yang rasanya kebanyakan dr kita juga kenal, telah kembali ke rahmatullah pada tengahari kelmarin.

dan juga saudara Rosli Khamis atau lebih di kenali dgn nama Loloq, rasanya kebykan dr kita yg mengikuti dunia hiburan Malaysia pasti kenal dgn nama ini... penulis lirik yg menghasilkan byk lagu2 hebat...utk penyanyi2 hebat di Malaysia...

al-fatihah... sesungguhnya maut itu pasti kan datang tanpa terlewat walau sesaat pon. Moga roh mereka dicucuri rahmatNya.... Amin.....

Tuesday, January 29, 2008

The New SAGA.....

mama wrote :

Jalan-jalan....tengok showroom keta proton SAGA baru , di dua tempat berbeza hehehe......



cantik ke?

yg ni black in colour...

mama nak try la hehe....try ajer , bwknye tak reti pon hehe

budak kecik yg bosan menunggu mamanya...

sori sayang... mama amik gambo lagik...

dah..bosan yg tidak dpt ditahan dahh..

cepatla mama, tinggalkan camera tu, jom blkk!!!

Jalan-jalan tengok .......

mama wrote:



Saturday, January 26, 2008

Gelagat Budak Kecik di besday party...

mama wrote :

gambar2 di sekitar majlis celebrate besday Khaalish :)... benonya tak plan pon... mama & papa beli kek ajer, igt nak potong gitu jer masa blk Gurun...skali pagi tu tok kata hampa p laa beli keropok2 sket...gula2 , sumi ke, ayaq kotak etc.... nanti aku suruh budak2 belajaq ngaji tu mai hehehe

so dr tak plan apa, papa sepantas kilat p kedai beli brg2 , mama goreng2 ada balance roti plus sardin, hehe..so, inilah hasil nya dr papa, mama & tok selama 2 jam utk buat besday party Khaalish hehe...



plan asal...kek ni sebijik ajer hehe...

selepas 2 jam.... inilah hasil nya hehehe

kek Secret Recipe...yg benonya papa & mama yg nak hehehe... but next time no more Secret Recipe.. too 'rich' laa hehe cepat muak.....

tok njang & mak su nita

tok pon pakai topi laa...Khaalish lak buat takmo pakai..

tgk muka budak kecik yg kena paksa pakai topi tu hehe..

ok sayang...jom tiup kek..
alamak..jgn pegang Khaalish...

iyer, mcm itu..duduk baik2 ye sayang..

lorr...besday boy hisap susu lak...papa yg begaya lebih lak hehe

tak kira...Khaalish kena pakai gak topi tu...sekejap jer...bg nampak suasana parti hahaha

e ehh...ada kawan sama Khaalish laa ma...

ramahnya dia nak bekawan hehe

mama...Khaalish kan...blaa blaaa blaaaa.....sambil becerita dgn penuh semangatnyaa hehehe.....

sekian, laporan tertunggak besday party Khaalish....time kasih utk semua yg sudi hadir hehe...

Friday, January 25, 2008

mama wrote :




Wednesday, January 23, 2008

mama go to school ....

mama wrote :

ni gambo masa hari mendaftar diri aritu..... 14 Jan 2008...


depan pintu pagar hostel..

Minggu pengurusan pelajar baru IPGM Perlis

Wan & tok & bdk kecik takleh dok diam, anto mama daftar

elo budak kecik...kamu cubalaa tak dok diam2 sket...

ha macam itu la....

dah...main handbag tok pulak...

ok mcm tu sayang... pada hari umurnya mencecah 1 thn :))
ini ajerla gambo2 masa start orientasi hehe...lain2 gambo....tak sempat haa.... dan lupa pulak nak snap... baju orientasi.... byg2 sendiri la... everyday mama akan pakai baju putih plus kain hitam plus kasut hitam, fully tutup & berstoking okeh wahahha..... ngggak biasa den pakai kasut2 sarung ni hehehhe.....tepaksa laa blajar biasa2kan dr skarang ni yek hehehe...



Testing2..

mama wrote :


memandangkan broadband takdak ada kat papa...jdnya terpaksalaa mama gunakan akaun free tmnet yg tak perlu di register ini....ni pon pasal papa le suruh hehe.... kalo tak kompom mama berdegil lagik konon2 mana bole guna.... takdak ID & password semua huhuhu...so asalkan ada line tepon umah...cuma dial 1315 ajor terus connected to the internet huhuhu..tp seminit nya 4 sen lorrr huhuhu...

malangnyaa...awat asyik tak bole upload gambaq aja tahhh...sungguh tensennn..... nanti nak try upload posting ni tgk...ok ke tak hehehe....

