Sunday, March 30, 2008

Entry Melepas Geram....

mama wrote :

hello...i'm back.... dah seminggu tak update ha... bz sokmo :)...

actually harini baru abih kursus.... mmm benonya kelas mama handle 1 kursus kat IPG tu... nak penuh syarat dlm Gerko Olahraga... kena buat dlm last minit so kelam kabut la jgk... dah laa dgn supervise yg plg minima dr lecturer.... so everything handle sendiri laa..... huhu...in case ler ada sapa2 dr IPGM Perlis baca ni...tahuler diorg kursus apa ni....

hehe...so bole agak tak apa jadi kalo benda buat dlm last minit....kami di bg masa tak sampai 2minggu nak handle 1 kursus ...beso le jgk....adui...mmg dah bole agak laaa ada beberapa adegan yg tak bapa nak sedap jadik...yg sebabkan kursus tu berjalan dgn tak smooth nyerr... sgt laa spoil and sgtlaa malu tauuuu sebagai urusetia.... takpalaa nak wat camna benda nak jd....

tp yg tensennyaa...sgtlaa sakit telinga or hati mendengar kutukan dr peserta-peserta kursus ni... bkn la semua...tp yg mulut mcm xxx^&%^^&% tu, sabo aje la kan...

mmglaa ada kesilapan dr pihak kami sebagai urusetia jgk... tp takan nak harapkan everythings perfect... ye laa kalo cita kat org pon bkn nya diorg faham.. yg nampak hanya kesalahan kami jaa.... amik cth 1 la... mcm baju tu... wah2 sedapnya mengata 'LAIN KALI AMBIK SAIZ BAJU.. KAMI BAYAR TAUUU' hello excuse me kalo mama tau sapa yg tulis tu mmg aku p sembur dia tauuu.....

dia tau takk igt bole tempah baju dlm masa sehari dua kaa?....ketua kelas sendiri yang bg senarai baju lambat pastu nak salahkan orang lain.... mama yg p tempah baju.... kenalaa ada back-up plan lepas takdpt cooperation drp peserta.... tensen betul tau.....kalo ikutkan dlm 8 kelas yg join tu... hanya 4 kelas aja yg cooperate bg senarai saiz baju be4 hari sabtu...(mama kena p tempah baju ari Sabtu).... yg lain2 tu....tunggu2 tak dak ponn...so tepaksalaa amik dulu size diorg dr Koperasi...dah hari isnin baru nak bg nak buat apa... kalo nak baju cepat kena order by ari Sabtu........ dahla dgn senarai peserta nya berubah2 sampai ari slasa pon masih tak finalise lagik.... kejap ada kelas tu nak masuk....kejap ada tak jd laa blaa3....depa2 ni bkn tau baju semua dah order dah main suka2 ja nak tarik diri.....kursus start ari jumaat ari selasa masih belum confirmkaa?... mcm ni ker nama nak jadik cikgu yg efisyen.....

then bila dah dpt byk pula bisingnyaa... tak dpt size nyaa...blaa3....dlm hati nak kata jaa...ha tu laa sapa suruh tak bg cooperation pastu nak complain2 lakk..... mmg laa...bdk2 kelas mama pon ada silap kira jgk kot baju2 tuu.....sbb kalo ikutkan list yg mama buat tu mmg dah betul pon...yg silap maybe size sorang dua jer....apa salahnya dtg kat Urusetia mintak tlg cari size lain ker..bknnya takdak.... ada je org lain dtg complain nak tuko size.. yg bole kami cari kami cari and tukarkan blk baju diorg..ok jer... jgnlaa dok mengata2 belakang ni.... sgtlaa tak sedap tau... and tetap tensenn memikirkan mulut2 celupar nii...

