Friday, November 30, 2007

alahai tak sampai setengah jam...

papa wrote :

dlm dok sebok papa update entry nih.. khaalish pun dgn mata bulat dan senyum simpulnya melihat papa dengan penuh makna... kekeke.. apa lagi serang notebook papa laa... huaaaaaa... baru setengah jam tido.. dah bangun.. emmmm... macam ni lah mama. khaalish memang tak kasik can papa relax.. huhuhu...


papa.. pinjam kejap ekk..

yeah... inilah masanya aku menggodam nb papaku.. (mak aeii.. rakusnya anakku ini..huhuhu)

akhirnyaa... zzzzzz......

papa wrote :
saat inilah yg selalu papa nanti2kan..hehehe.. bukannya papa tak nak main ngan khaalish lagi..tp khaalish main tak tau berenti..huhuhu.. so, masa khaalish tido je papa boleh main internet nih..hehehe..
semalam khaalish tido awal.. time org azan maghrib dia dah tido.. itulah, petang semalam asyik dok membebel je.. apa bahasapun papa tak paham. what everlah khaalish.. sama2 nak join tok & toknjang bersembang petang2.. disebabkan khaalish tido awal, 4pg td dia dah bangun nak main.. hahaha.. terpaksalah papa melayan kejap.. nasib baik pukul 6pg dah tido balik.. tp 6.30 dah bangun.. sampai lah 9.30pg tadi baru dia dah tido semula.. thanks god! papa boleh update sikit blog nih..

ni gambo paling latest nih..panas lagi nih..baru 5 minit.. khas utk mama..

Wednesday, November 28, 2007

Minggu bz...

mama wrote :

minggu ni mama byk keje... so tak sempat le update sgt huhu...kot2 papa lak rajin nak update kan huhuhu......dah laa amik el laa ari senin aritu...hehe..alasan sgt laa sakit tu kan hehe...tp bole ler lajak sehari jaga anak mama hehe...alaa mmg betul2 sakit pon mlm be4 balik tu....mama kalo time sakit kepala itu menyerang ...huhuh...apa pon tak bole buat dah haaa hehe... nak wat camno....cian papa burn begitu saja duit tiket itu yer.....ampun lain kali tak buat dah hehe...ala ada bape lain kali aja kann2.....so sabo papa yer sabo...sat jaa lagik hehe :)...

keje...byk kena siapkan .... pending belambak2 huhu...malasnya mama ....jemu betul hari2 melihat angka2 ini...penin2 mama hehe...well what to do...my choice kan heheh...

k laa....maybe ni je laa entry utk week ni kot ye hehe... entry balance2 gambo Khaalish lgk... gambo baru... tunggu ler....weekends ni ada kot hehe...

till then... Khaalish be good with papa & tok okeh.. minggu ni Khaalish tido ngan papa je yek ....papa jgn telajak bgn buat susu tau :)...tau papa bgn punya kann....ari Jumaat ni mama blk buat susu Khaalish okeh.... and memandangkan keguguran rambut yg makin menjadi2..so mama dah potong pendek rambut sayang hehe..so Khaalish tak bole tarik rambut mama lagik tauu hehe....



tgh meneliti nii....apo ler yg di fikir tu yek..

hehe..stereng ini aku punya tauu...

ke tepi ke tepi..ini Kimi Raikonnen jr nak bawak keta ni hehe..


ni entry budak kecik naik kereta... mama sgt suka gambo dia pakai baju belang2 ni tau... nampak muka nakal gitu hehe... budak kecik pantang naik kereta... tambah2 bila papa letak kat tpt driver kan... mcm iyer2 jer dah pandai bawak laa tu konon... ngan pandai2 dia lak tu dok main lampu...wiper laa....suka2 dia aja main sbb dia syok dok tgk air tu kuar kat cermin...tah sapo laa yg ajor tu tatau..pandai2 dia sendiri ajer haaa..... hehe..

tp yg bagusnya....tangan budak kecik ni power jugak tau....di sebabkan dia dok godek2 main tu la...akhirnya lampu kat dashboard papa yg tak menyala beberapa haritu...dah ok blk hehehe...tah apa yg dia tekan tahhh...power tak power gitu hehe.. tak jd papa p bengkel keta baiki kan.... save duit lagik hehe... wan kata budak kecik ni nak jadik bomoh kecik ke...tgn power tuu hehehe...