Friday, January 18, 2008

Home...finally...

mama wrote :

huhu...setelah 5 ari...finally tamat ler minggu orientasi kat IPGM Perlis ni hehe... apa rasanya ehehe... pasal orientasi tu..biasalaa tu....rasanya minggu orientasi di mana2 pon sama aja...cuma berbeza dr segi pengisian & aktiviti je la kot...

mama lak... dr form 1 lg mama dah biasa ngan orientasi, orientasi masa kat hostel dulu lagik teruk haa hehe...siap kena amik signature akak2 senior yg garang2 tu haa hehe.. takat kena2 jerit2 , marah2 , nyanyi2, kira nyamuk, tiup lampu , bgn bekokok kol 5 tu biasalaa ... tiup lampu tu perkara biasa laa heehehe..

cuma utk orientasi kali ni...adalah sedikit berbeza...sbb ini 1st time di kendalikan oleh senior2 yg jauh lebih muda... hehehe...bygkan ler yg dok conduct tu baru lepasan SPM, umor 18thn...compare tu kite yg umor dah nak masuk 30thn haa...sian laa jgk dok tgk budak2 tu dok handle akak2 and abang2 freshie yg dah veteran ni hehehe.. paham2 ajelaa kalo dah veteran ni bknnya nak dgq kata sgt hehe...

alamak...mama nak citer experience masa orientasi...tp dah teramat laa letihnya.... later laa mama sambung okeh... nak tido...cover blk seminggu tido tak cukup hehehe..

Monday, January 14, 2008

Selamat HARI LAHIR sayang.....

mama wrote :

Selamat Hari Lahir yang pertama sayang.... hepi besday!!!!

:)...masa posting ni di upload oleh papa..berkemungkinan beso mama tak dapat tgk hehehe.... sbb pd date ni...kol 8 pg lagik mama dah kena register kat maktab.... and ada orientation sampailaa Jumaat hehe..meaning...I cannot go home and see myKhaalish laa for the whole week :)...

cian bdk kecik ni...bila tiba je ari besday dia..mama lak ada kejap jer...papa pon takde masa besday dia kan huhu.... papa ada meeting sampai slasa kat KL huuhu..mama register pon papa tak dapek nak gi antor haa hehe..papa kata...alaa depan umah jer...gi sendiri ajer laa hehehe...

huhu..tak sangka...sekejap jer....si kecik mama ni dah setahun dah,.... dr sekecil2 lengan mama jer masa lahir dulu....sampai masa baru kuar ward dulu mama pon takut nak pegang...rasa Khaalish mcm fragile sgt time tu :).... sampai laa skarang ni dah bole merangkak menjelajah satu umah dah ikut suka hati dia jer...rasa mcm tak percaya pon ada jgk :)...terasa cepatnya masa berlalu...

sempena budak kecik dah umur setahun ni, apa development Khaalish yer..

  • Khaalish dah bole bediri & memanjat, tp kena pegang benda lagi la...bediri sendiri lom bole lagik hehe.. takpe take your time.... dan pandai dah nak memanjat tangga...pantang lepa aja mesti dia naik sendiri tangga tu huhuu...
  • kalo aritu mama kata gigi dah ada 2 batang....skang dah ada 4 btg hehe...empat2 kat depan...dua di bwh & dua di atas :)
  • plg slalu sebut perkataan anyaahhh....apa yg anyahhh tu tah huhuhu...bilaa time marah baru nak sebut mama or papa.....
  • dah pandai menggunakan tangisan sebagai senjata nak dptkan someting....pantang apa2 sket mesti nak nangis jgk huhuh...dulu takde pon..... sabo aje laa kan...
  • tak suka barang2 mainan.... abih2 pon ada 1 jer mainan yg uncle Talib kasik masa dia baby , yg tu je dia tak jemu2..dgn kata lain..Khaalish cepat jemu..
  • tp plg suka benda2 yg real... eg notebook ( plg dia suka laa ), henpon , iron, mostly benda2 machine laa..
  • plg suka dgq azan kat tv, ngan tgk iklan TV3...ala iklan yg sebelum berita tu yg ada bdk2 melompat atas kerusi tu hehe..kalo dia dgq bunyi iklan tu... tgh tidoq pon dia bole bgn carik bunyi iklan tu haaa...sabo aje laa hehhehe
  • bil dgq lagu.....sokmo dok joget2 goyang punggung huhuhu..sapo yg ajaq dia tahh...
apa lg ya...mama kesuntukan masa hehe..sbb papa nak bwk blk notebook ni....nanti mama sambung kalo mama igt lagi...

