Tuesday, November 16, 2010

salam eiduladha 1431

photo : credit to jimi cicak hunter

papa wrote :

salam eiduladha untuk semua pengunjung blog ni. dah lama sgt tak updatekan. semuanya dah tak sempat dan kalut sejak rumahpun tak terurus... satu sebab banjir dan satu sebab nak pindah... harap2 lps dok rumah baru nanti lebih terurus semuanya.

raya haji tahun ni kami sekeluarga termasuk mak ayah gurun akan beraya kat KL. so, kpd sesape yang nak beraya kat rumah kami di Ampang dipersilakan...

salam eiduladha. maaf zahir batin dari kami sekeluarga.

Tuesday, September 7, 2010

2 hari menjelang raya.....


pre shoot gambaq raya....

mama wrote:

pejam celik..... arini dah masuk ari selasa...28 Ramadhan.... 2 hari lagi dah nak raya.... ( tu pon kalo raya hari Jumaat laa.... kalo raya ari Khamis.... huhu... puasa 29 hari jer la thn ni nampaknya.... kalo Khamis raya laa..... kalo tak as usual la...

so apa persiapan raya... meh kita list....

~~ Baju raya :
- yerr baju raya wajib di pagi raya dh dipertontonkan di gambaq atas sana...atas dasar nak buat kad raya di fb... nama pon trend baru skang tak main dah kad2 pos posmen ni hehe...... ( tp tukang yg nak edit kad raya nya dok lena plak so bila bole publish kad raya di fb ni huhu )...

- baju raya tak wajib plak.... huhuhu... esok ..eh silap... arini laa selasa baru nk p beli... atas dasar menunggu encik hubby cuti baru bole p shopping raya... itupon nasib baik ada unsur2 paksaan utk dia amik cuti start besok kalo tak sianlaa hero kecik 2 org itu tak berbaju raya huhu...... mama... pakai jer adalaa baju2 baru yg dibuat... maklumlaa dh bethn2 tak tempah baju so skali tempah aritu adalaa jgk yg takdan di pakai lagik....

so besok tinggal nak carik baju2 bdk2 kecik & baju papa lerrr.... kalo dan tringin jgk nak sambaq handbag baru tp tu pon kalo dan laa.... maklumlaa sejarah mama kalo bershopping sgtlaa teruk ada aja yg tak bekenan yg mengheret jadik berjam2 lamanya huhuhu.... so harap bdk2 kecik behave dgn baik yaa nanti... kalo tak mcm biasalaa tunggu aja dlm keta biaq mama shopping sorang2 hehe...

~~ Duit raya :
- dah ditukaq.... peruntukan rasanya sama saja seperti thn2 sebelumnya.... huhu bila laa agaknya bole buat pertambahan ni yer....


~~ Raya di mana :
- setelah 2 thn beraya di Gurun... tahun ni tiba turn utk beraya di Felda Tun Gaffar Kemendore , Jasin Melaka... yer soalan yg sgt penat di jawab kenapa plak raya di Melaka.. utk pemberitahuan sekali lagi kalo tiba turn mama so automatically kami akan beraya di Melaka (mak ku org Melaka ).. jadi mintak maaf sejak 20 tahun lebih dah pintu rumah Kangaq mmg tak penah tebukak pada hari raya Aidilfitri....( kecuali ada thn2 yg ada hal2 tertentu saja...) .. raya ke 2 baru kami balik Gurun noo....

~~ Kuih raya dan yg berkaitan :
- thn ni sgt sederhana... semuanya order & beli saja.... budget pon agak kurang thn ni so kuih2 raya cukuplaa utk dibahagi sket2 ke 3 rumah.... kat Gurun , Melaka and simpan sket utk di umah Aloq Setaq...


~~ Cuti raya :
- yer mama dah cuti raya seminggu awal... tp skolah naik balik pada ari raya ke5 & 6 ( on selasa & rabu )... so time ni papa ler kena take over jaga bdk2 kecik yer sbb papa cuti...... :)....