Wednesday, November 21, 2007

Budak Kecik buat apa tu....

buat apa tu sayang.....
mama wrote :

dah kol 6.30...mama masih kat opis ni.. tensen2...bila laa bole balik ni huhu.. mmmm.. mama dlm dilema... kadang2 ada sesuatu.... perlukah di cakap....atau tidak yek... mmmm... serba salah rasanya bila ada hati yg perlu di jaga...huhuh...

esokla mama sambung gambo Khaalish...cioww :)....
mama wrote again :



close up sikit...hai...ketuk apa tuu...

ooo ...nak tepuk mesin yek....

wajah kepuasan selepas berjaya dlm misinya hehe..

mama rasa laa kan...Khaalish ni...dah lama mengidam nakkan mesin basuh ni haa.. mana tak nya...kat dlm umah tu...selain dr peti ais...pantang dia nampak mesin basuh ni, mesti dia jalan pi... tak kira laa sama ada mesin tu tgh pusing ke tak.... hehe.. kalo tgh pusing lg senang...dukung je, biar je dia tgk kain yg tgh berpusing tu....gerenti dok senyap je hehe..

so..pada 1 hari itu...papa telah memakbulkan hasrat di hati Khaalish tu...hehe..wpon Khaalish taktau cakap...tp papa tau kompom Khaalish suka kan hehehe... so ... apa lg... mari masuk kan budak kecik ini dlm mesin basuh hehe... tp risau gak takut dia tejatuh..sbb dia bkn pandai berdiri lg pon... hehe...mak aiii.... punya laa gumbiranyaa dia...1 umah dgq suara dia menjerit2 gelak sambil menepuk2 mesin tu ala2 main dram gitu hehehe... . ya la..slalunya dia hanya dpt pegang mesin tu sipi2 ja... ni ala2 hajat termakbul la...dpt duduk dlm mesin basuh kan hehe.... kejap pon jadik laa kan mama hehehe....

kesimpulannya..save lg 1 barang mainan hehehe...

Monday, November 19, 2007

Jom makan kenduri...

mama wrote :

ari ahad aritu..lepas papa amik half day... kita bergegas ke Kepala Batas sbb nak p kenduri adik uncle jimi...memandangkan kami tak dapat nak p kat Rembau kan..jauh sgt laa jimi....so p kat Kepala Batas pon jadik la yek hehe... nasib baik kawin ngan orang belah2 sini gak...

ini 1st time mama sampai kat Kepala Batas.... so 1st impression mama... di mana2 aja ada 'family Pak Lah' hehehe...dr nama dewan..skolah ..nama jln etc..... well sapo2 yg penah p Kepala Batas mesti tau kot hehe..papa buat lawak...one day nanti adalaa nama Jalan Khairy plak kot ...opss..sudah2 hehhee.....

kenduri nya...meriahnya mama tgk..risik punya risik mau nye tak..katanya jemputan 3ribu orang..huhuhu..patutlaa dah pukul 3 pon orang punya laa ramai lg... masa kami sampai..skali ngan dato' adun manatah... hehe..papa la cakap..sori la yek mama tak kenai orang...adun tak adun hehe...


deretan jemputan yg tgh tunggu turn nak amik makanan..ramai ooo....

menu nya... nasi kenduri ini.... sgt laa sedapnyaa....


tgk tu..papa makan sorang2 je... mana mama & Khaalish


ni mama & Khaalish..tgh tgk papa makan huhuhu...


ok la...turn papa pegang Khaalish lak...

turn mama lak makan...aiyoyo tembamnya nampak muka mama huhu.. harus start projek diet ni hehe

ni ler aksi mata terbeliak uncle jimi..mama dah ckp akan masuk blog kan hehe..nasib la jimi yek hehe...

eh..kata p kenduri..gambo ngan pengantin mana hehe.... alamak..harusla tak payah laa letak yek...tiba2 bila mama tgk gambaq tu haruslaa mama nampak gemuk lak hehehe...tu le pakai baju jalur2 lagik hehe...

buat adik uncle jimi & wife.. Selamat Pengantin Baru... moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat okeh... :)...

Sunday, November 18, 2007

Papa buat apa tu...

mama wrote :

adui laaa ..papa buat apa tu.... nak angkat kain ke papa hehe...




citer seterusnya..bersambung besok... sbb mama ada keja la hehe...daaaa....

mama wrote again :

ok..sambung entry smalam.....

close-up sikit...


duduk dalam apa tu sayang...

mama...papa bawak Khaalish jalan ni hehe...

suka sungguh dia dlm bakul kain tu yek heheh...

papa dah penat, sebab Khaalish suka sgt nak bejalan kan.. walaupon benonya Khaalish bukan reti jalan lagik pon hehe.. tak larat laa nak pegang tangan dia jaa, last2 papa letak Khaalish dalam bakul kain tu & bawak Khaalish pusing2 dalam umah... hehe.. apa lagik...suka sangat laa dia haa, ketawa terkekek2 , dia igt mainan baru dia kot hehehe... papa kata save duit nak beli 1 mainan lg... recycle benda yg ada dlm umah je ahakss kekekeke...

