Thursday, May 14, 2009

hepi mother's day...

papa wrote :
semalam petang kita jalan2 kat menara alor star.. temankan mama ambil cotation utk besday party anak2 murid mama. so, alang2 dah kat sana, papa pun ajak mama & khaalish sekali naik atas ke restoran berputar seri angkasa... tak dpt naik KL tower, kat sinipun jadilah ye.. jom kita celebrate!
'privacy' sungguh time ni.. sepanjang kita dinner, kita 3 beranak aje yg ade selain dari staff kat sini.. haha..







images taken by N95 8GB

Monday, May 11, 2009

khaalish demam..

papa wrote :

papa gi keje lambat sikit hari ni. khaalish demam lagi.. lgpun papa ada meeting kat mdy pukul 10pg. rasanya baru 2..3 minggu lepas khaalish demam. demam kali ni mesti kes demam rindu kat wan dia.. seharian semalam asyik dok nak balik rumah wan je. baru je hari sabtu hari tu balik dari rumah wan. itupun balik jam 12 malam! sbb kononnya nak tunggu khaalish tido..emm tapi tak tido2 gak (yg sebenarnya nak habiskan tgk konsert AF. hahah..)

sejak dok kat aloq staq ni, mcm ni lah khaalish.. jarang sgt dia hepi. paling koman sehari sekali dua mesti dia tanyakan wan. ajak "jom balik rumah wan" atau "nanti wan datang". emm.. dah berbagai trick papa & mama buat nak bagi dia percaya. bukan bohong tapi janji2.. dan semua janji mestilah ditunaikan.. bukannya susah.. setiap hari mesti ckp "nanti hari jumaat kita balik rumah wan"

bila sampai pagi jumaat mesti dia hepi habis.. tapi rupa2nya balik rumah wan gurun bukan rumah wan kangaq. kekeke... tapi petang jumaatnya pulak mesti balik rumah wan kangaq..itupun kalau wan kangaq tak mai dok rumah kita kan khaalish kan.. begitulah aktiviti kami sekeluarga saban minggu...

semoga demam khaalish hari ni cepat baik... kalau tak confirm wan & tok kena datang dok sini 2..3..hari. kesian wan..

Tuesday, May 5, 2009

Besday adik yinn.....

mama wrote:


besday sapa laa ni ye.....

ada org dok ushar kek baik punyaa....

alamak..salahla... ini ler besday girl nya.. hehe..

dik Yinn menyambut besdaynya yg pertama....
abg Khaalish pon sibuk jugak...

oo...dia pulak yg overrr gitu....

HEPI BESDAY DIK YIN........we luv u......
from all of us...
images taken by cyber-shot DSC-H5



Monday, May 4, 2009

Majlis pertunangan uyah...

mama wrote:


hehe..demi menyahut seruan papa ... ini mama publish kan entry2 berkurun yg terperam ni....

ini masa majlis tunang my cousin...Uyah..... dulu masa mama & adik mama kawin... Uyah ler yg buat semua hantaran hehe... laa ni turn dia plak buat hantaran utk diri sendiri... hehe...

tahniah Uyah... cant wait for the big day ..... jgn cari kaler yg susah2 sgt nanti... penin I nak sponsor kang hehe...











antara barang hantaran... tema pink gitu :) I like.....


smile....


with her sister Arah.... Tok & Khaalish yg muka masam....

with cousins...

papa lari kejap dr ofis masa lunch...
hari Khamis baju batik :)..

sarung cincin oleh bakal mak metua...

oo...ada budak amik kesempatan amik gambaq di pelamin...

mama & Khaalish dgn anak2 buahku...abang Ipan & kakak Ipah

say cheese......

auntie Meli & anak2 buahnya :)...

jumpa lagi di kenduri nanti... insyaAllah.. hujung thn ni.... :)....
images taken by cyber-shot DSC-H5

Sunday, May 3, 2009

penangan FB!

papa wrote :

sekarang dah masuk bulan 5. baru 10 entry berjaya dipost tahun ni.. tolak 2 entry pasal mama asyik dok jawab tag je.. tinggal 8.. daripada 8 entry tu cuma 4 topik je yg releven dengan blog khaalish.. ini bermakna sebulan 1 entry pun susah nak cecah. emmm...

nak tahu kenapa?



sebab papa & mama asyik dok gilakan facebook aje.. tiap2 kali on pc ni pasti dok belek2 fb masing2.. apa yg menariknya FB ni pun papa tak tau.. bukannya ada apapun. asyik dok baca status org je. lepas tu komen.. emmm... papa pun heran lah..

mulai hari ni papa nak update blog khaalish.. termasuklah event2 penting yg dah terlepas.. banyaklah papa rasa. blog ni penting papa rasa untuk merekod setiap peristiwa kita bersama. bukan ada sapa nak simpan sejarah hidup kita kecuali kita sendiri. nanti bila khaalish besar tentu khaalish hargai usaha papa & mama ni.. ok dear. roger.

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com