~~ Budget raya thn ni :
- huhuhu... lebih berjimat cermat kot... memandangkan tgh saving utk nak masuk umah baru... plus... kejadian2 accident kecik KBQ dan accident ngeri PFN menjelang hari2 nak raya ni huhu..... mmmm pejam mata sajalaa bapa pulak yg nak terbang kali ni.... apa nak buat rezeki duit raya gomen dapat masuk poket pomen ler jawabnya huhuuh....!!!

~~ Ucapan hari raya :
- Salam Aidilfitri buat rakan2 yg masih rajin singgah di sini..... maaf atas segala keterlanjuran kata.... kekasaran bahasa dan perbuatan... keterlukaan hati yang tidak di sedari.... moga lebaran kali ini akan memberikan rahmat dan kebahagiaan buat semua.... hati2 di jalan raya....


dan nota hari raya tahun ni... di akhiri dgn pertanyaan.... mmm gaji bln ni masuk bapa hb ekk (hehehehe )..... Selamat Hari Raya semua.....


Salam Aidilfitri...Maaf Zahir Batin.... dari kami sekeluarga...
kimi + idaa = Khaalish Hakim & Fawwaz Hakim....

Monday, August 16, 2010

Hidup tak selalunya indah....

mama wrote:

Dah lama kan blog ni bersawang…. Dh dekat2 2 bln dah…. Lama sungguh kali ni sawangnya… bukan apa…. Benonya byk benda nak dicerita…. Byk yg nak dikongsi bersama… tp semuanya seperti serba tak kena….dah tulis sket then mama delete…berkali-kali begitu…. ntahlaa… dimana perginya jari jemari mama yg pantas menaip segala cerita satu ketika dulu….kesukaan mama yg hampir mama abaikan…….iaitu ‘menulis’…..secara tiba2 cerita2 itu terasa tidak pantas utk dikongsi bersama lagi….walhal sudah lari dr tujuan asal sbb musabab papa buat blog ni, selepas kelahiran Khaalish hampir 4 tahun yg dulu… bkn utk menunjuk pada semua orang…. Cuma sekadar utk dikongsi bersama…….atas dasar 1 hari nanti anak2 kami akan dapat membaca diari ini….apa yg berlaku ... segala kegembiraan..kedukaan .... kebahagiaan yg kita lalui selama ini…

Coretan hari ni pon mungkin bernada sedikit emo… tak mcm slalu….yg bernada ‘hehehhe’ sokmo…. see tgk intro kat atas je org dh bole agak dah…. Dan entry kali ni jgk mungkin tak bergambar…yes sgt2 boring dgn hanya coretan mama yg akan jd panjang berjela sebentar lagi bila idea mencurah2 tiba….. jadi amaran awal , memandangkan entry di blog ini adalah di auto publish di FB ….jd silalahh jgn baca wahai kawan2 kalo terasa bosan… jgn cakap I didn’t warn u….…

lately hidup kami sekeluarga mmg agak tunggang langgang….. up side down…. Kejap happy…kejap tidak…… baru nak cita pasai benda happy…dah tiba cerita yg tak happy….. mmmm sampai nak mula kat mana pon tatau….

Org kata elok mula dengan perkara yg baik2 dulu kn… so mulakan dgn benda baik yg jadi lately….. adik dah masuk 9 bulan…. Alhamdulillah……gigi baru jer 2…. Agak lambat tumbuh maybe sbb masih menyusu badan…. Papa kata kalo gigi adik tumbuh cepat kesianlaa kat mama…sbb tu agaknya gigi adik tumbuh lambat kot… tak kisah laa kan dik ….so far dah bole memanjat…. meniti..walaupon yang jatuh tergoleknya pon tak tekira rasanya… maklumlaa tk berapa nak balance lagi…. Tp semangat kental…. Nak berjalan tu tataula bila…bila dah bole bejalan nanti jenuh laa mama & papa nak kepong adik macam … mcm déjà vu……. Sbb seperti baru terasa situasi yg sama utk Khaalish dulu dan tak menyedari yg Khaalish pon dah besar…. Dah nak masuk 4 tahun dah awal thn depan…..

