Wednesday, December 31, 2008

Raya Haji 2008

mama wrote:

yes.. finally mama berjaya upload gambo2 ni hehe.. ini ...gambar masa raya haji aritu... huhu..almaklumla... takdak masa nak upload.....ni tgh maraton nak abihkan entry2 tertunggak thn 2008 le ni hehe..

raya haji kalini disambut bersama dik Linn di Kangaq.... bila ptg baru kami blk ke Gurun... :)... takpa...kitorang raya haji tak kisah sgt di mana2 pon ..ye tak pa... hehe...


dik Linn..
dik Linn lagik

dik Linn & abah..
dik Linn & mama...

wan & tok bersama cucu2..

keluarga kecil kami..

family adikku..

the 3 of us...


jom bergambo di wakaf wan pulak......






luv this picture...sempoi hehe...

Sunday, December 28, 2008

Rombongan Pak Tam ke Sg Badak...

mama wrote :

adalaa dlm 1 petang masa cuti skolah nii... Pak Tam yg baik hati telah membawak budak2 kecik kat umah Tok ni p mandi kat Sg Badak dekat area2 depan umah tu... maklumla..sian jgk depa dok terperuk je kat umah ni... ( boleh kategori terperuk ker dgn ada astro internet semua kat umah tok ni huhu ), so skali skala ( ye ke skali skala ni hehe ) bwk le p enjoy2 ye tak..hehe...

eh..dh nak p dah ker..

tunggu Khaalish kejap...


ok..jom semua...

wah2...dah tak sabar terjun ker..

tp Khaalish takut air laa...
nina manjanya...sampai Pak Tam kena dukung hehe..

haa..dh mula sronok dah...

nina...

amy posing seksi ...


angah posing apa ni :)..

along....mmg posing cun punya hehe..

abang ee muka tekejut..

murtabak maggi yg PakTam goreng
& kuih yg Tok buat...

makan sampai licin yek :)..


tgk Khaalish....dia kata air tu sejuk..

punya laa taknak ha...

last2 kita posing aje la Khaalish...

angah & Amy sempat berposing lg sebelum blk...



akhirnya.... p kol 6.15ptg... sebelum pukul 7 mlm dh kena blk dh...takpa...lain kali kita mai lagik okeh...:))

Saturday, December 27, 2008

Klate Trip - Day Three

mama wrote:

finally jom abihkan gambo2 di Kelate... aiyaa...sgt legaa laa I..mencabar sungguh nak upload gambaq2 di Kelantan ni pon..bebulan jdnya tah pasai apa tah....now bole ler ku upload gambo2 lain plak huhu..


bdk kecik main2 dlm hotel..

dkt lobby..

dgn Wan dia..

papa cilokk sat from meeting..
sbb nak bg kunci bilik hehe..

adalaa jgk gambo di tangga lobi hehe

bdk kecik tido kepenatan di lobi lepas p shopping huhu..

mama yg gigih p Pasar Siti Khadijah jln kaki sorang2..

abihkan duit beli ni..

yes..semua ni tudung2 yg di rembat mama ..
haha actually mama hanya beli tudung je kat Klantan..
pintu masuk Grand Riverview..

amik gambo dr keta je le..
tak sempat jln2 di KB huhu..
tgk tu...dah senget benget jatuh pon tulisan tu...
takdak inisiatif ka nak betulkan huhu...

gambo ni diambil masa on d way blk nk blk Kedah semula....


tima kasih pd org2 Kelate yg melayan kami dgn baik sekali hehe...umur panjang kitorang sampai lg sana ...tp next time... mama igt nak p dgn flight ajor ler... tak tahan lerr I nak mengharung jln Grik-Jeli tu lgg huuhuhu....

Friday, December 26, 2008

Cuti Krismas...

mama wrote:

dh lama tak update kan..
benonya entry tetunggak byk..
tp tahlaa takdak mood lak nak update..
selagi mama tatau posting di mana...selagi tu mcm takdak mood ja huhu..
kalo fikir2kan...tensen betul ngan kerenah2 birokrasi ni..
tp bila memikirkan yg...mama sepatutnya bersyukur..
and yg plg penting... tu ler..dulu masa interview semua angguk2 setuju je kan
so sepatutnya... nak question apa2 lagik kan..
'Saya yang menurut perintah'
terima aje laa apa org nak bg..
wpon itu bkn pilihan hati...
minat bole dipupuk nanti huhhu ( ayat penenang hati ke ni hehe )
yg ptg... bila dh posting nanti... hati kena ikhlas le nak mengajar huhuh ( ayat poyoo betul hehe )
ye laa betul laa kan... amanah org, mana bole buat main2 kan...besok kena menjawab di SANA kang huhu...


