Tuesday, July 26, 2011

Cerita 25072011........

mama wrote:

huhh...what to story yer....


cerita papa :

haha...jgn tatau...rupa2nya... bersungguh2 betul papa kali ni.....so mama biasala.... nk buat tak pandai... tlg promote bole laa hehe... dan ini laa buktinya....

daaa....our 1st customer hehehe... tqvm kak ena.... harap2 baby2 kt dlm tu tak kempunan la yek hehehe....


& dgn ini rasmilaa papa ambik tempahan kek for hari raya ni hehehe.. tataulaa mama bila masanya papa nk buat tu... dgn nanti ada meeting laa blaa3.. well mama tlg yg sonang2 aja bole laa .... cuci telur.. and ... apa lagik ek hahaha... takdak apa yg bole di buat lagik laa... yg lain2 semua papa yg kena buat sendiri hehe.....

so sapa nak order bole laa order yek :)).... ( kasik promote ni... )

ooo btw papa sempat kaa nk buat ni... esok & lusa ada order 4 biji kek dah ni haha.... esok seharian tu nk p outstation tu :)....


cerita Khaalish :

ptg smalam ambik Khaalish... dgn muka yg ada kesan cakaran merah hampir2 kena mata... bila ditanya dia jawab gitu2 ajer...huhu..... so pagi ni mama tanya lagik apa yg jadik...then barulaaa dia cakap kawan dia Danish buat.. dia cakar kat muka Khaalish... laa haii... mama kata..napa Khaalish tk cakap kt cikgu... bapa kali dh mama pesan... kalo org buat Khaalish kena cakap kat cikgu kan.....takpon Khaalish buat ja dia balik hahaha.... bole ka gitu kekeke....

so pagi ni masa antar dia kt taska mama just inform je la cikgu dia tu.... bkn nak marah ke apa cuma inform jer.... dia pon mintak maaf laaa.... ya la kita pon paham bdk2 biasa laa tuu..

takpa bg mama dah lama dia di belai2 kan esp bila menjadi cucu Wan kan.....so inilah masa dia belajaq.... biaq Khaalish belajaq utk defend diri dia di dunia sebenar hehe... wahh mcm dh besaq padahai baru 4 thn maaa...


cerita Fawwaz :

then masa ambik abang jgk...cikgunyer datang ckp kt mama...nk tukarkan Fawwaz ke tpt abang dia.... katanya Fawwaz dh besaq dh tk boleh dah dok kt taska bdk2 kecik kt tpt dia tu.... asyik ler keja membuli bdk2 yg kecik drp dia haa huhuhuhuh.....so dok kt tpt abang bole jgk blajaq2 baca doa etc...... mama kata ok laa tukaq on takpa lagik senang antaq satu tpt ja.... cikgu dia kata apa ' abang bagus.... baik.... takpa biaq adik jaga abang lak ' hahaha... tak tahan2......

itu laa cerita dua hakim mama.... Khaalish Hakim & Fawwaz Hakim.... :))




Thursday, July 21, 2011

Cerita Semalam....

mama wrote:

smalam adalah hari dua kanak2 yg dah lama tak bersuka-suka berfoya2 di dalam kolam..... maklumla sorang ala2 'terkehel tangan'... sorang plak selesema tak henti2 sebelum ni........ so bila si abang dah kembali ke pangkuan... masa utk enjoyyy!!! :)...

jom terjun kolam!!!.....

tgk tangan saya...dah ok kan hehe... ya laa mana tk oknya.... selepas 3 minggu ponteng skolahnyaa.... finally physically @ mentally dia ok dah tuu ... hopefully :)..


ini... pulak .... notti boy nii.... asyik merempit je le kejanya huhu...


dialog smalam bersama kakak taskanya masa amik fawwaz....

jun: fawwaz ni... dlm diam2 dia tu kak....kak nampak tak bdk baju biru tu kan... tu ketua tu kat sini... dia tk penah nangis ponn....