Khaalish so far so good… Cuma bila ada dgn Wan & Tok Kangaq jua ada sedikit ‘not good’… bukanlaa not good yg mcm mana… biasalaa cucu manja yg seorang ini apabila dgn Wan & tok nya, akan datang mood yg bisa membuatkan hati mama macam !@!!#!#!#!#........ Sgt geram bila perangai anginnya yg melampau2 itu datang… tp hanya datang bila dia dgn Wan Kangaq dia laaa…. Kekadang terasa seperti Khaalish lebih sayangkan wan & tok kangaq compare to mama & papa….. tp itulaaa nak salahkan dia tak bole jugak….. sapa juga yg tinggalkan dia dulu untuk di bela Wan… maklumlaa situasi PJJ satu ketika dulu memaksa papa & mama meninggalkan Khaalish utk dibela wan & tok kangaq…. sapa yang bgn kol 2,3 pagi bagi susu utk Khaalish….. dan jangan ada walau seekor nyamuk pon hinggap pada Khaalish masa Khaalish tido…. Wan jugalaa akan bersengkang mata mencari nyamuk itu sampai jumpa … macam tu skalilaaa rapinya kasih sayang & jagaan wan & tok kangaq pada Khaalish hingga mama & papa sekalipon tak mampu menandinginya utk Khaalish sehingga kini…..

Dari segi kesihatan anak2…. Mmmm macam biasalaa…. Nak kata ok sgt…..tak jgk… dan nak kata tak ok pon tak jgk…. Last adik kena penyakit coaxsackie…and muntah2….. batuk & selesema tu biasa2laa… klinik sudah jadi penunggu setia….. Khaalish pon sama… Cuma mama nampak Khaalish dah makin ok…kalo batuk & selesema pon dah tak payah buat neb lagik.. rasa2 dah hampir sethn laa Khaalish tak buat neb… sejak disyorkan pakai Asthalin oleh Pak Ngah masa raya puasa tahun lepas….by far mmglaa tak seteruk history dulu2 …belum sampai ler lgk ler nak berulang history masuk ward blaaa3…… dan harapan tu tak berulang laa kot…. Harap2 anak2 diberikanlaa kesihatan yang baik ketika ni…. Itu jer yg mama harapkan..

Pasai family matters lak……. Alhamdulillah…. Akhirnya…. Dua2 kunci untuk dua2 rumah dah dapat… penantian yg berakhir…. Wahh kaya kaa ada 2 umah… bkn kaya benonya.. panjang cita nya kalo nak cita pon… di pendekkan cerita…. Umah KL….mulanya nak buat homestay saja… but now… rasanya… mak uda duduk jer laa kat situ…. Wpon tatau lagik maybe plan tu jd ke tidak…tak paalaa…… memandangkan mak uda pon dah antaq katil IKEA kat situ kan.. takan nak usung balik… nak buat camna…. Wpon kita dah plan semua dah awal2… tp tak semestinya menjadi……

Umah kat Aloq Setaq plak…. Tgh dlm proses me’renovate’ … pon berkira2 lagik apa yg nak ditambah & apa yg tidak…maklumlaa bkn sedikit $$$ yg akan dikeluarkan… so kalo dah over budget…tambah jer laaa yg mana penting dulu…yg lain2 tu…later2 laa…. Kumpul2 semula duit nanti….

Pasai kerjaya….. mama so far ok jer…… wpon tetiba diberi jawatan2 besar di sekolah yang tidak diminta……. Yaa saya bukan orangnya yg gila kuasa dan bagi sesiapa yg sudah lama mengenali mama sudah pasti tahu sgt mama ni bagaimana orangnya…….kalo bole takmau pon ….bukan takmau menonjolkan kebolehan ke apa…Cuma…. Almaklum sajalaa kadangkala terbit juga rasa takut mampu atau tidak menggalas tanggungjawab yg diberikan, memandangkan berada di sekolah yang sgt2 terkenal dgn ‘imej’nyaa itu….. tp mama cubalaa juga sedaya mungkin…..

Papa pulak… mmmm… how to say it…. Papa sebenarnya berada di situasi yg sangat sukar dlm kerjayanyaa….yaa bagi kawan2 yg mengikuti FB2 kami pasti dah mengetahui serba sedikit tentang kekalutan2 yang berlaku ini…. Kekalutan yang wpon dipandang remeh oleh segelintir penjawat awam di sebuah jabatan yang namanya sahaja TERANCANG tapi malangnya…..rasanya tak perlu diteruskan lagi kot……… benda ni telah menimbulkan kekalutan yang amat sangat bg family kami…. Ya mungkin mereka memandang benda itu adalah kecil dan remeh…tapi tahu tak mereka bahawa kerana gara2 itu hidup kami sekeluarga menjadi haru biru....and do I have to mention all the problem that have been created so far……. Mama tahu bukan pangkat yg papa kejar...

