Monday, January 25, 2010

K.e.h.i.l.a.n.g.a.n...............

mama wrote:


ini jam hantaran kawin......
maknanya mama dh pakai for almost 4 years..
tp masa lepas pantang baru2 ni...
baru mama sedar yg jam ni dah menyembunyikan dirinya.......
jam mama be4 this.... mama pakai for almost 9 years....
tiba2 je hilang dgn sendirinyaa...bila dapat jam baru...
adakah sejarah akan berulang...
huhu.. terasa sgt kosong tangan kiriku ini tanpa nya....
pulanglaa jamku...... aku merinduimu...

Saturday, January 16, 2010

Last Entry for 3rd besday Khaalish...

mama wrote:

sebelum pending lagik... baik mama publishkan entry yg dh tertunggak ni.... ni gambaq masa celebrate besday Khaalish aritu....

actually mama dh lama berangan ala2 nak tempah cupcakes gini... dh lama dh mencari kat area2 sini tp tak penah jumpa...lainlaa kalo nak tempah2 cupcakes ni kat KL mmg le byk... kebetulan jumpa blog k.syima dlm fb.. tgk2 dia ada wat cupcakes ni so apa lagik, masa tu dh telepas besday papa..so besday Khaalish la pulak jd mangsa kan......

tqvm to K.syima , ramai org pelik & puji kek lain dr yg lain hehehe.....tak sempat jumpa k.syima masa amik kek aritu coz papa yg p ambik....takpaa lain kali mesti jumpa lagi punya hehe...

besday Khaalish tapi mama yg beriaa lebih tang kek ni hahaha..... & walaupon ada byk sgt benda yg jadik masa nak celebrate besday Khaalish tu.... at the end of the day.... everythings went well.. kan pa...:)).........

to Khaalish... be a good boy..... we luv u.......


bersama tok & wan kangaq tercintanya...

hidangan2... wpon nak mkn bapa org je pon ..

wan kangaq kesayangan..

kek besday dia...

cupcakes dia...

pizza dia...

yg wajib....seafood lasagnia & spaghetti,,...





like father like son...

anak papa....

and adik mana... adik tido lerr....
ni gambaq adik baru bgn tidoq hehehe.....

Thursday, January 14, 2010

Selamat Ulang Tahun ke 3 sayang....

mama wrote:

yer seperti yg dijanjikan... entry khas di hari jadi Khaalish seperti yg mama buat pd setiap thn....
mama baru jer tgk blk entry masa besday khaalish 2 tahun , rasa cepat nya masa berlalu... masa besday Khaalish 1 tahun... tarikh mama register KPLI kat maktab depan umah tu...masa Khaalish 2 thn..baru nak posting... masa Khaalish 3 thn..wahhh mama & papa dh tambah adik kat Khaalish laa hehehe...

so, meh tgk perkembangan Khaalish menjelang umur 3 tahun ni..... rasanya tak byk beza masa umor 2thn dulu cuma bertambah advance je la....
- tahun lepas... Khaalish dh mula ke skolah....skolah tu taska dia laaa...... kalo sebelum ni hidup dia hanya di sekeliling tok & wan... thn ni dh kena blajaq2 bersosial dah laa hehehe..

- perkataan feberet bila kena paksa p skolah.... 'Khaalish nak balik umah wan kangaq' hahaha...

- dr segi vocab.. dah byk dah.... cakap pon mmg cakap terus dah..kdg2 tu siap guna tatabahasa2 yg betul sampai mama ngan papa pon heran kat manalaa dia blajaq ni hehe

- makan tu tetap tak berapa mkn jgk....ikut mood la... hari nk mkn byk makan laa......tu pasailer badan kurus je huhu.. asyik nak minum susu jer....

- dr segi makan ubat..masih takdak perubahan... sgt susah & payah jgk mcm org nak bunuh dia tu gayanya kalo nak soh dia mkn ubat huhu... cuma lately kalo papa pujuk tuu adalaa jgk perubahan sket..mau ler jgk mkn pakai syringe tu..kalo tak tepaksa masuk dlm susu jgk le huhu

- dr segi kesihatan... sepjg umur 2 thn adalah sgt2 kurang memberangsangkan...mungkin sbb dh p taska kan tk dpt nak elak laa...tambah2 lak antibodi Khaalish mmg kurangg sket huhuh... bole kata sepjg thn asyik demam + batuk + selesema le jgk huhu... and kalo thn 2008 takdak episod hospital.... thn 2009 lak 2x masuk PMC dlm j/masa kurang 3minggu masa bln 5 & 6 aritu due to broncholitis..... abih dahhh kali ni,akhirnya kena jgk pakai inhaler huhuh... tp lately ni dh tak pakai inhaler dah... kita cuba cara lain plak huhu...

