Tuesday, September 7, 2010

2 hari menjelang raya.....


pre shoot gambaq raya....

mama wrote:

pejam celik..... arini dah masuk ari selasa...28 Ramadhan.... 2 hari lagi dah nak raya.... ( tu pon kalo raya hari Jumaat laa.... kalo raya ari Khamis.... huhu... puasa 29 hari jer la thn ni nampaknya.... kalo Khamis raya laa..... kalo tak as usual la...

so apa persiapan raya... meh kita list....

~~ Baju raya :
- yerr baju raya wajib di pagi raya dh dipertontonkan di gambaq atas sana...atas dasar nak buat kad raya di fb... nama pon trend baru skang tak main dah kad2 pos posmen ni hehe...... ( tp tukang yg nak edit kad raya nya dok lena plak so bila bole publish kad raya di fb ni huhu )...

- baju raya tak wajib plak.... huhuhu... esok ..eh silap... arini laa selasa baru nk p beli... atas dasar menunggu encik hubby cuti baru bole p shopping raya... itupon nasib baik ada unsur2 paksaan utk dia amik cuti start besok kalo tak sianlaa hero kecik 2 org itu tak berbaju raya huhu...... mama... pakai jer adalaa baju2 baru yg dibuat... maklumlaa dh bethn2 tak tempah baju so skali tempah aritu adalaa jgk yg takdan di pakai lagik....

so besok tinggal nak carik baju2 bdk2 kecik & baju papa lerrr.... kalo dan tringin jgk nak sambaq handbag baru tp tu pon kalo dan laa.... maklumlaa sejarah mama kalo bershopping sgtlaa teruk ada aja yg tak bekenan yg mengheret jadik berjam2 lamanya huhuhu.... so harap bdk2 kecik behave dgn baik yaa nanti... kalo tak mcm biasalaa tunggu aja dlm keta biaq mama shopping sorang2 hehe...

~~ Duit raya :
- dah ditukaq.... peruntukan rasanya sama saja seperti thn2 sebelumnya.... huhu bila laa agaknya bole buat pertambahan ni yer....


~~ Raya di mana :
- setelah 2 thn beraya di Gurun... tahun ni tiba turn utk beraya di Felda Tun Gaffar Kemendore , Jasin Melaka... yer soalan yg sgt penat di jawab kenapa plak raya di Melaka.. utk pemberitahuan sekali lagi kalo tiba turn mama so automatically kami akan beraya di Melaka (mak ku org Melaka ).. jadi mintak maaf sejak 20 tahun lebih dah pintu rumah Kangaq mmg tak penah tebukak pada hari raya Aidilfitri....( kecuali ada thn2 yg ada hal2 tertentu saja...) .. raya ke 2 baru kami balik Gurun noo....

~~ Kuih raya dan yg berkaitan :
- thn ni sgt sederhana... semuanya order & beli saja.... budget pon agak kurang thn ni so kuih2 raya cukuplaa utk dibahagi sket2 ke 3 rumah.... kat Gurun , Melaka and simpan sket utk di umah Aloq Setaq...


~~ Cuti raya :
- yer mama dah cuti raya seminggu awal... tp skolah naik balik pada ari raya ke5 & 6 ( on selasa & rabu )... so time ni papa ler kena take over jaga bdk2 kecik yer sbb papa cuti...... :)....

~~ Budget raya thn ni :
- huhuhu... lebih berjimat cermat kot... memandangkan tgh saving utk nak masuk umah baru... plus... kejadian2 accident kecik KBQ dan accident ngeri PFN menjelang hari2 nak raya ni huhu..... mmmm pejam mata sajalaa bapa pulak yg nak terbang kali ni.... apa nak buat rezeki duit raya gomen dapat masuk poket pomen ler jawabnya huhuuh....!!!

~~ Ucapan hari raya :
- Salam Aidilfitri buat rakan2 yg masih rajin singgah di sini..... maaf atas segala keterlanjuran kata.... kekasaran bahasa dan perbuatan... keterlukaan hati yang tidak di sedari.... moga lebaran kali ini akan memberikan rahmat dan kebahagiaan buat semua.... hati2 di jalan raya....


dan nota hari raya tahun ni... di akhiri dgn pertanyaan.... mmm gaji bln ni masuk bapa hb ekk (hehehehe )..... Selamat Hari Raya semua.....


Salam Aidilfitri...Maaf Zahir Batin.... dari kami sekeluarga...
kimi + idaa = Khaalish Hakim & Fawwaz Hakim....

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com