Dan masa mama menulis ni… rasanya mama telah mendapat kepastian yang ditunggu2….. and suddenly…semua yg bermain di benak mama …tujuan utama masa mama mula2 nak tulis coretan kalini…. Yess benonyaa mama nak tulis….. betapa hati seorang ini sgt terkilannya melihat segala usaha kerja keras suaminya yg begitu jitu & komited terhadap kerjayanya hilang begitu saja…hanya dipandang sebelah mata gara2 keterikatan prosedur & blaaa3 yg semuanya ditentukan oleh manusia saja pon…..semuanya bkn disebabkan mengejar pangkat semata2….. tapi… rasanya tak perlulaa diceritakan semua itu lagik... mama pasti sapa2 yg mengenali papa lebih tahu & mengenali potensi diri papa…..

Cuma ada 1 kisah yg mama nak ceritakan dengan papa… papa igt lagik tak… papa pernah cerita pada mama…. Papa ni bukanlaa org yg pandai sgt pon….. tp kejayaan slalu dtg dalam hidup papa… mcm papa penah cita kalo exam pon papa bkn baca buku sgt….. tp masih scorer…. Pastu ada 1 haritu papa kata mak tanya papa ‘ hang periksa bila’….. papa tanya ‘ pasaipa mak tanya’ …then igt lagik mak jawab apa…’ ya laa…. Tiap2 kali hang nak amik periksa kan… aku akan baca Yassin untuk hang’… betul laa bila doa ibu itu adalah yg paling mustajab……

Jadi……. Mama cuma nak cakap kat papa...papa sangat bertuahhh..... kerana papa masih diperlukan di sini … untuk memberi bakti dan menggembirakan mak & ayah selagi hayat mereka ada…. Pangkat & kedudukan di mata orang itu tidaklaa terlalu bernilai jika dibandingkan dengan doa mak & ayah untuk papa …. Utk kejayaan papa selama ini…… Percayalah…. Dia lebih mengetahuiNya....


Salam Ramadhan yg belum sempat diucap buat rakan2 di sini...... moga Ramadhan ini diberikan segala keberkatan buat kita....


"Welcome home my dear………"


Thursday, June 24, 2010

Happy birthday with luv!!!...


mama wrote:

Loved you yesterday.....
Love u today....
Love u tomorrow....
will love you forever!!....

and again..... I'm not there to wish u by myself....

Happy Birthday dear hubby..... thank u, for always been there for us, masa susah and senang.... moga diberi kesihatan yang baik, keberkatan serta kejayaan dalam hidup sentiasa.....!!!...


