Tuesday, April 29, 2008

Edisi mama ke Langkawi - part 2 Island Hoping...

mama wrote :

2nd day kami mulakan dgn p Island hoping pagi2 buta lagik.. belum kol 9 lg dah p tunggu nak naik bot kat Awana tu .. org nak bawak bot pon belum bukak kedai lagik ha hehehe...

kasik interframe sket muka Cik Din... pengerusi lawatan kami..

1st Island...Tasik Dayang Bunting...
nampak tak bukit tu mcm pompuan pregnant...

welcome...

Tasik Dayang Bunting..

dah malas mandi..naik paddle boat aje la...

dah nak blk... mcm geng Amazing Race le pulak hehe..

masa kat Tasik Dayang Bunting... mama & ina kami takmo mandi sbb mana laa tau kot2 betul legend tu... kang 'ter' plak hehe... bole gitu... sungguh tak sesuai kan hehe...

2nd place , Eagle feeding...

tiba2 byk lak eagle ni....

mama sungguhla frust sbb susah sgt nak amik gambaq eagle ni..
laju sgt...maklum ler mama bkn profesional kan huhu..

ini je yg clear sket pon huhu...



3rd island... Pulau Beras Basah... buat apa di sini.. jom mandi hehe
dr jauh mcm tak lawa aje..
tp bila dekat sgtlaa cantik..
air dia jernih giler...

malangnya kami tesilap mandi di tpt bot berenti..
so mmg le airnya kelabu huhu..
dah sudah mandi dah...

posing time..malangnya..bak kata org peghelih paneh lit lit
nak bukak mata pon susah hehehe..


cik nyet yg suka merampas mkanan...


huhu..actually gambo ni diambil masa mula2 sampai hehe..
hentam sajalaa....

ps - sgt laa frust sbb besok Rabu tak cuti...mama igt dpt laa cuti peristiwa sempena konvo so bolela mama blk Gurun sbb Khamis pon cuti labour day kan..... dahla nak blk besok pon mama ada kelas sampai malam... so nak tak nak ari Khamis jgk mama bole blk...

mmmm sebenarnya mama rasa amat bersalah... mama igt nak blk Gurun cepat utk jaga Khaalish...sbb td papa ckp tok Gurun sakit... so ptg td Tok Njang yg jagakan Khaalish sekejap... mmm.. nasib baik umah Tok Njang kat sebelah aje kan huhu..tp nak buat camna... mama takleh tinggalkan kelas..plus assign2 yg perlu disiapkan lg tu.... harap2 semua org paham keadaan mama.. mama bkn sengaja taknak jaga Khaalish... tinggalkan dia dgn Tok yg agak tak sihat... tp keadaan memaksa... sbb Tok & Wan Perlis ada kat KL... temankan Busu & Ellinn...

papa ckp dia akn dtg amik mama ari Khamis nanti huhu...benonye dah tak sabo jumpa papa & Khaalish... sgtlaa tak best mama duduk di rumah seorang diri... tambahan pulak dgn keadaan mama yg tak bape sihat ni... ha tu laa sapa suruh melantak ais lg masa gi Langkawi aritu huhu.. maka bertambah2 le tak bestnya tu huhuhu..

Monday, April 28, 2008

Edisi mama ke Langkawi - Part 1 Gunung Mat Cincang

mama wrote:

atas permintaan adik2 classmate mama... here is the picture of us at Langkawi...actually last Friday till Sunday mama and classmates kena p buat lawatan p Langkawi....ala2 praktis laa esok2 kan nak kena bwk budak2 skolah p lawatan.... so kena blajor le camne mgmt nye blaa3.... gitu le sket2...... gambo akan di upload sedikit demi sedikit okeh ...so be patient nooo adik2 hehe...enjoys....

sori no cite yg pjg2 as mama tgh nyiap kan assign2 tertunggak ni huhu... sementara mama seorg diri di umah ni kan..bole le wat keja abis-abisan...

1st view di jeti Kuah...

bwk beg besaq2 ni takmo blk dah ka :)

1st posing kat jeti...

sapo yg tepenyek mcm ikan sardin dlm van tu kekeke..

set2 bdk laki no sronok lak depa...

sampai di hotel... mama & ina..having our 'mahal' lunch...

nasi goreng 'Telaga' ye adik2, sematkan dlm ingatan hehe.....
(ada cita di sebalik ni :) )

1st tpt....bersama geng2 Perlis, era, ina & masrul
dpn Langkawi Cable Car

dah start naik cable car la...sazlina & wani

mama & mariani..

tingginya....

asyik mama je amik gambo...mama nak begambo jgk :)

tgk tu..sukanya....

posing jgn tak posing..