Selamat Hari Lahir sayang...... moga membesar jadi anak yg baik, sihat, soleh etc.....segala yg baik2 laa harapnyaa.... insyaAllah......



papa wrote :

nanti hujung minggu ni kita celebrate ok sayang. kesian khaalish, kecik2 lagi dah rasa penangan kesibukan papa & mama. harap2 jgn le selalu cam ni... risau pulak jadi mcm drama swasta yg selalu ada kat tv.. huhuhuhu...

hepi besday sayang!! sayang nak hadiah ape? iron? hphone? laptop?... kereta??!! atau stereng kereta.. opss.. tak lengkap kalau takde signal stick n wiper stick.. :-) emmm...kalau papa belikan mainan pun bukannya khaalish suka.. huhuhu...

Friday, January 11, 2008

jom pizza!!!

papa wrote :
.
memandangkan wan & tok gi rumah busu kat putrajaya, papa pun decide agar mama tak yah le susah2 nak masak. kita cari makan kat luar je lah... pusing punya pusing nak jalan2 cari makan, akhirnya papa & mama decide gi je le pizza hut. hehehe.. khaalish jgn tak tau, mama & papa memang gilakan Hawaiian Tuna pizza, island Supreme pizza, beef Meatball Bolognaise pasta, prawn olio pasta, Seafood lasagna, mushroom soup, garlic bread....etc.. jom pizza!!

jom kita possing dulu khaalish sblm mama melantak.. hehehe...

hehe.. mama belasah dulu ye papa..

tak de menu yg sesuai utk khaalish lah papa...


khaalish nak minum coke ni boleh papa?...

emm.. bosannya.. takde org nak main ngan khaalish..

ada org ngendap kitalah papa...

Tuesday, January 8, 2008

8 hari di tahun baru...

mama wrote :

huhu..selepas beberapa hari tak online hehe..akhirnya dpt jgk online hehe..igtkan tikus ni yg rosak...rupa2nya usb broadband yg rosak huhuhu...i cant live without internet okehh....

minggu ni mama & Khaalish stay kat Gurun lak..hehe.. bila kat Gurun ni..baru le mama rasa betul2 menjadi ibu Khaalish sepenuh masa hehe..maklumla..bila kat Kangaq mama ngaku slalu gak take things for granted kan..sbb ada wan & tok heheh..kalo mama tak pegang Khaalish, tok or wan ada lagi.....kat Gurun sbb ada Tok aja...bila tok kena wat keja, so takdak sapa la nak layan Khaalish lagik hehe.. mama laa kan :)... ish...mama tak dpt bygkan la...camna ek kalo mama jd fulltime housewife... ngan Khaalish yg lasak tu lagik... marin dia tido setengah jer masa siang... bole gitu.... huhuhu... dia nak main...main ....and mainnn ajaaa huhuuhu... jenuh mengejar dia ler hehehe...bila malam..mama pon collapsed lorr hehe...

tinggal 6 hari lg utk register KPLI..huhu.....semua checklist dah ampir siap..medical check-up.... sahkan sijil etc...beli brg2 pon...huhuhu...bila laa gaji last month keja mau dpt ni.. duit udah ampir keringg membuat persiapaan bayo itu ini semuaa huhu...tiba2 berdebar lak.... bole ke tidak nak belaja balik ni... dahlaa dok dgq cita KPLI ni very tough ...assignment & aktiviti2 luar yg byk tuuu...nak ajor math in english lak tu ...wahahah.... harusler mama bukak blk buku grammar ni heheh... tak bole...kali ni mmg bkn masa utk main2 lagik heheh.. sethn jer utk tunggang tebalik pon hehe... so kalo lepas ni mama jrg update..so sori la yek kawan2...rasanya mama update on weekends aja laa hehehe......

okla...sambung cerita di lain kali....sementara budak kecik tu masih tido.... hehe... nak mengemas sat hehe...esok lusa nak gi KL lak.... spt biasa check-up bdk kecik hehe....ada sesapa kawan2 ke nak jumpa hehehe...mana tau lepas ni tatau le bila lagik nak turun KL hehe... maybe travel p KL mcm ni utk last time la kot..sbb lepas ni tatau le bila lagik....mama cuti pon tunggu school break lerrr......papa kalo ada meeting KL haruslaa dia p naik flight aja ...so dah takdak dahh lerr travel2 drive lagik mcm sethn setengah ni kan pa hehe.. kasik can PFN 141 rest la pulak... meter tu dah cecah 270k dah haa hehehe baru 4 tahun lebih....

kayla...till then...have a good day everybody....:)