With lot & lots of luv & hug & kisses .....
~~~mama , k.h.a.a.l.i.s.h & f.a.w.w.a.z~~~

Thursday, June 10, 2010

The Cake...

mama wrote:

again.... tq to kak syima , hehe..... siap delivery kat umah lagik hehe... ni jer utk sambutan anniversary thn ni... huhu...konon2 nk plan p makan2 ker.... nk p makan2 pon tak sempat.. papa OS ler aritu apa lagik....besok tu plak...terus kena p KL...igt nk mkn2 di KL pon..idak jgk p... last2 seperti kebiasaan tahun2 sebelumnya laaa...... lupaaa celebrate lagik hehe

tp suka sgtt ngan kek ni...wpon hajat tak kesampaian hehe tp takperr.... kek ni sgt comel lerrr sayang betul nak potong....tqvm kak syima.... :))


Khaalish kata... yg tu papa...mama... adik isap susu... Khaalish main bola hehehe...

ugutan kat adik...

tangan adik sudah calitt itu krimm huhu...

nampak sgt muka dia geram hehe...



Tuesday, June 8, 2010

Entry tertunggak...- Jalan2 CH.....

mama wrote:

lupa ler plak... ni adalah gambaq2 masa ke Cameron aritu.... gambaq2 kat bawah ni antara yg diambik oleh uncle mail....

yg mama & papa ambik.. ada kat album FB ni hehe.. tak larat le nk upload dua kali...

http://www.facebook.com/album.php?aid=167742&id=601503467&l=c3a2bd04d2


actually p pon tak dirancang.... motif utama p... sbb doc cakap kat papa... p laa bercuti... jgn keja teruk2 sgt..... dah stress ler tu hehe...

so oklaa.... decide blaa3 then.. just go laa.... tak payah plan2 pon terus jadik hehe... p ngan family uncle Mail opismate papa....
Khaalish & bantal strawberri... benonye mama yg nak haha...



aisehhh ....mata pejam pulak....panas sgt huhu..

bunga2 warna kuning...

nyaman sungguh udara CH..... maklumlaa kat bawah ni kan sgt panas.... lain kali bole p lagik ni... cuma yg tak tahan tuu...jalan simpang siurr tuu yg I tak tahan tu huhuu....

tpnya blk2 CH ja... semua org sakit... except papa...adik selesema... Khaalish mcm biasalaaa.. jadik lagik demam+batuk and etc.... and mama pon demam berminggu2...tak kebah2 & letih sepjg masa jaa....siap p check blood test lagik maklumlaa takut le jgk kalo ada sakit apa2 kan hehe... tp alhamdulillah... now everyone dh recovering..... :))

ok... abih entry CH... next will be.... anniversary punya entry hehe....


Wednesday, June 2, 2010

02062010........4 tahun sudah........:))

mama wrote:

huhu......konon2 nak surprise..... mmg mama buat sendiri klip ni... 1st time buat... maklumlaa pemalas... dah lama blajaq tp malas nk amik tau...slalu papa je yg buatkan haha.... sebln le jgk buat senyap2... maklumlaa buat sket2... konon2 nk semunyi... skali bila nk publish tak reti... apa ke halnya papa jgk ler yg transfer p youtube hahaha... so bye bye surprise le jawapannya hehehe....

tp papa kata dia tak tgk .... so betul la tu kot hehe...

untuk papa....

It takes two special people,
To make a loving pair.
There’s a joy just being around you,
A feeling we love to share.

I send anniversary wishes to you,
For years of joy and pleasure.
May each year keep getting better,
With our memories to treasure....


Happy 4th Anniversary dear hubby... mama maybe masih jauh lagi untuk menjadi isteri yg sempurna... but will do.... & will try my bestt okeh.... tqvm sbb sanggup bersabar yer ngan perangai mama selama ni hehehe.....“I luv U always”




Monday, May 10, 2010

the making of my last cupcakes..

papa wrote :

memandangkan cuti sabtu kali ni agak free.. khaalish pun wan kangaq dah culik.. so, papa pun merealisasikan impian mama nak buat cupcake.. sebenonye mama dah lama admire ngan cupcake ni sejak 'berkenalan' ngan cupcakes kak syima.. ditambah pulak pernah mendapat 'tunjuk ajar' dari kolej komuniti beberapa minggu lepas.. haha.. papa pulak biasalah suka makan kek.. dan rajinlah jugak buat kek.. tapi kek biasa je lah..

semuanya bermula dengan zero.. betul2 zero.. so, apa lagi, pagi tu barulah gi mencari oven dan mixer.. lps tu gi kedai kek cari segala bahan utk cupcake.. tq cik moon sbb temankan shopping beli barang2 tu.. dan bg resepi.. haha..

mula officially pukul 5.. dan selesai semuanya pukul 12tmalam!.. sungguh sadis sbb oven baru so, agak tidak betul suhunya.. entahlah apa yg tak kena. dan ini lah hasilnya..

see.. kek hangit.. huhu..

tapi kat dalam still lembut dan sedap mcm biasa.. hehe.. so, cik moon tak dapek le aku nak bagi kat hang.. lain kali aku buat lain..