dhlaa stop dulu cite posting yg tak confirm2 lg ni...
cite sket latest perkembangan kami...
papa + mama + khaalish baru blk dr KL>...
last Friday ada check-up Khaalish kat PPUM..
konon2 nak p foya2 di KL... last2 dah semua demam2 ....
cancel semuanya.... dok terperap kat umah Mak Uda aje la huhu...
p Midvalley pon sat jaa uhuhu.... ( tak sempat I nak foya2 di JJ huhu )
tp takpa la...bagus jgk....bkn ada duit pon uhuhuh...

sampai on d way blk Kedah blk pon semua org demam lg..
papa drive keta dlm kesejukan mengerang2 huhu..
yg Khaalish lak batuk2 all d way...huhu..

Khaalish batuk2 dah seminggu dh ni..
lucky kali ni 4 the 1st time dia tak penat and perlu amik neb.
wpon batuk dia sgt teruk la...
ntahlaa... perkembangan +ve.....
papa kata maybe sbb Khaalish suka minum INTRA hehehe...
apa2 je laa.... janji kita berusaha....
kalo dia dah tak penat tu....alhamdulillah la...
sbb tu maknanya chances utk dia dpt asma makin kurang huhu..

wan Gurun pulak masih di ward PMC....
aritu dh masuk sbb kena operate mengejut..
kalini pulak masuk lagik sbb ada bleading...
hopefully harini wan dpt kuar dah..
sian Tok dok jaga Wan kat ward tu..
tok pon bkn larat sgt tu huhu..

ok la... gtg...
kena berkemas sket be4 bdk kecik bangun huhuhu...
papa awal2 pg lg dh ke JPJ...
arini org ramai kat umah Gurun ni..
maklumlaa cuti x-mas...
till then..hepi holiday everybody...

Saturday, December 20, 2008

debaran yang belum berakhir...


papa wrote :

sepatutnya hari ni semua budak KPLI dah tahu mana negeri yang akan diposting.. tetapi tidak bagi mama.. daripada subjek matematik & english yg sepatutnya mama mengajar, dah jadi cikgu utk pendidikan khas.. dan tepat postingnya masih lagi 'rahsia'... huhuhu.. apa2pun alhamdulillah jugak lah.. kawan2 mama yg masih kekal dengan title cikgu matematiknya dah pun tahu yg mereka akan dihantar ke sarawak.. mama kat semenanjung.. tapi, semenanjung tu besarlah mama.. huhuhu...

Tuesday, December 16, 2008

Klate trip - Day Two

mama wrote:

xtvt hari kedua bermula dgn.... rehat2 dulu di pagi hari....


wah2...relaxnya nampak...sorang 1 kerusi...


e eh.. nak share pulak... sgt2 anak papa tau...


mama..tangkaplaa gambo Khaalish ngan papa..

dua2 pon muka bgn tido ni keke..

pastu...jom makan... breakfast apa yg Perdana Resort bg ni... oo... kupon breakfastnya bkn bole main amik ajer.... dpt yg bole order jer...



ni apatah yg mama order..American punya.

ada omelette... hotdog.. roti...


Khaalish duduk baik di kerusi itu..


see..I told u.... baik ler sgt time..

tp sat aja laa... lepas tu dia takmo dh

sbb dok sibuk kejar kucing yg sgt byk kat sini..

ni 1 lg menu Melayu... actually ada nasi goreng ajor...

Nasi Lemak..bihun.. Nasi Kerabu or Nasi Dagang pon...tarak dlm menu huhuhu



lepas breakfast... jom tgk pantai... actually pantai kat sini bkn bole mandi pon...org2 kat resort tu pon nasihat kan takyah mandi la... ombak besar... &... pantai pon... tak berapa di jaga & cantik sgt... rasa mama sgt beza laa compare to ... Langkawi ke..... so kami tgk laut jer laa.. janji sampai hehehe...

Khaalish tgk dr jauh aje....


Tok & Wan....


apa pasal bdk kecik tak pandang camera ni...


khaalish : mama tgk le kat blakang ni...


mama : nape Khaalish ni..jom le turun nak..


Khaalish : taknak...takut ...takut....


Khaalish : ( sambil mengarah tgn mcm biasa )... jom blk mama...

mama :...laa... Khaalish takut ombak lagik ker....
igtkan aritu dh ilang dah...