Wednesday, January 2, 2008

Selamat datang 2008

mama wrote :

huhu...arini dah 2hb....barula ada kesempatan nak say "hepi new year to everybody" .. sejak dah memegang title penanam anggur ni, lom ada kesempatan lagik nak tulih entry panjang2 kan hehe...bkn apa, siang2 bz ngan bdk kecik... dia bknnya nak sgt tido siang2 ni....nak main je hehe.. kalo nampak kite pegang notebook ni, dia pon sibuk sama nak menaip ha , mana laa nak bole concentrate ha.. so sori ye pd kawan2 yg nampak mama online YM tp lambat nak reply hehe..itu ler sbb musababnya hehe...tu ler igt senang ke org jd housewife...rasa mama lg bz adalaa dr time bekeja hehe...tu kalo anak lasak le kan hehe...ni mlm2 time bdk kecik tido le baru leh update blog ni :)..

dan memandangkan papa tinggalkan broadband ni kat umah hehe...dpt le mama ber hoorayyy sementara papa tak tarik balik lagik wahahah...pa jgn marahh... hehe..mama kasik can balik Gurun tido awal malam2...kalo tak main tenet je mlm2 hehe..ala...ada lg seminggu lebih je lg nak ber hoooraayyy pon ...lepas ni.... tarak dah laa hehe..

ok la..sempena berakhirnya 2007 ni, mama nak review le jgk apa yg berlaku in the whole year 2007. meh kite flashback...

Jan - yg plg penting.. rasanya adalah kelahiran budak kecik ni...hehe...kelahiran yg tak dijangka sbb igtkan nak kuar bln Mac, tup2 awai lak...

Feb - bdk kecik baru kuar ward..after 41 hari dlm Special Care Nursery PPUM.

April - mama dah start naik keja after amik unpaid leave 1 mth huhu...sedihnya tau time ni 1st time nak tinggalkan bdk kecik... sepjg malam mama nangis dlm bas hehe.. ( malu2...)

May - Tok pencen, tinggalkan kuarters kat pdg besaq yg dah 20 thn diduduki..

June - busu Khaalish aka adik mama . finally kawin, ngan long time partnernya wahaha..adikku jgn marah... oo ada lg...di hari kenduri Kangaq, hari yg sama papa & mama sambut our 1st anniversary... apa lg ya... papa pon sambut besday yg ke XX bln ni heheeh...

July - mama dah lupa...nanti bila igt mama update wahaha...

Aug - bdk kecik masuk spital seminggu, broncholitis...

Sept - pon mama dah lupa....

Oct - 1st time raya ngan Khaalish...1st time raya pertama di Gurun jgk...

Nov - besday mama...mama bg resign letter..

Dec - buat akikah Khaalish, dpt tau KPLI, papa dpt naik pangkat , bye2 KL>.......


mmm..rasanya rutin sepanjang 2007 ni sama ajalaa setiap minggu huhu..maklumla...bila dok berjauhan ni.. itu je le kejenya... ptg jumaat naik bas blk kedah... hari ahad mlm naik bas semula blk kl... apa jela yg mama tak rasa sepjg naik bas...bas rosak, lambat, kena tahan JPJ ta bg jln etc...yg plg last,ha la mama lupa wat entry pasal mamat perasan tu, dok sebelah mamat yg perasan konon mama nak tackle dia kot, gara2 mama nak pinjam hp contact papa, sbb hp mama tetinggal di opis... heloo aku ni bini org dah ada anak sorang tau..mcm laa hensem sgt muka tu...pegi %%^X$#$ lahh huhu... siap le kalo mama jumpa muka tu lagi di mana2...apa lg ya... dgn pengalaman yg mcm2 tu, and masa pon takdak..mmg tak sempat nak memikir pasal nak p jalan2 kaa , etc hehe... takpala... harap2 2008 segalanya akan berubah menjadi lebih baik kan papa kan....

Selamat tinggal KL....huhu I will miss mvalley laaa the most, esp Jusco member card wahaha...and slamat tinggal Vista... slamat tinggal akak sup campur , pakcik karipap sadin pasar mlm.. nasi tomato shazan, etc....to adik2 housemate mama...tq very much, for everything... maklum laa sepanjang dah kawin..mama buat umah macam hostel ja hehe..mcm ecah kata... weekend kak ida homeleave hehe...apa2 terkurang terlebih...terkasar semua...maaf byk2....halalkan makan minum...umur panjang kita jumpa lagik yek huhu...korang bersabo aje ler ngan kokkkk aniii tuan umah tu selagi korang kat umah tu yek hehe...huhu...sedih plak laa rasa nak tinggalkan umah sewa itu...maklumla dah 7 thn beb....huhu....anyway life goes on kan :)...

till then, bon voyage 2007, may 2008 brings a wonderful, and prosperous year for all the 'Dunia Khaalish' readers... Amin...

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com