dan ini pulak cupcake nyee...

mama sedang menunjukkan cara2 memicit adunan 'cake' ke dalam 'cup'.. sehinggalah habis semuanya.. haha.. papa dah malas time ni..

cupcake ke.. muffin.. huhu..

dan inilah hasilnyee.. emmm.. sgt comot.. haha.. hasil keje tangan mama & papa..


aktiviti semalam tak lebih sekadar aktiviti bersama suami isteri dihujung minggu..
dan betullah ckp mama, lps ni kalau kita nak cupcake lagi.. kita order jeee...

Sunday, May 9, 2010

happy mother's day sayang...


papa wrote,

selamat hari ibu utk mama kpd anak2 kita. pengorbanan awak dalam menjaga kami bertiga tidak ternilai nikmatnya.. semoga awak akan sentiasa beroleh kesihatan yang baik serta sentiasa dilindungi dan dirahmati olehNya. amin..



Saturday, May 1, 2010

Penantian yang berakhir.............

mama wrote:

finally.......:)))................

A Short trip to KL........




Kita nak p mana nii Khaalish hehe...

mama wrote:

weekend minggu lepas...kami wat lawatan mengejut ke KL hehe.. sbb apa mengejut... sbbnya mmg tak plan pon..... ikut hati mama malas beno nye nak p...sbb sabtu tu ada sekolah ganti takut penat lakk...... tp dah papa sgt beria nak p... so pejam mata...p je laa....tgk kesihatan anak2 pon mcm ok je so on jer la........

dh nama pon mengejut mmg tempoh tu sat je la pon..... sori noo kenkawan yg msg nak jumpa etc... lain kali laa mmg takdan pon....ari Khamis tunggu mama abih skolah... around 4pm tu dah betolak dr rumah.... ari Jumaat..around 6 dah kluar dr KL blk Kedah hahahah... mmg betoi short trip sungguh hehehehe.....

ni 1st long travel utk Fawwaz, naik keta laa... .... so far so good ..... tak meragam lebih2, yg melebih2 nya bkn Fawwaz tp Khaalish le plak huhuhu...


tgk muka adik..serius betoi hehe..

mama tangkap gambar Khaalish ngan adik...

adik apasai tak tgk kamera...

malam sampai around 9pm... p amik mak uda kat Jln Klang Lama.... pecut p mkn kat Vicchuda Damansara...... alamak gambaq kat sana ada dlm hp le plak sori mak uda no picture :)).... lama sungguh mama tak mai sini.. seingat2 masa dok Vista dulu laa mai sini dgn hosmet2 ku tu laa last nyaa.... rasa mcm dulu lg sedap... apasal laa mcm dh kurang sedap skett huhu.. tukang masak lain laaa tu...

abih mkn antaq mak uda blk.. pecut p Hotel Desa Pinggiran Putra lak hehhehe.... cian dikk yinn ... kat2 kol 12 pon tak tidoq lagik tunggu mak caq & family noo hehe...


besok...pagi2 Jumaat tu... kol 10 dah gerak kuar KL..... tgk time awai lagik.. so sempat laaa...round2 tgk umah dulu.... umah yg sekian lama menunggu CF yg tak kunjung2 tiba ni huhuhu....


signboard dah cantik dah..

haa...playground.. landskap semua dah siap dah..

umah atas angin je laa yg mampu kat tgh2 KL ni huhu....


see sgt tension kan... nak kata terbengkalai pon tidak...semua dr luarannya nampak dah siap dah..... dr last year masa masuk tv3 tu dia kata akan dpt CF lgk 3 bln..ni thn pon dh berganti , pon tak dpt2 jgk.... installment BPP dah tolak gaji papa dah bapa thn dah haa huhuhu.... takpa sabaq2...

time tgk umah..time tu ler Khaalish pon tidoq pulak huhu.. confirm satgi mood tak baik ni...


around 11am.... tutt tuutttt..... okk... jom p sini kita nak jumpa somebody... yerr actually ni salah satu motif papa nak mai KL hehe.....

nampak sedap tak...

jom makan Beriani Gam... mmg gamm abih haha...

see.... jumpa uncle Rizal & auntie Pah kat .... apa ye nama tempat ni... Ruz Aladdin ekk.... kat2 area Hotel Flamingo.... sori noo Khaalish buat perangai lak time ni..nasib baik adik ok hehe.. biasalaa mcm ni ler anak2..unpredictable.....

mama & papa baru ke dik hehe

suka betul dia..

ha....praktis jgn tak praktis hehe...


mama keja mkn ajo haha...maklumlaa dh lama tringin makan Kambing hehe.. khaalish mood dh ok time ni...

ok auntie Pah & uncle Rizal... slamat berangkat ke UK ...
dgn ucapan nantikanlaa kedatangan kami pulak one day kat sana insyaAllah kalo umur panjang yer .....( pesanan utk papa: sila cepat abihkan Master tu dulu ye sebelum berangan2 hehehe)

agenda seterusnya...... singgah umah Neksu kat Pandan Jaya sat... menunjuk muka cucu2 yg 2 orang ni sat..... time ni pon Khaalish buat perangai lagik..geram sungguh mama....


pastu nak ke Midvalley le apa lagik... tp sebelum tu singgah x-ofis mama sat..... saja menziarah khabar orang2 yg tinggal di API heheh....



