Friday, December 11, 2009

momslittleones.com

mama wrote:

yer..ini laa barang yg dinanti2 tuu.... 1st trial utk beli online.... senang je rupanya hehe.....takut jgk sbb tak penah beli online tp the servis sgtlaa ok... next time bole beli online lg ni hehehe....

tq to kak pida byk2 yer tlg I masa dok survey2 aritu hehe tp i beli kat sini laa hehe...saja je....







yer ... inilaa benda yg di beli tu... kebetulan ada rezeki lebih.... hehe... maklumlaa mama dh niat kalo dh dpt arrears mahu beli benda ini hehehe........ dan sgt2 kebetulan timingnya sgt tepat sekali hehehe
walaupon agak mahal sedikit.... tak apalaa... bak kata kak pida... pelaburan utk masa hadapan tak gitu hehehe..... harap2 akan memudahkan bila mama naik keja nanti :)....

Thursday, December 10, 2009

yang dinanti dah tbaa,,,,,,


Pelawat

mama wrote:

kemarin ada pelawat dtg tgk Fawwaz... cehh guna perkataan pelawat lagik hehe alaa bkn orang jauh ponn... rombongan Mak Longnyaa yg dtg pon hehe... apalagik...Khaalish sgt sronok laa maklumlaaa kakak2 and abang Amy dtg.....

dlm masa yg sama jgk my akak angkatku Kak Zuria pon sempat le jgk menyinggah..... singgah kaa dr Pokok Sena mai Kangaq then blk Jitra semulaa hheehe... apa2 je laa... apapon tq sbb menjengok adik mu & baby ini hehe...

dan ini gift2 yg Fawwaz dpt dr Mak Long & Kak Aya..

maklong mcm biasa laa.... ngan Tupperware brandnya..... wah mahal ni huhu..


ooo tqvm k.aya sbb kasik baju kat Fawwaz..... sgt diperlukan kkekkeeke.. dan jgk kasik duit raya kat Khaalish ye ...


bercerita pasai gift ni... tringat pulak masa time kami nak p shopping baju2 Fawwaz aritu... mama ckp kat papa... takyah beli byk2 laa... beli 2,3 helai je laa.... lagipon baju Khaalish dulu mmg elok2 lagik.. plus mama kata nanti mesti byk gift baju yg org kasik...

skalik hhehee.... nak tau apa... hahaha... compare tu masa Khaalish dulu.. maklumlaa anak sulung sama kot.... mmg sgt byk gift yg Khaalish dpt.... dr baju, hamper2 pon bole pakai sampai Khaalish umur sethn, even stroller yg mahal itupon org hadiahkan hehe... sampai ada yg Khaalish tak sempat guna pon Fawwaz lak yg guna skarang mcm bakul letak baby yg uncle Joe hadiah dulu tuu...

berbalik citer Fawwaz... yg jadik sebalik nya pulak huhuhu..... dok tunggu org kasik hadiah baju.. skali , mmg laaa ada... tp taklaa byk mcm time Khaalish dulu hhehehehe... sudahnyaa asyikler Fawwaz dok ngulang baju yg sama jaa especially baju siangnya hahaha maklumlaa mama dlm pantang takleh nak p shopping2 lagik kekeke...

tp wpon Fawwaz tak dpt byk hadiah... mmglaa tak dpt hadiah sbb semua org kasik duit je kat dia hehehe...and kutipan duit dia so far mmm sgt2 lumayan laa....mana tak lumayan kalo kawan2 papa je ada yg skali kasik 50hinggit......kira ok laa tu...ini pon rasanya lom abih lagik kutipan dia ni hehe...... byk pelaburan masa depan si kecik ni hehehe... lupa lak akaun Tabung Haji dia papa lom p buat lgk... mmg semua duit Khaalish pon kami simpan dlm Tabung Haji... so Fawwaz pon samala jgk nanti :)....skarang pon duit Khaalish dlm TH dh lg byk dr duit papa & mama hehehe...

dan gambaq2 di bawah ni utk tatapan papa yg tgh ber kursus PTK dah 4 hari kat KL tu...

dgn ucapan semoga lulus PTK dgn cemerlang gemilang dan terbilang ( mcm slogan umno la pulak sgt tak kuasa huhu...) , esok jawab exam dgn cemerlang okeh....... dgn harapan dapatlaa confirm naik pangkat cepat ye pa hehehe :)).........





cepat balik pa... WE MISS U!!......

Monday, December 7, 2009

30 hari sudah.....macam2 cerita....

mama wrote:

Hi… I’m back again…. Maklumlaa tgh2 berpantang so kena rajin2kan sket updatekan blog ni… kalo tak sokmo ler bersawang jawabnya huhu..

Memandangkan malas nak buat byk entry… ini ada lah entry rojak so baca je la yek..

Cerita Fawwaz dibotakkan...


Fawwaz dibotakkan oleh Tok Manis yg mengurut mama pada hari ke 11 umur dia.... iaitu hari last mama berurut.... tak buat apa2 pon sbb mmg tak plan.... last minit punya plan mmg igt nanti2 laa buat pulut kuning kaa...cukur kepala je dulu...

last2 dgn usaha gigih papa mencari bahan2 mlm tu jgk di Tesco & blk ke Gurun mlm tu jgk utk buat pulut & rendang daging bersama ibu mertuaku hehe.. tqvm to papa & my MIL :)).......

pulut kuning papa bwk p opis dia utk jamu opismate dia......ada lebih2 sket makan utk mkn kat umah je.. mmg tak buat byk pon sbb plan last minit.......sbb tu tkdak jemput sapa2 pon :)...