3 mak dara pingitan hehe..

see...pantang nampak camera hehe..

710 above sea level

budak2 laki ni over tau...

posing lebih dr bdk2 pompuan..

cepat tgk sini....

babai...gunung MatCincang...nak balik dah..


Sunday, April 27, 2008

Edisi Weekend yang tertunggak lagik.....

mama wrote :
cantik tak lampu...

cantik tak vase..

lor bukan kat umah ker....
kat sini la...mana lagik...tpt feberet papa & mama...

khaalish wat aper...

lor...minum air sejuk aje ker....

e eh.... dah makan pizza pulak huhu...
papa ni..konon taknak kasik khaalish junk food hehe...

bosan le mama...asyik bubur..bubur aje ha...
tgk tu...mulut dah comot...hati pon suka yek dpt mkn hehe..


lepas makan....jom shopping...............................
mmm....mama shopping apa yek.....




gelang kaki baru ler hehe.....tp mama frust benonyer.... sbb terpaksa trade-in gelang kaki lama yg lama... asalnya cuma nak baiki gelang yg putus je...tp ada ke amoi Poh Kong tu cakap gelang mama yg putus tu takleh sambung blk huhu.. so kena laa trade-in..

wpon untung rm200 hehe sbb masa mama beli thn 2001 just rm400 je... tp sbb harga emas mahal giler la ni...wpon setelah disusut nilaikan ( wahh words akaun rindunya nak gunakan keke).... harga lepas ditolak.....naik rm600plus2... wahh kalo tahu dulu2 beli barang kemas byk2 pon takpe hehe...so kena tambah bape puluh rm je le... tp mama bkn suka sgt pakai brg kemas byk2 ni...sekadar yg basic je :)...


bebalik kepada sbb mama frust..... mmm sbb gelang kaki tu ler antara benda pertama yg di beli ngan duit gaji mama masa awal2 keja dulu huhuhu.....



ini... gelang kaki lagik hehe...kaki saper yg montel tu.... actually ni gelang hadiah dr papa, mama & abang Khaalish utk adik Ellinn... :).... wpon agak mahal sket tp mama fikir tak apa la... ni sorang je pon anak buah mama... ( belah mama laa... belah papa tak dapek ler buat gini.... ramai sgt 14org hehe )...

lgpon mama mmg tak bg apa2 pon lg hadiah utk adik Ellinn.....nak beli baju2 semua...nanti sekejap je bole pakai kan... so beli laa benda yg bole dipakai lama sket hehe...plus lgpon Busu mmg dah byk melabur pon utk Khaalish kan huahuahua........

sengeh aje dia...


benda last...ni mama beli mainan kat Khaalish lak.. huhu.. mama ni bkn apa... malas nak beli mainan kat Khaalish...sbbnyaa dia tak suka main mainan.... dia lg suka main benda yg betul.... kalo mainan tu dia cepat bosan... bayangkan antara keta mainan dia ngan bekas vicks tu.... dia lg sronok dok main vicks tu dr keta....so apa nak buat...


tp mama beli jgk yg ni,... sbb apa...nak suruh dia belajar jln la... Khaalish ni malas tau nak jln..umur dah setahun lebih dah.... dok takut2 lagik nak jalan...meniti bukan main laju...tp bila nak lepaskan tangan dk gayat2 lagik ha... dia malas benonya... sbb bila dia jalan kan lambat... bila dia merangkak kan laju je... hopefully Khaalish suka la main benda ni... tak suka kaluuuu.... huhuhuhu........ mahal tau Khaalish...mama pejam mata je beli tu..... jgn le tak suka huhu...






at the end of the day.... mama takutt sehhhh nak tgk balance kredit card papa huhuhuhu...ya ampun pa.... nanti bila mama dpt gaji betul mama cover balik yer hehehe... la ni mama pelajar yang tidak berduit kekekeke....

ps- mama rindu Khaalish la... minggu ni Khaalish duduk ngan papa.......huhhu..

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com