nostalgia sungguh melihat jalan2 ini kembali..... imbauan 7 tahun di KL huhu...

then.... terus ke Midvalley... beli benda alah ni laa kat Khaalish......

tgk muka tersengih2...1 hari dia mengamuk sbb nak beli mainan ni laa punya pasai sabo aje laa huhuhu...

abih di Midvalley tak sempat le nak merayap ke IKEA lagik... lain kali le plak... yor laa dh kat2 6 ptg kalo dh ke IKEA pukul bapa lak nak sampai umah... tu pn sampai ke Gurun kat2 kol 12 dah... besok pg2 lagik 6.++ mama dh drive dr Gurun ke Jitra sbb Sabtu skolah ganti utk cuti raya....

so tu je laa cerita perjalanan yg singkat......singkat tapi bermakna hehe.... nampak gaya lain kali bole buat lagik ni haha..... nak2 pulak... bila dh blk sini ari Ahad tu.... yehaaaa .... rupa2nyaa CF umah dah dptlaaa .... ke KL lagik le kite yerrr pasni wink winkk :))........




Friday, April 16, 2010

Cerita macam2....

mama wrote:

wah...tetiba ada masa nak tulis blog ye.... pelik bin ajaib ni hehe...slalu sokmo entry tertunggak je.... tahlaa mata ni taknak lelap pulak.... patutnya I mengemas le kan... tp mood tarak le plak hehe.... so dok le ngadap FB tah apa2 yg aku layankan kat FB tu aku pon tatau huhuhu..... last2 baik jgk update blog ni huhu...

so apa citer semenjak dua menjak ni... takdak cita apa melainkan ke'bz'an yg melanda jer..... minggu ni mama sokmo blk lambat...sampai2 umah je dh gelap...maklumlaa Jitra-Aloq Setaq 20km jgk huhu....abih kalo dh kluaq kawasan skolah pon kol7 harus ler dh gelap bila sampai AS.....Fawwaz pon papa yg amik dr nursery.... nasib jgk Khaalish tlh diswastakan mcm biasa kat wan Kangaq nye hehe.....maklumlaa sibuk dgn sukan skolah..... and finally sgt lega sbb abih dah sukan kemarin hehe... wpon penat sbb mama jdk pegawai kejohanan tp enjoy laaa .. biasa aaa bdk2 yg lawan cikgu yg over jerit sokong hehe....

so mama dah selesai papa pulak menyambung.... dr mlm tadi sampailer mama tulis ni papa masih kat opis jgk huhu.... mlm ni mmg confirm le tak blk tuu ..... so weekend pon tak seperti weekend le citanya nii huhu... well apa mau buat.... keja carik duit... harap2 besok cepat ler siap report papa tu so bole ler mama & Fawwaz tgk dunia luaq besok hahahaha..... bosan dah kami dua orang dok terperap laaa dlm umah nii... ooo btw Abg Khaalish dr Kangaq dh bertukaq baton ke Gurun pulak.... biasalaa dia bkn suka dok umah ni hehe.... kasik can lerr dia ngan tok ... sbb Ahad ni dia kena p skolah dah kan hehe....

lately anak2 tak bapa sihat... biasala Khaalish dgn batuk dia laa... hilang seminggu.... sambung blk..... and continuee again...again and again huhu... tatau laa camna & tang mana lagik nak p amik ubat...... cuma satu yg baiknya dah lama dia tak penat dahh..harap2 dia tak kena laa attack lagik..... cuma tang batuk & kahak tu yg payah beno nak ilangnya uhuhuh..

adik pon sama... tp adik taklaa teruk mcm abg Khaalish.. so far batuk semua dh ilang cuma hidung adik je mcm tesumbat sket.... tp adik takpalaa kecik lagik..senang nak bg ubat....& adik pon sekejap je dh baik.... yg si abanglaa masalah besaq nak bg ubat tuu...tu salah 1 faktor sama sakit payah nak lega tuu huhuhu...

and suddenly..betullaa perahan idea dan tenaga otak tiba2 menyebabkan mata mengantuk... so see u guys next time...saya mahu tido, berdua dgn Fawwaz... slamat malam semua....:))).......

Wednesday, April 7, 2010

5 bulan sudah....

mama wrote:

Selamat umur 5 bulan sayang........


harini pejam celik pejam celik Fawwaz dah 5 bulan....cepatnya masa .:)) . so far meh kiter tgk apa perkembangan Fawwaz......


~ dah pandai berinteraksi & bg respon..... terutama bila ngan org yg dia kenal mama , papa , abg Khaalish... kalo tok & wan yg jrg jumpa agah dia tuu... lamaa sket lerr baru dia nk gelak and cakap2 hehe

~~dh pandai cakap Jerman..... cukup dia suka kalo abg Khaalish cakap ngan dia... mula laa dia ponn berbahasa Jerman ngan abang Khaalish huhuhu...



~~ percubaan yg berjaya..... ini gambaq2 di awal2 masa dia bole meniarap.... masa 4month ++ aritu dia dh bole meniarap.... laa ni asyik ler nak meniarap sampai penat pastu ngamuk2 marah... sendiri mau susah sendiri marah yer sayangg hahaha..... kdg2 sampai terbawak2 dlm tidoq pon nak meniarap jgk .....sungguh haru gitu huhu.....