Saturday, November 17, 2007

Budak Kecik dah ada gigi....

mama wrote :

gambo2 ni di ambil semasa malam family busu amir @ besan wan dan tok datang melawat sebelum kami pulang ke Kangaq ari Jumaat aritu....

Khaalish dgn Cik Nas..adik busu amir... wah2 baiknya dia hehe...

e ehh... dah tunjuk belang nampak... wah2.... nampak tak sesuatu hehe...

sila tgk semua...saya dah ada gigi hehehe..

alaa...anak mama dah beso laaa... dah ada gigi 2 batang dah pon hehe..


'untuk ayah Busu Amir yg menyambut ulang tahun yg , ke berapa tu ye pakcik... pada esoknya..16hb 11.. Selamat Hari Jadi pakcik.....:).. siap bawak pulut kuning lagik ha untuk kami kan.. time kasih laa byk2 :)...'

Thursday, November 15, 2007

aksi raya 07

Entry Last Raya...Raya di rumah Uncle Mail..

mama wrote :

ok la..utk meng'abih'kan stok gambo raya...ini adalah last entry raya dr mama hehe... mama buat spesel entry ni untuk beraya di rumah uncle mail ...uncle mail ni ex-opismate papa masa kat pej. projek alor staq dulu... uncle mail kalo tgk blog ni harus rasa kembang ler sket haa hehehe...
Khaalish & uncle Mail..
sebab apa buat entry khas... hehe..sebab mama sangat suka gambo2 Khaalish di umah uncle Mail.... hehhehe...harus dia jdk lagik putih lak dlm gambo2 kat umah uncle Mail ni pasaipa tahh, muka papa & mama gelap je hehehe....lg1 Khaalish ala2 sungguh gembira laa kat sini... ala2 nak tunjuk keletah comei dia laa tu sabo aje la hehehe...
utk uncle Mail & family... tq sbb jemput mai umah... sedap bihun goreng yg mak uncle mail buat kan papa hehe..



Khaalish ngan mak uncle mail... ada ball laa Khaalish :)..



wah2...gumbira sungguh le dia hehe

yg kat ujung tu ayah uncle mail...

tgk tu...gambo budak nakal hehe..

alamak ..air liur dah meleleh le mama hehe..

ok... smile :)... ni gambo frenster mama :)..


soalan : di manakah letaknya umah uncle mail ?

jawapan : sapa tau itu gunung apa...... iyer utk sapa2 yg tatau itule gunung keriang yg teletak nun di Kedah sana.... jd sapa bole teka umah uncle mail di mana hehehe.. haruslaa di tpt yg bole nampak Gunung Keriang kan hehehe..


oleh itu apa lagik...harus ler sesi fotografi outdoor kan hehe....uncle mail ni kalo kawin nanti sungguh laa beruntung.....takyah gi jauh2 tau buat sesi outdoor... bole tangkap gambo kat blakang umah jer haa hehhee.... ok enjoyyy......

berlatar belakangkan gunung keriang...

cantik tau...ngan padi yg menghijau ni..mama suka laa :)...
la..baru nampak muka papa hehe..maklumler fotografer kan takdak laa gambaq dia be4 hehe...

ok...dah abih ...daaa.....sehingga berjumpa di entry raya tahun depan nanti ..insyaAllah :)..


Selamat Umur 10 bulan sayang...

mama wrote :



pada hari umurnya mencecah 10 bulan.. Selamat Umur 10 bulan sayang... dah beso dah anak mama & papa.....cepatnya masa berlalu kan.....

Tuesday, November 13, 2007

di satu pagi...

mama wrote :

apa budak kecik ni buat pagi2 yerk.... smalam dah ler tido awal...mana taknye.... orang nak gi anto nek long kat tabung haji..dia lak buat taknak duduk lak... mulut tak berenti2 membebel hiba hehehe..ngamuk le tu nak tido, patutnya time dia tido lepas minum susu tp takleh tido sbb org ramai & bising.....dahla semua family sebelah mak mama @ tok, dr adik beradik tok sampai le anak2 sedara & cucu2 sedara tok, semua turun dr melaka utk hantar along & paklang mama @ nek long & toklang khaalish laa p haji..tak sempat le nak borak lama2 huhu..... hehe..

papa kata tudia penangan neklong punya pasal semua org turun tuu hehehe... neklong atau kakak sulung tok dan tok lang @ abang tok akan pergi menunaikan haji thn ni... akhirnya tercapai jugak hasrat neklong selepas tak kesampaian tahun lepas...alhamdulillah, Tuhan perkenankan utk menjadi tetamuNya tahun ni....

