Monday, July 27, 2009

Congratulation mama!!

papa wrote :

papa & khaalish nak ucapkan tahniah kat mama sebab lulus dalam sesi temuduga bulan jun lepas... dgn kata lain mama skrg sudah diperakukan sebagai lantikan tetap Pegawai Perkhidmatan Pendidikan.

tahniahhhh.....!! alhamdulillah.. bertambahlah pendapatan kita yee.. hehehe...

Monday, July 13, 2009

Edisi 14.07.2009

mama wrote:

bilik opis sapo laa ni yek... meh kita terjah tgk hehe...



the king of Saman Trafik hehe....




sapa punya tempat ni....


close up sket.... huhu... kenangan masa 1st time tgk wayang pon ada laa hehe...


gambaq yg dah bethn tak tukaq...

sampai ada org tanya anak tak besar2 ke hehe..


gambaq dgn idolanya....


dan ini budak kicik..... bakal pengganti ke heheh....


gelak pulak dia...


kalo p skolah dia cakap...nama Khaalish 'Hakim Hakimi'......


iyer...apa pasai letak gambaq2 ni semua.... sbbnya besok... or 14th of July adalah hari terakhir papa kat ofis ni.... lama tak lama... mama rasa papa kat sini sama umur dgn Khaalish laa... sbb mama igt masa papa dok ulang alik tgk mama masa dlm pantang kat KL dulu papa baru pindah kat JPBD state... maknanya dah 2 thn setengah le jgk kan...




and say babai laa papa yek pada jawatan yg glamer ini hehehe...


oo lupa lak... ada gambaq surprise party yg dibuat oleh ofismate2 papa aritu yg dh diupload kat facebook...... oo tp tidak akan ku masukkan ke sini kerana gambaq ku yg kelihatan sgt berisi sekali itu huhuhu.... anyway tq to ofismate2 papa esp kak na... moon..... etc.... yg susah2 lak meng'surprise'kan kami... haha..mmg surprise sungguh ler sungguh tak aci mama pakai baju blk dr skolah ja kalo tau kan bole pakai lawa2 heheh.....and 1st time jugak Khaalish p 'bilik menyanyi' sampai takmo2 balik ler budak kecik itu sabo aje laa heheh....

see... Khaalish sgt happy dlm 'bilik menyanyi' ni hahah....


Selamat bertugas di tempat baru pa..... huhu..actually tempat lama jgk..... pindah pon dr roundabout sini ke roundabout yg sana je huhu.... p mai p mai tang tu le jgk yer.....

Tuesday, July 7, 2009

A belated celebration....

mama wrote:


memandangkan mama dh tau jadual papa yg masa besday papa tu ( 24th of June ) papa takkan ada ngan kami sbb p Langkawi.. so terpaksalaa tertunggak2 punya celebration jer laa huhuh...

tp tu la... kita hanya merancang...Tuhan jua yg menentukan... sepatutnya ari tu papa kat Langkawi dan hanya akan blk beberapa ari lepas tu...... tp tak disangka2 jugak..... malam tu jgk papa blk sini..... atas sebab2 yg sgtlaa urgent.... yes when it's comes to family.... no kompromi...

be4 papa p Langkawi lagik.... mcm dh berat hati ..... sbb ....mcm biasa laa... lepas dialisis aritu Wan Gurun jadi balik penyakit lama dah..... ada ketika bila dia jadi mcm tu... dia jadi lembik..tak ingat apa... dan lebih merisaukan adalah hanya ada mereka berdua jer kat Gurun tu..... risau kalo jadi apa2.... masa tu mama ada kat UUM.... nasib jugak Khaalish kami swastakan dah kat Wan & Tok Kangaq sbb dua2 kena outstation minggu tu....

abih je kat UUM mama igt nak blk terus je ke Gurun.. so takpa besok2 pg tu mama p skolah dr Gurun ja.....sbbnya biasa kalo ayah jd mcm tu mak tak laa risau sgt.. tp lain mcm je dgq mak Gurun ckp kat tepon...so mama kata kat papa takpala... mama tak jd blk Kgq... mama terus blk Gurun dr UUM..... wpon masa tu mama risau le jgk kat Khaalish sbb Tok Kgq kata Khaalish dh mula batuk2 & selesema balik...

suddenly papa call suruh tunggu dia kat jeti Kuala Kedah nanti blk Gurun sama2.... :).... wink2... sempat le jumpa papa jgk on his besday .... tp mama tau... deep down mesti ler papa ada skett rasa frust jugak sbb dah giler2 handle event beso tu skali dia plak takdak kan...

so far Wan Gurun dah ok laa jgk..... mmm..ok cara dia laaaa tatau laa nak cakap camna... ntahlaa... kami dah cuba ajak mak ayah tinggal kat aloq staq ni, senang kalo jadi apa2 kalo papa outstation pon mama ada...BangDin pon ada.... tp biasalaa org tua... kan lebih senang dok umah sendiri.....

sbb tu le...almost every weekend pon jrg kami ada kat umah... kalo tak blk Gurun...blk Kgq.... tu dh jd rutin ler sejak dok umah sendiri ni....dgn Khaalish pon yg takbapa nak elok jgk kesihatan dia lately nii....... dgn keadaan mama lagik ....

inikan pulak nak ajak kawan2 mai makan pon takdak masa lagik hehehe... yg benaq nya malas nak buat acara masak2 sama kekeke tak bapa larat laa ni hehe......tunggulaa bila2 insyaAllah ....... dah setel ok sket keadaan bole laa kott :)..... tp kalo ada sapa yg p Giant Aloq Staq and nak singgah umah tu mai ajaa laaa..... di alu2kan hehe...

so bebalik pd tajuk entry ni...wahh dah menyimpang jauh bangett laa......ye la mama dah lama tak tulih panjang2 mcm ni kan sejak2 mama posting awai thn ni kan.... sementara idea dtg ni tulih aja laa hehe....

ini ler event sempena besday papa...


1st Event:
1st celebration adalah pada esok harinya makan Mee Goreng Mamak dekat Pumpong..... bole gitu hahaha....maklumlaa kami sempoi aja dh tak sempat nak candle light dinner menda2 ni yg ni pon ok le tu makanan feberet hehe

tp namanya celebrate besday papa.. tp papa jgk yg byq camno tu hahaha...



see besday guy tgh enjoy Mee Goreng mamak dia...
2nd event :

actually mama plan mcm2 dlm paler hotak ni sbb dok budget papa kat Langkawi... tp last2 semua tak jadi.... konon nak belikan kek nak wat surprise suruh akak iparku antaq kat Awana nuuu... skali dia cita staf2 dia dah buat surprise besday party kat plak masa kat sana hehehe.. so cancel..

lastnya.... me suruh Kak Wie cari gift ler nanti be4 papa naik feri kasik kat dia.... tp bole apa papa cakap bila sampai sini.... 'tuu ada barang Kak Wie bg kat awak....' ...aiyaa very spoil the mood la papa ni hahah.. bole dia 'mis interprate' lak Kak Wie cakap apa huhu.. ilang sungguh surprise nyaa huhuhu...

tgh bukak gift yg dh tak surprise dah huhu..


Life is like......
a box of chocolate..........
(kata2 sapo la tu yek hehe .. )

3rd event :
yes finally dah bole beli kek... sbb mama tau ini budak kecik sgt sukaa tiup api kek heheh.. semua besday org mcm besday dia ajaa hehehe....



ready Khaalish...

Hepi Besday papa!!!.....

Khaalish & mama sayang papa sokmo... :).....
sekian...

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com