Wednesday, August 22, 2007

Budak Kecik tak sihat...:((

mama wrote :

elo...lamanya mama tak tulis kat sini..been very buzy lately :).... lintang pukang ler sket huhu...
this week my budak kecik is here with his tok & wan....papa outstation seminggu so we decide to bring him here .. jalan2 laa sama kan dah lama tak jalan2... so malam2 asyik berkuntau dgn dia laaa hehee....budak kecik jgk agak tak sihat skang ni... tetiba je kena demam selsema & batuk2, maybe dr papa sbb papa yg demam dulu..then budak kecik, then budak kecik jgk dah jangkitkan pada tok gurun huhuhu....mama is exceptable sbb mama takde kat umah hehe... kesimpulannya cuma wan jer yg tak kena kat umah tu huhuh...

ala....sebeknye muka die.... cianlaa anak mama....

sian dier... rasanya sejak lahir... ( except for masa dlm SCN dulu la ), inilaa 1st time dia kena sakit yg teruk camni...mmg sejak kuar ward dia tak penah laa kena sakit yg teruk2, takat demam pon jrg2 sekali ....mlm tu dia tido tak berenti2 batuk huhuhu.. tak tido mama ngan wan dibuatnya.....bawak gi klinik doc check ada kahak sket... so amik ubat cepat2 la...takut nanti jadi lagi teruk & kena lung infection lak huhu.. mintak di jauhkan yg buruk2 ini....so skang dah semakin ok... tido malam pon dah tak batuk sgt dah...cuma belon2 di hidung tu yg masih ada tu hehe.. itupon berperang sakan dgn dia nak bg ubat huhu.. maklumlaa dah pandai memilih.. ubat selsema nak mkn...sedap kot... ubat batuk takmo.. luah balik.... tak sedap le tu huhu.. sabo aje la... kecik2 pon dah pandai memilih haa hehe


sakit yer, tahan yer sayang...nanti mkn ubat... :((..

dan skarang ni pon tiba2 je mulut dah ramah balik.... masa kecik mulut dah ramah... pastu tuko jadi senyap sat..... then start last week dah balik ke asalnya hehe.. bisingnya dia...macam umah tu ada ramai org... suara dia jer 1 umah dengaq... malangnya... masih lagi bahasa Jerman and no one cant understand what he's trying to say huhuhu... igtkan dlm sakit2 taklaa aktif sgt... tp budak kecik ni sakit pon mcm tak sakit je huhu... minum mcm tu jugak & aktifnya sama je , cuma dia agak marah laa bila nak tido mlm.. mungkin sbb tak selesa dgn hidungnya yg tersumbat tu.... mcm malam semalam bila dah start ngamuk ..mula laa kena bawak ronda2 ngan buaian paling mahal dia tu huhu... buaian kereta hehehe..dr marah2 bila tgk keta jer terus tergedik2 kaki nak p kat keta huhu...tah manaa laa dia blajaq tu tatau hehe...lg 1 dia cukup suka dgq bunyi keta.. mesti tercari2 kat mana haa hehe...


ni kena buat teori ni kat mana dia menurun benda2 ni hehe.. maybe masa mama pregnant dulu mama slalu travel dlm keta and bila lahir budak kecik pon ikut perangai mama masa dlm perut le tu hehe... well maybe someday budak kecik nak jadik pemandu F1 kot nak ganti 'KIMI' Raikonnen kaaa huhu.. or at least jd engineer design keta pon ok jgk ape hehe, takper jadi apapon takper, insyaAllah doa yg baik2 utk dia berjaya jadi insan yg berguna dlm hidup nanti Amin :)...

Thursday, August 2, 2007

Mama Sakit gigi.. ...

mama wrote :


huhu.. minggu lepas mama dah start rasa sakit gigi ni , adui berdenyut2 rasa...sekejap sakit sekejap, sekejap tak huhu, masa blk gurun mama dah p klinik gigi, doc kata takdak apa2 cuma maybe sbb karies kot, so buat scaling ja la...

bila dah masuk keja , kat opis, sejuk2 dlm air-cond tu mula laa rasa berdenyut2 yg amat sgt huhuhu.... abih segalanya mama buat, makan ubat apatah yg kaki tiga tu.. ( opismate punya idea ).... bubuh minyak cap kapak hhuuh.. ayaq mineral takyah nak cita laa begelas2 dah mama minum ha..konon2 nak legakan sakit.... tp tak jln jgk.. mlm2 asyik takleh tido ja... huhuuhu..

last2 dah tak tahan sgt, papa bawak p klinik gigi... rupanya bila x-ray baru nampak ada lubang di dalam.. no wonder laa 1st time p tu doc tak nampak lubangnya huhuh.. so doc letak ubat and tampal gigi... kena rm120.. tp doc ada ckp kalo sakit lg dlm 1-2 weeks ni kena dtg blk... sbb tu maknanya ubat tu dah tak jln..maybe virus dah makan saraf huhuhuh... so kalo kena camtu, either kena wat root treatment atau cabut terus lah gigi...huhuhu..ngerinya dengaqq....

dah blk kgq weekend tu, rasa dah ok dah huhu..nasib baik mama tak sakit gigi dah...bole ler jaga Khaalish tanpa halangan hehe... tp bila mama blk sini je... tiba2 je sakit blk... ari senin tu dah tertahan2 dah sakit balik huhuhu.. adui..rasanya sakit nak beranakkan Khaalish pon sekejap je huuh, mmg laa sakit tp terus beranak je.. ni sakit gigi ni berdenyut2 tak henti2 24 hrs.... lg seksa rasanya.... so tanya2 org yg penah buat root treatment ni ... akhirnya mama decide...
ari slasa pagi..p klinik ..terus cabut huhu...sayang gigi tu mmg la sayang..tp mama penakut nak wat root treatment huhu...mahal tu mmg laa tp takkisah la...kalo nak banding dgq cita yg menakutkan ja wat root treatment ni... mcm very the complicated lorrr.... so, terbang jua duit rm200 plus2 utk treatment gigi dlm 2minggu ni, dan berakhirlah jua riwayat gigi geraham mama di pagi selasa 31.07.2007 huhuhu....

as utk tatapan, ni gambo2 khaalish yg plg latest... hehe..enjoy nengok budak kecik yg makin bulat ni :)...


note : sori ada gambo yg agak blur, si kecik ni susah beno nak capture gambo dia skang hehe..maklumla dah beso dah byk begerak hehe...











Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com