me: ooo ok.....

jun: fawwaz buat dia sampai dia nangis teresak2 ..... huhuhuhu..pastu pandai pulak tu bila kita tanya sapa buattt..... dia tau org nk marah dia... dia buat2 tunduk buat2 tatau jerr....

me : oooo ok lagikkk.... fawwaz tu biasalaa.... kalo dgn abang dia pon abang dia kalah haha (ayat cover huhuhu )



maklumlaa slama ni kalo dgn abang nya... asyik2....' mama tadik kawan khaalish buat kt skolah..td kawan tolak blaa3.... 'skali mai tang adik...... 1st time pulak org ngadu anakku ganass hehe '

dik ooo dik..... sejak bila adik jadik pembuli ni...tak baik tau... lain kali jgn buat lagik nooo :)...tu je le yg mama leh cakap.... adik paham ke idaknye tatau ler hehe....


Sunday, July 17, 2011

Selesema...

mama wrote:

lately...Fawwaz ni selesema dah kat2 sebulan dah tak hilang2...apapasai tah... makan ubat sampai ubat dah abih pon tak ilang2 jgk... dok meleleh situ ler hidung dia huhu... so mama pon meng google le petua2 tradisional le plak apa yg bole dibuat...

- letak kunyit hidup kat batang hidung..
- letak vicks.
- ooo lumur minyak masak kt kepala pon ada..

last one must be buat fisioterapi sendiri laa :)

mana 1 nak try ni huhuhu!!....

Saturday, July 16, 2011

ke kenduri kiter ......

mama wrote:

weekend..... takdak xtvt menarik.... dok di rumah aja... abang pon takdak... mengikut tok & wan balik Kangaq....

sabtu... 3 beranak kluar gi kenduri jerr.... atas jemputan En Ahmad Rakhli , tqvm En Rakhli :).... kenduri kawin anaknya...... Saudara Akmal Rizal... mmmm macam penah dengaq tak nama ni hehehe...


ni lahh pengantinnya...

Selamat Pengantin Baru Akmal Rizal & isteri... wahaha...wpon segan tapi lastnya dpt jgk begambaq dgn pengantin :)!!

FYI pengantin lelaki adalah bekas striker Kedah & juga pemain kebangsaan satu ketika dulu... now bermain untuk Perak bersama coach Cikgu Jan @ Norizan Bakar ..cikgu Englishku @ Derma dulu :))


Tuesday, July 12, 2011

busy week....

mama wrote:

minggu ni sgt bz.... sori kanak2 ribena... dahlaa papa OS till wed...mama lak kuar keja kol 7 and blk umah pon kol 7 jgk huhu......lucky enuff coz both my parents are here , gara2 cucu kesayangan yang alaa2 'terkehel' tangan tu langsung Khaalish pon seminggu dah tak p nursery...manja sungguh kan cucu kesayangan ni.... adik je p nursery sorang2 sbb adik dah sihat sket hehe....

bz sbb apa...semuanya sbb benda ini lahh....

Kejohanan Balapan & Padang SKSAT besok.... ok mama buat sendiri okeh brochure ni... have to sbb papa takdak nak tolong mama uwaaa.... almost nangis sbb tak reti guna Mic. Publisher and have to do it within 24 hours... so hentam sajalaa labuu hehhe...

sabaq naa...besok selesai ler semua... sbb besok hari sukan skolah... :)...can't wait to finish it to be normal again.... mau blk awaiii okehh :)....

