Monday, May 10, 2010

the making of my last cupcakes..

papa wrote :

memandangkan cuti sabtu kali ni agak free.. khaalish pun wan kangaq dah culik.. so, papa pun merealisasikan impian mama nak buat cupcake.. sebenonye mama dah lama admire ngan cupcake ni sejak 'berkenalan' ngan cupcakes kak syima.. ditambah pulak pernah mendapat 'tunjuk ajar' dari kolej komuniti beberapa minggu lepas.. haha.. papa pulak biasalah suka makan kek.. dan rajinlah jugak buat kek.. tapi kek biasa je lah..

semuanya bermula dengan zero.. betul2 zero.. so, apa lagi, pagi tu barulah gi mencari oven dan mixer.. lps tu gi kedai kek cari segala bahan utk cupcake.. tq cik moon sbb temankan shopping beli barang2 tu.. dan bg resepi.. haha..

mula officially pukul 5.. dan selesai semuanya pukul 12tmalam!.. sungguh sadis sbb oven baru so, agak tidak betul suhunya.. entahlah apa yg tak kena. dan ini lah hasilnya..

see.. kek hangit.. huhu..

tapi kat dalam still lembut dan sedap mcm biasa.. hehe.. so, cik moon tak dapek le aku nak bagi kat hang.. lain kali aku buat lain..


dan ini pulak cupcake nyee...

mama sedang menunjukkan cara2 memicit adunan 'cake' ke dalam 'cup'.. sehinggalah habis semuanya.. haha.. papa dah malas time ni..

cupcake ke.. muffin.. huhu..

dan inilah hasilnyee.. emmm.. sgt comot.. haha.. hasil keje tangan mama & papa..


aktiviti semalam tak lebih sekadar aktiviti bersama suami isteri dihujung minggu..
dan betullah ckp mama, lps ni kalau kita nak cupcake lagi.. kita order jeee...

Sunday, May 9, 2010

happy mother's day sayang...


papa wrote,

selamat hari ibu utk mama kpd anak2 kita. pengorbanan awak dalam menjaga kami bertiga tidak ternilai nikmatnya.. semoga awak akan sentiasa beroleh kesihatan yang baik serta sentiasa dilindungi dan dirahmati olehNya. amin..



Saturday, May 1, 2010

Penantian yang berakhir.............

mama wrote:

finally.......:)))................

A Short trip to KL........




Kita nak p mana nii Khaalish hehe...

mama wrote:

weekend minggu lepas...kami wat lawatan mengejut ke KL hehe.. sbb apa mengejut... sbbnya mmg tak plan pon..... ikut hati mama malas beno nye nak p...sbb sabtu tu ada sekolah ganti takut penat lakk...... tp dah papa sgt beria nak p... so pejam mata...p je laa....tgk kesihatan anak2 pon mcm ok je so on jer la........

dh nama pon mengejut mmg tempoh tu sat je la pon..... sori noo kenkawan yg msg nak jumpa etc... lain kali laa mmg takdan pon....ari Khamis tunggu mama abih skolah... around 4pm tu dah betolak dr rumah.... ari Jumaat..around 6 dah kluar dr KL blk Kedah hahahah... mmg betoi short trip sungguh hehehehe.....

ni 1st long travel utk Fawwaz, naik keta laa... .... so far so good ..... tak meragam lebih2, yg melebih2 nya bkn Fawwaz tp Khaalish le plak huhuhu...


tgk muka adik..serius betoi hehe..

mama tangkap gambar Khaalish ngan adik...

adik apasai tak tgk kamera...

malam sampai around 9pm... p amik mak uda kat Jln Klang Lama.... pecut p mkn kat Vicchuda Damansara...... alamak gambaq kat sana ada dlm hp le plak sori mak uda no picture :)).... lama sungguh mama tak mai sini.. seingat2 masa dok Vista dulu laa mai sini dgn hosmet2 ku tu laa last nyaa.... rasa mcm dulu lg sedap... apasal laa mcm dh kurang sedap skett huhu.. tukang masak lain laaa tu...