~~~ berat terkini 6.3kg.... so far baru skali je demam + batuk + kahak ( skarang ni lerr ).... kahak byk sgt tp alhamdulillah now recovering .....

~~~ dan yg plg mama sedih huhuhuh....akibat permintaan yang melebihi penawaran.... mama terpaksa dah mencampurkan susu tin kat Fawwaz masa 4month ++... tp mama make sure tak byk ler... sehari seboleh2 campur tolak mama kasik tak lebih 2 botol je susu tin... ..tu pon sbb nak simpan stok utk hantaq susu p nursery ler...

sbbnyaa adalaa beberapa kali jgk susu Fawwaz abih kat nursery sampai nangis2 dia.... so mama terpaksa bekal lebih ler susu mama tu masa siang........ so compare nisbahnye dlm 8:2 botol ler sehari ... huhu..takpalaa... dah tak lama nak tunggu 6 bulan nanti, bila dia dah bole start makan.... should bole reduce kan lagik kot susu tin tuu huhuh.....

ok tu jer perkembangan Fawwaz so far... jumpa lagik masa umur Fawwaz 6 bln ..:))...

Saturday, April 3, 2010

Langkawi vacation - part 2


mama wrote:

mmm...... ntahlaa apa yg tak kena dgn blogspot ni.. kalo nak upload gambaq jer mesti ada problem.... so tak dapek ler nak menyusun atur gambaq2 ni.... tu yg entry ni dh bekurun ada kat draft lom publish2 lagik haa hehe...

maknanya kan....ni entry tertunggak lagik le..... gambaq2 di Langkawi...actually gambaq2 ni dh bekurun di upload kan kat FB..baru tringat lom upload2 pon kat sini.... hehe..nanti mesti ada yg kata ulang tayang sbb entry di sini auto-publish kat FB hehe...

actually ada byk lgk gambaq..tp mama tensen ler asyik upload je ilang... so ini jer laa yg dpt diupload pon hehe....

mari bergambar di tepi pantai lagik........... enjoy the picture....


adik beraksi superman....

muka adik mcm mama tak hehe....

di belakang tabir.... adik yg menangis..Khaalish yg buat hal dia hehe

di depan camera....say cheese....


Khaalish overr tau hehe...


at the end of the day..... it just the FoUr oF Us!!!.............

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com