Friday, July 8, 2011

hobi papa.....

mama wrote:

semenjak dua menjak ni...papa telah menghidupkan kembali hobinya ini..... which is.... taraaaaaa...... baking........ okeh..... dah lama papa tak buat kek kan... hehe.. tah laa apa punca tiba2 mood nk buat kek dia dtg kembali hehe... maybe semangat nk guna oven impian papa sama kot hehe

sbb minggu ni papa amik cuti 2 hari... almaklumlaa menemankan khaalish yg tangannya tk bapa sihat tu... tk sampai hati lak nk antaq nursery... so ni ler keje 2 beranak ni sepjg kt umah...

mama blk2 keja penuh kek kt dapoq... papa tgh ber eksperimentasi dgn kek2 nya.... mencari resepi yg terbaik tu yg gigih byk buat kek tu...chiffon pandan.. chiffon oren laa... yg dlm cup..yg dlm loyang... pening mama tgk hehe...



ok... butter cake request dr mama dh siap...:).....

wpon merekah... tetap sedap hehe...

butter cake buat again mlm tadi....alkisahnya khaalish mengamuk sbb mlm sebelum tu papa buat 2 kek utk bwk p opis... dia bgn tidoq tgk kek papa buat takdak... apa lagi ngamuklaa nk kek papa... tu yg papa buat lain tu kali ni khaalish suruh boh kismis lak...hehe..okehh kali ni terbaekkk punya laa pa... wallaaaaa!!!! hehe


ooo tak lupa jugak.... kerajinan jgk buat donut tu hehe......... harus mak metua i kompom nangis tgk gambaq ni... sbb yg buat donut ni bukan menantu dia...tp anak dia wahahaha.....


so what's next.... pizza pa..... bila nk buat...dh lama pap tk buat pizza kan hehe....

Tuesday, July 5, 2011

Panic ......

muka budak demam

mama wrote:

1st time dalam sejarah adik..... demam sampai menggigil2.... sebenaqnya dia mmg takdak ciri2 demam apa langsung be4 tidoq tuu....dia rancak mcm biasalaa... tp masa nk tido tu dh rasa mcm suam2 sket badan dia... tp bila mama cek suhu dia 36.8....37... normal la tu kan... dlm sejam pastu tgk dia dok pusing2 tk bole tidoq...suruh papa angkat dia.... then tgk tiba2 badan udah menggigil2.....ok i admit sgt panic dlm situasi mcm ni okeh... takut dia tarik jer..... apa lagik terus bg ubat demam... then tuam2 1 badan dia.... tp tgk dia still menggigil2 lagik on d spot terus p PMC... well actually takpayah le p pon sbb ubat bontot mmg ada spare kat umah ni.... tp sbb mama panic so papa ikutkan aja ler hehe...

sampai pmc leceh betoi anak kita tgh gigil2 ni pon kena register & tunggu turn jgk...haiyo... masuk jumpa doc mcm biasala.... ubat bontot 1.... plus kena continue antibiotic sbb tekak ada infection....

so sudahnya mama & papa pon cuti ler arini... papa mmg ler cuti dah... nk anto adik ke nursery tk sampai ati lak takut kang tiba2 mai panas badan balik.... so takpalaa cuti ajala.... cuti kan ada 5 hari lagik thn ni.... mmg simpan utk emergency anak sakit mcm ni la :)




My Great Web page




Sunday, July 3, 2011

bila superman salah landing......

alkisah di hari sabtu yg ceria.... mkn di Marry Brown...
mama wrote:

ok siap main lagik dlm playground ni.... then suddenly abang mengadu sakit time nk basuh tgn....

ok terus p jumpa Bomoh Patah Hj Hamid @ Pak Lang Mid @ Kg Kebun Pinang...

Tok Lang Mid kata sket saja ni.... ada tegeliat sket saja...nanti bubuh ubat okeh la... tp yg bdk ini... takut sungguh sampai laaa tak mo gerakkan tangan dia... fobia betoi... ntahlaa nk wat camna ngan bdk sorang ni...

itu laa alkisah bila superman dah salah landing.... and jatuh tergolek2 dari katil.... takpa... hero kan...biasalaa tuu... lain kali dia tak buat dah :)... tp harap2 cepat laa hilang fobia dia tu... Khaalish ni mmg manja & sensitif sket... kalo ada benda2 yg telah menyentotkan dia.... haruss lambat sangat nk pulih huhuhu.......




Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com