abih mkn antaq mak uda blk.. pecut p Hotel Desa Pinggiran Putra lak hehhehe.... cian dikk yinn ... kat2 kol 12 pon tak tidoq lagik tunggu mak caq & family noo hehe...


besok...pagi2 Jumaat tu... kol 10 dah gerak kuar KL..... tgk time awai lagik.. so sempat laaa...round2 tgk umah dulu.... umah yg sekian lama menunggu CF yg tak kunjung2 tiba ni huhuhu....


signboard dah cantik dah..

haa...playground.. landskap semua dah siap dah..

umah atas angin je laa yg mampu kat tgh2 KL ni huhu....


see sgt tension kan... nak kata terbengkalai pon tidak...semua dr luarannya nampak dah siap dah..... dr last year masa masuk tv3 tu dia kata akan dpt CF lgk 3 bln..ni thn pon dh berganti , pon tak dpt2 jgk.... installment BPP dah tolak gaji papa dah bapa thn dah haa huhuhu.... takpa sabaq2...

time tgk umah..time tu ler Khaalish pon tidoq pulak huhu.. confirm satgi mood tak baik ni...


around 11am.... tutt tuutttt..... okk... jom p sini kita nak jumpa somebody... yerr actually ni salah satu motif papa nak mai KL hehe.....

nampak sedap tak...

jom makan Beriani Gam... mmg gamm abih haha...

see.... jumpa uncle Rizal & auntie Pah kat .... apa ye nama tempat ni... Ruz Aladdin ekk.... kat2 area Hotel Flamingo.... sori noo Khaalish buat perangai lak time ni..nasib baik adik ok hehe.. biasalaa mcm ni ler anak2..unpredictable.....

mama & papa baru ke dik hehe

suka betul dia..

ha....praktis jgn tak praktis hehe...


mama keja mkn ajo haha...maklumlaa dh lama tringin makan Kambing hehe.. khaalish mood dh ok time ni...

ok auntie Pah & uncle Rizal... slamat berangkat ke UK ...
dgn ucapan nantikanlaa kedatangan kami pulak one day kat sana insyaAllah kalo umur panjang yer .....( pesanan utk papa: sila cepat abihkan Master tu dulu ye sebelum berangan2 hehehe)

agenda seterusnya...... singgah umah Neksu kat Pandan Jaya sat... menunjuk muka cucu2 yg 2 orang ni sat..... time ni pon Khaalish buat perangai lagik..geram sungguh mama....


pastu nak ke Midvalley le apa lagik... tp sebelum tu singgah x-ofis mama sat..... saja menziarah khabar orang2 yg tinggal di API heheh....



nostalgia sungguh melihat jalan2 ini kembali..... imbauan 7 tahun di KL huhu...

then.... terus ke Midvalley... beli benda alah ni laa kat Khaalish......

tgk muka tersengih2...1 hari dia mengamuk sbb nak beli mainan ni laa punya pasai sabo aje laa huhuhu...

abih di Midvalley tak sempat le nak merayap ke IKEA lagik... lain kali le plak... yor laa dh kat2 6 ptg kalo dh ke IKEA pukul bapa lak nak sampai umah... tu pn sampai ke Gurun kat2 kol 12 dah... besok pg2 lagik 6.++ mama dh drive dr Gurun ke Jitra sbb Sabtu skolah ganti utk cuti raya....

so tu je laa cerita perjalanan yg singkat......singkat tapi bermakna hehe.... nampak gaya lain kali bole buat lagik ni haha..... nak2 pulak... bila dh blk sini ari Ahad tu.... yehaaaa .... rupa2nyaa CF umah dah dptlaaa .... ke KL lagik le kite yerrr pasni wink winkk :))........




Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com