- ... maybe sbb mama preggy kot... ntahlaa kenapa..skang ni dia agak kurenggg dan anti sket ngan mama hahaha.. tatau laa dia terasa kott nak dpt org lain selain dia hehehe....... bole kata khaalish mmg anak papa laaa la ni :)....

- dr segi apa yg dia sukaa.... oohhhh NYANYAU bear kesayangan dia tu masih lg menjadi benda yg plg di sayangi nya... kalo nk minum susu kalo takdak nyanyau tuu mmg haruuu haruuu le jwbnya huhu....cuma skang ni nyanyau tu agak kuruslaa sbb Khaalish asyik ler dok mengorek hidung nyanyau tu..abih kuar isi dlm dia...

- Khaalish kuat ingatannya... slalu igt benda2 yg kita tak jangka budak sekeciknya akan ingat... tambah2 kalo janji apa2 dgn dia... janji nak p giant ka.... nk blk umah wan ka... jgnlaa ckp kalo tak bole tunaikan... kalo dh seminggu pon janji dia akan tuntut blk huhu....
- mudah igt jalan2...especially jln2 kat a.staq.... kalo dh sampai kat bulatan teluk wanjah tu.... dh tau dah... tu tempat keja papa.... sampai bulatan lg 1... tempat keja papa lama.... kalo nak sampai2 giant.... dr jauh lg dia tau dah... jln ni nak p giant hehe takdak sapa habaq pon kat dia dia igt sendiri hehehe... maklumlaa anak PLANNER hehehe.....

- masih pakai pampers lgk... tak pass2 lg praktis tak pakai pampers... kena praktis lg ni huhu..

- yg plg mama tak tahan.... slalu buat perangai mengada melampau2 bila ngan tok & wan Kangaq.... maklumlaa cucu kesayangan wan.... tambah2 lak dah tak dok skali dh skang ni.... skali skala blk kgq jenuh ler tok & wan melayan cucu manja yg sorang ni heehehe......

- bila dh dpt adik.... dah bole harap jgk laa... nak pegang2 botol susu utk adik ke... siap bole dodoikan adik nyanyi lagu lagi.... aritu mama ngendap2 dgq dia dok nyanyi kat adik dia..'susu lemak manis....santan kelapa muda...adik jgn nangis...mama buat keja hahahah' ...tp slalunya satt jer laa yg bole harap pon.. byk masa nyaa pantang lepaa ada saja dia nak buat adik dia huhuhu..

- apa lg yer..mama dh tak bapa igtla.. kalo papa nak tambah tambah laaa yer...

apapon mama harap Khaalish akan membesar dengan baik.... jadi anak yg baik & soleh...dan yg mama harapkan... agar kesihatan Khaalish akan bertambah baikla tahun ni.....
dan gambar ni......



gambar ini...akan mama sentiasa postkan di setiap ulangtahun kelahiran Khaalish...sebagai ingatan utk mama bagaimana Khaalish yg sekecik ini dulu berjuang utk hidup sehinggalah membesar dgn baik sampai ke saat ini.......



Selamat Ulang Tahun ke3 sayang....

*** utk gambaq2 besday Khaalish, nantilaa mama post ..bkn apa..bila blk Kgq ni tahap ke'LAJU'an berukband ni bole membuatkan mama sakit jiwa huhuhuh... nak main cafe world pon tak bole2 inikan pulak nak upload gambaq yg sebesaq2 bapa K tu huhuhu......


prelude.....HEPI BESDAY SAYANG!!!.............................

mama wrote:

mama nak wish Khaalish Happy 3rd Birthday sayang.... ..sungguh cepat masa berlalu, terasa mcm baru semalam jer peristiwa kelahiran Khaalish yg amat 'istimewa' tu berlaku hehe tak sangka dah besaq dah anak mama yerr :))!!!...........

anyway mama tak sempat nak update lagik, keja sgt byk harini... nanti2 la yer..



Khaalish yg sgt gumbiraaa!!!!.... :))

Wednesday, January 13, 2010

141 boy!


papa wrote :

esok 14.1 besday khaalish.. disebabkan papa outstation sampai ahad ni, kita celebrate ptg ni je.. yeaaaa.. so tunggu mama buat entry khas utk besday khaalish esok ye..

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com