Khaalish : jom le mama..

mama : ye laa...


iyer...bdk kecik ni sgt takut ngan ombaklaa... tah apsal tah hehehe...



tp ...sgt contra laa bila sampai kat pool ni.......berubah gembira terus muka dia.....



jom mandi dgn Khaalish...

hihihi...



best laa papa...



cantik tak view pool dia...


kurus plak mama tgk Khaalish...


takut jgk tu...


tp nak main punya pasal...


sukanya dia...


mcm bdk besar lak..


senyum sampai telinga..


papa yg setia melayan..


keja mama amik gambaq aja hehe..


ye kan Khaalish..nape..dh penat ke..


ooo..belum lagik la ma...


ha sudah....taknak naik pulak...


mama pulak layan Khaalish...papa dah...


mama nak main lagik...


mainlaa Khaalish sampai puas...


taknak mama pegangla...


Khaalish bole jln sorang....


& bdk kecik terus main & main....sampai terpaksa di tarik keluar dr pool tu hehehe... kalo tak mmg tak berenti laa dia nak mandi tuu...huhu..

sampai bilik...terus mandi......

tgk... lom sempat pakai baju dah tido..

sgt2 penat main air laa tu...


sementara bdk kecik tido.... amik gambaq dulu...

Perdana Resort yg... camana nak kata ek... not bad laa resort dia..besar, luas....tp mcm ala2 tak terjaga... so kesimpulan mama : tempat ni sgt glamer suatu ketika dulu.... itu aje la yg bole ckp pon.....

bilik ....

bilik Tok & Wan..

kami amik 2 bilik yg bersambung ...

mmg sgt besar pon bilik dia..

be4 blk... wajib amik gambo ni....mercu tanda..


pantainya..




pastu...nak ke mana lak kita ni....




xtvt ke 2....... ada jemputan makan tghari di KB..... classmate mama Miah call... ajak mkn tghari... hehe..bole ajer.....



di dpn rumah Miah...
masih byk2 Miah.. makanan byk giler...nasi, sate, goreng pisang... etc...
kenyang banget sihhh....



pastu nak gi mana lagik ye.. ooo lepas umah Miah..ada 1 lg jemputan..terus ke umah family anak angkat mak, Era...



saja2 shoot..sbb dah sesat time ni...


masa ni dh sampai umah family Era.. umah dia betul2 kat belakang Istana kat Kubang Kerian tu....



nape muka Khaalish gitu...


sape yg ready ni pa...


Khaalish...

termenung jauh...


antara hidangan yg di jamu.. 1st mkn goreng pisang...
pastu mkn lagik mee taucu...lebih kurang mcm mee rebus la...
mee taucu ni sgt sedap okehh...... tp syg mama telupa amik resepi & gambo..

pastu kami dijamu lg nasi ayam...
adui... mmg kenyang bangett sih....bygkan dr kol 2 sampai 6 ptg kami di jamu mcm2 hidangan di 2 buah umah ni jer.... mmg sgt2 terharu laa.......
be4 blk... begambo dgn tuan rumah dulu...
tima kasih Makcik Maria sekeluarga.....


then... dgn perut yg kenyang bangett.... terus blk bilik hotel... 2nd night ni... stay kat Grand Riverview Hotel KB...sbb papa meeting kat sini....

huhu.. actually actual rate kat sini mama tgk agak mahal okeh... dlm 300plus...... tp diskaun punya diskaun..( gov rate )...so papa dpt laa RM170. So kami tambah bayar sendiri utk 1 bilik je lg utk Tok & Wan.. takpa laa...skali skala bwk diorg bercuti kan...bkn selalu.... kat sini pon sama..cari bilik yg ada connecting door...bkn apa.. senang bdk kecik nak p kat Tok & Wan dia hehe..

bilik hotel..


view from bilik hotel...
Grand Riverview ni betul2 tepi Sg Kelantan...
dh check-in... xtvt mlm pulak... mama nk p wakaf Che Yeh... maklumla...dok dgq glamer sgt tpt ni dgn tudung murah2 dr classmate2 ku itu.....

malangnya mlm itu hujan turun dgn lebatnya.... tp mama & Tok meredah hujan jgk la... ada jgk kedai yg masih bukak... so beli jgk laa sket2.... gambar2 non ada okeh... maklumlaa...hujan lebat tak terfikir dh pon nak amik gambaq nya ha... huhu..

finish day 2... later2 kita sambung day 3 lak....


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com