last2 ok laa , mama & papa balik dulu kol 8.30, tak sempat nak tunggu nek long & tok lang check-in kol 10 mlm .....tok & wan blk ngan busu.... p bawak saja kamera tp sekeping gambo pon tak tangkap ha.... bila kuar je bgnan tbg haji tu.. aik..dah senyap lak... leh lak tersengeh2 teruja tgk keta masa lintas jalan... bila dah naik keta...wah2...macam dah lupa lak sapo ler budak kecik yg beriya2 ngamuk kat tabung haji tu td yek hehe...papa kata Khaalish ni mmg pandai berlakon betul hehe... agaknya dia rimas org ramai tu ler dia cari akal nak lepaskan diri le tu..huhu sabo aje la.... tak sampai 10 minit dlm keta..dia pon tido dgn nyenyaknye sampai kat umah & sampai pg laa kiranya hehe...

so tido awai.... bgn pon awai la kan hehe..pg2 buta dah cergas dah ha..
pagi2 buta dah memanjat tv dah...nampak aja remote astro tu..

wan...khaalish nak pegang tv la...



mama...tangkap gambo khaalish berposing cepat....

dah pandai nak ikut dah..

babai sayang....mama & papa nak gi keja... duduk elok2 tau :)...

buat along dan pak lang..doa dr kami sekeluarga moga selamat pergi & pulang menunaikan ibadah haji di Baitullah... moga memperoleh haji yg mabrur...insyaAllah... Amin......

Thursday, November 8, 2007

untuk sekian kalinya.....entry beraya lagik hehe..

mama wrote :

okeh...kite sambung lg gambo raya..jgn bosan nooo heheh... ni adalaa sebahagian dr gambo masa gi beraya di umah kenkawan hehe.... benonya byk lg umah p...tp kdg2 bwk saja kamera .... tangkap gambo nye idak pon hehe...sama ada udah letih or no mood nak begambaq...or kdg2 lupa nak tangkap hehe....



e eh... anak sapo le ni yek hehe...


amboi... melekat nampak, mama baru ke ni hehe...



ok ler mama ni.... tangkap gambo ngan mama le pulak ..

alamak muka mama pucat lesi le... mana lipstik ilang ni huhu..



aiyaaa... aksi kungfu apa itu budak kecik hehe .....





masa ni kiter gi beraya kat umah uncle rizal & auntie pah kat KL.... hehe.. camno leh sampai ke KL lak... hehe.. haa kan ker singgah PPUM sbb check-up Khaalish.. so sempat jgk ler lepas tu menyelit p sebuah dua umah utk beraya...tak ramai lg member2 yg dah blk KL....semua nya masih enak bercuti raya lgk ha.. hehe....so yg ada kat KL je laa kami serbu hehe.. cantik umah auntie pah & uncle rizal noo.... membuatkan mama & papa rasa tak sabo lak nak masuk & men 'deco' umah baru huhuhu... elooo CITY GROWTH, bila umah mau siap daaaa... dr janji bln 7 laaa.....ini sudah bulan 11 tau huhu... mintak2 ler kali ni last extend.... hopefully by early next year dah bole masuk kot... harap2 le kan hehe....


dah beso dah anak uncle Talib ye :)


hi uncle Talib... tq for inviting us to your Open House....


ni masa beraya umah auntie nora kat jln putra... si comel Zafran Danish dan uncle Baie...

gambo bersama auntie nora tdk dibenar utk di siarkan oleh t/punya diri hehe..




ari pon nak mlm dah... sebelum blk, meh mem'pau' duit raya dr umah uncle Din @ harummanis





dan utk umah2 lain yg telah di singgahi tp tiada di gambar2 ini .. dan jgk utk telah memberi 'duit raya' buat Khaalish tq very2 much nooo hehe.. tu yg mama & papa semangat nak meronda tu, ala2 kutip duit raya Khaalish gitu hehehe... waaa, bknnye mama & papa amik... tu semua duit simpanan Khaalish tau... papa dah masuk kan dlm Tabung Haji Khaalish lg haa, simpanan masa depan hehe... bole ler cecah ratus2 le jgk kutipan duit raya :)... ni dah abih Syawal pon dpt lg duit raya ni hehe...rezeki Khaalish...


papa wrote :


ha ni lagi satu gambo.. kawan sekolah papa dolo2.. beraya bersama khaalish.. uncle meyzan ngelat tak nak datang rumah buat2 terlajak tol.. itu le pasal beraya kat r&r gurun jee.. huhuhu..janji dpt duit raya kan khaalish..


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com