Sunday, July 22, 2007

Di Dusun Pak Ngah....

mama wrote :


Musim buah tgh mengganas huhu....setengah hari di dusun Pak Ngah di Wang Tepus, Jitra...bawak wan, tok, mak uda and abg rizq skali ke kebun huhuhu...byknya buah..ada rambutan..dukong...cempedak... durian sket2 huhuhu...gara2 terlalu asyik mengutip buah maka mak uda ngan abg rizq dah kena gigit pacat huhuhu apo le nak di kata ha hehe...
ok laaa jom kutip buahhh lagik yeehaaaa.....


abg rizq yg rajin... kena buli dek long Kiah huhu...
mak uda tgh bergaya dgn rambutan.....

papa yg tgh panjat pokok buah dukong..

papa bangga dgn hasil panjat die hehe...

hey..mama suka laa gambo ni...
tp awat muka Khaalish masam lak huhu....


sekian kisah setengah hari di kebun utk hari ini :)....

Sunday, July 15, 2007

Si Kecilku...sudah 6 bulan...

mama wrote :

huhu...arini besday Khaalish yg ke 6 bulan..well kalo ikutkan umo dia actually baru 4 months kan...hehe..takpa laa tuu ... . huhuhu kejapnya masa berlalu kan.. dah beso dah anak mama ni... hepi besday sayangg :)....

2,3 days be4 tok & wan bwk Khaalish p cucuk last 3 serangkai tu.. huhuhu.... so dia pon agak meragam laa lepas kena cucuk tu... ntah laa..cucuk2 yg sebelum ni takde le plak mcm tu... agaknya yg last ni penangan ubat pon lagi kuat kot... sampai peha dia menggigil laa jgk huhu... cian wan ngan tok.. masa2 dia meragam camtu... mama tak dpt bersama.... mmm patutnyaa mama yg amik tanggungjawab tu....mmmm pada waktu2 macam ni laa...hati mama rasa bersalah pada sayang.... nak buat camne , keadaan memaksa.... mmm 1 day sayang akan paham jgk semua ni huhuh....



tgh di siapkan , kite nak gi jln ni sayang :)

kay laa..tinggalkan cite sedih tu... so pd harijadik ke 6bln si kecik ni.... apa kami buat yer... kite gi 2 buah umah kenduri...yg happended 2 be dlm 1 tmn di bandar aloq setaq haa...huhuh....kebetulan yg amat menyenangkan hehehe... 1 kat umah opismate papa and 1 kat umah adik tok ngah... wahh baiknye diaa... takde laaa meragam sgt ponn , well ada laa sket2 tp yg baiknya lg byk laa kan ehehe... so result nya... sayang pass di bawak ke kenduri heheh....


dah siap dah, tangkap gambo ngan wan


balik kenduri...terus blk Gurun....hmmm... mula2 ok je... dah lama2 tu..mulaalaa dia buat perangai huhuh.. tak penah lagik laa dia nangis tak berenti2...dah bg susu ...dah dokong...semua pon sudahh... tp masih nangis lagik huhuuhu.. mama rasa laa sayang ni bukan apa..maybe sbb ubah tempat kot.. or sayang rindu kat tok and wan.. or sayang mmg saja meragam...maklumlaa arini kan sayang bertukar bulan.... huhuhu... ada org kata budak2 kalo betukar bln biasa laa tu... normal laa kalo meragam sket tu.. huhuh..apalaa kaitan tuko bln ngan perangai tu tahh.... masih misteri hehe... ada kaa sapa2 nak huraikan hehe ...


last2 mama, papa ngan tok pon tatau nak wat apa lagik huhu.. biasala...jalan last.... bawak jalan naik keta laa apa lagik huhuh.. uikk , naik keta tak sampai seminit terus senyap..dah tak nangis2 dah...walhal dah sejam setengah dia nangis tak berenti haa hehe...terus tido dlm keta haa...... very the magic laa kan hehe.... pastu papa pon..tepaksa laa bawak 40km/j jer.. hehehe..almaklumlaa Gurun beso mana nak d ronda pon huhu..kang cepatlaa plak abih pusingnye hehe... sampai kena hon laa ngan keta2 blakang sbb bwk slow sgt hehehe..apa diorg igt kami dok becinta kaa dlm keta huk huk huk..org tgh bawak anak yg meragam haa... lagik laa nak hon2 plak..nak potong jln, potong aje laa kan...

moral of the story utk arini...lain kali kalo sayang meragam lagik... meh ler kita naik keta yek hehe.. tp jgn buat slalu tau... abihlaa minyak keta papa nanti hehe....




"hepi 6months besday sayang...mama sayangg Khaalish..... moga jadi anak yg baik & soleh... Amin..."

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com