Fawwaz lepas dibotakkan bersama tok gurun & Harraz..
gambaq diamik oleh abg khaalish




Cerita raya haji…

Pagi raya kami beraya kat Kangaq aja… lagipon misi akan mai cek pg tu utk checkup hari ke20 ..mm bole kata raya ka.. bole laa… biasala raya kat taman ni bkn ada sapa2 pon… org semua pon blk kampong…. So boring huhu… last2 mama & papa dok tgk ler citer budak2 Johny Tsunami kat TV3 pagi tu..
ini budak yg asyiklaa nak berdokong ngan wan dia....
maklumlaa cucu wan .....

Ptg tu nak balik Gurun.. konon nak blk petang…tp ptg mcm panas…. Maklumlaa ada anak2 kecik ni malas nak travel time panas2…..and macam biasalaa bila papa & hero2 keciknya nya udah tido… dgn tahap kemalasan mama nak mengemas semua… last2 jadikler lepas Maghrib baru bertolak… itupon budget WAJIB sampai gurun by 9pm nak tgk last episode NURKASIH… well thanx 2 highway PLUS Kangaq to Gurun hanya 1jam 15minit shj hehe…..


Cerita balik gurun…

Cadangnya nk blk 2,3 hari je…. Akhirnya jd seminggu la pulak hehe… maklumlaa tgk Khaalish sangat2 gembira memandangkan di Gurun ramai abang2 & kakak2 yg boleh dibulinya hehe.... so kasik can ler kat dia berseronok ......
ooo kalo Khaalish sgt seronok... mama pulak sebaliknya...... opsss jgn salah faham pulak... bukan tak seronok sbb blk umah mertua... hehe... sejak awal kawin kagik mama dh biasa dok umah metua lama2, mmm ku rasa aku laa menantu yg plg slalu ada kat umah tu hehehe.... so no such things like tak suka blk umah metua okeh... :))
tp disebabkann inii.... makhluk sekoq yg di bawah ini laaa............huhuhuuhu..

ini kucing garang yg sgt suka menerkam2 dan menggigit kaki org mcm NENEK KEBAYA huhu... oh no I dont like it.....

dan ini budak yg sgt2 suka dgn kucing di atas....
wpon tiap2 kali kucing tu nak terkam dia kelam kabut dia menjerit lari...
ohh tidak..... betullaa bak kata ibu mertuaku..
tu laa mama dia takut sgt kucing... tu yg anak dia suka sgt tuu huhuhu....


dan ini kucing itu bersama pemiliknya yg blk dok umah tok
memandangkan ayah & umi dia p haji...

tp apa pon mama tau Khaalish sgt2 gembira blk Gurun kali ni.. wpon kakak2 & abang2 maybe tensen akibat kena buli ngan Khaalish je hehehe...

Cerita Fawwaz Hakim….


Arini 7 dec…. dah genap 30 hari usia Fawwaz….so arini p checkup di Klinik Kesihatan Kangaq yang nampak macam canggih , well canggihler kalo nak compare ngan Klinik Kesihatan Bakar Bata AS yg I dok p buat check up tu… maklum misi asyik le dok ngadap komputer je mama tgk haa huhu... kat Bakar Bata tu sebijik komputer pon mama tak penah nampak eventhough dlm bilik doc pon ada utk scan ultrasound je huhu..

tp cek nya... huhuhu...ado2 je laa.... tanya2 gitu2.... dah ler.... huhu..no comment laaa lain tempat lain caranya kot ...

So apa perkembangan Fawwaz yg dah masuk sebulan ni…

Berat
Day 1 – 2.72 kg
Day 10 – 2.9 kg
Day 20 – 4 kg
Day 30 – 3.4 kg…

Hahaha…. I know already… misi2 yg mai umah masa ari ke20 itu udah silap baca timbangan…sungguh tak logik dlm masa 10 hari berat fawwaz naik 1kg lebih ……

Walaupon begitu tak apa… asalkan Fawwaz membesar dgn sihat …alhamdulillah… so far dah sebulan ni mama masih berupaya fully breastfeed Fawwaz..... yeap masih belum campur lagik ngan susu formula.... dan harap2 mama dpt ler 'fully BF' Fawwaz nanti eventhough mama dah naik keja nanti pon... huhu... wpon tau mmg bukan keja mudah.....ya laa mana nak pam lagik..and blaa3..... tp mama akan cuba jugak la.....

menggunung sungguh harapan mama kali ni.... maklumlaa utk menebus kembali saat2 mama terkilan sbb tak sempat BF Khaalish lama dulu...wpon mula2 rasa mcm tak confident jaa... tp bila ada dorongan2 member2 yg dh berjaya buat....... harap2 berjaya laa kali ni...
Tok ( ibuku ) ada jgk bg hint2 suruh mama start campurkan susu formula utk Fawwaz... sbb tok kata nanti nak naik keja nanti camna... huhu... so far mama buat tak reti je hehe.. I have my own plan mak :).... utk kebaikan cucu mak jugak kan :))......


Selamat Umur Sebulan Muhammad Fawwaz Hakim :)>>>......


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com