dahlaa org bukan suruh hampa handle pon.... hampa tu mai ajaa duduk dengaq kursus..then dpt 30% sama jaa ngan kami yg susah payah terpaksa handle ni.... org dah tolong pon bkn nak beterima kasih.... lagik mengata lagik adala.... ( tp ada sorang peserta yg nama Aisyah... kelas mana tah... say thanks pd urusetia sbb handle kursus ni...dia kata ok la ni..kurang2 sket tu biasalaa ....sejuk hati dgq...Aiyah if read this thank u very2 much okeh....hehe...rasanya Aisyah tak baca pon...saje je... )

di sbbkan kursus ni.... mama terpaksa korbankan byk benda personal...
- duit minyak for almost 300km utk survey baju tk jadi... (papa taklaa marah tp mama laa rasa ralat jgk..)
- tak dpt tlg tok nak masak2 and join skali.... sbb kat umah ari Sabtu buat cukur jambul utk budak kecik Ellinn... rasa bersalah pon ada jgk tgk tok sorang2 masak takdak org tlg dr ari Jumaat malam lagik... malam tu ler mama start kursus pon....ari Sabtu the whole day mama kursus sampai 6.30 ptg...

ni semua bkn org tau pon...

kesimpulannya..mcm ni laa bila handle something last minit...kalo tgk dr positifnya, byk benda bole jd lesson....especially utk bdk2 kelas mama la..... so next time will be more careful, bila posting nanti lg byk situation mcm ni kat skolah... so kenalaa byk2 belajar camana nak handle problem2 gini kan...

sekian utk entry lepas geram... sori ni mama punya blog so suka atiler nak condem sapa2 di sini kan hhehehe....

ps - hatiku dah sejuk melihat abang nuar tgh nyanyi kat ABP ni hehe..papa jgn marah ye hehe...

Monday, March 24, 2008

tq mama & khaalish...

papa wrote :

tq le sayang2 papa... papa present esok lee. tak jadi pulak tadi.. hehe.. sebenonye bukan tak jadi. papa yg silap tarikh. dah pukul 11.30mlm semalam baru papa tau.. itu pun Dr. nizam yg bg tau.. dia heran apesal papa kalut semacam je masa discuss semalam.. huhuhu..

nasib baik present esok. sempat papa buat slide...huhuhu.. td baru balik dr rumah doc.. nasib baik tak byk ubah. tp byk jugak yg belum siap. entahlah papa bole tido pukul berapa ni. uncle jimi dah lama hanyut, dari pukul 9 td lagi... mama, online le... bole temankan papa.. huhuhu...

esok habis present maybe thari papa balik le.. sampai gurun je kot. tgk kalau tak lewat sgt papa terus le sampai kangaq.. khamis ni nak turun kl lak lagi.. huhuhu...

Sunday, March 23, 2008

ucapan untuk papa

mama wrote :



to papa...good luck for presentation tesis besok okeh...caiyokk caiyokkkk pa......

-from mama & Khaalish-

Thursday, March 20, 2008

Special Entry...

mama wrote :

stop dulu gambo di Taiping... kita beri laluan pada special entry ni..... entry ni ditujukan khas atas request ibu rayyan , sori noo lambat sket.. mama Khaalish tak sempat nak update gambaq baby... dah 3 mlm mama Khaalish tido sejam dua je siapkan assign punya pasal hehhehe... arini cuti so baru ada masa sket...pasni sbg assign lagik hehhehe...

Introducing our new family member.... babyBusu Khaalish @ adik mama...
welcome home sayang ELLINN MAISARAH BT SHARUN AMIRUL ...










entry Taiping lagik...

mama wrote :



apa benda batu2 putih bersusun kat atas tu ...hehehe.... well benonya nama tpt ni...'Taiping Cemetery War'.... atau senang citanya.... kubur askar2 org putih masa perang dulu heheheh..... apasal lak mama p upload gambaq kubur ni hhehe...haa yg sebenonya... tpt kami stay ni... betul2 sebelah Taiping Cemetery War ni laa haha....hanya dipisahkan oleh pagar je.. till now mama still wondering.... camne laa owner 'KamaLodge Resort & Cafe' ni bole p bukak resort kat kawasan ni hehhehe....sampai mama sanggup korek2 tanya bdk room service haa... ye laa kita kan ...kdg2 kalo tpt2 gini mmg takut laa nak p...apa tah lg nak p buat resort pulak tang ni hehe...



hari 1st dtg tu....cuak ler le jgk...ye laa mana laa tau kan...dahtu ditakutkan pulak oleh kawan2 papa.....uncle Rizal ngan uncle Epol tu laa.... dok takut2 kan lak... apasal bwk bdk kecik ni...tpt ni 'keras' nii..... dok cita pasai askar orgputih mai ketuk pintu pagi2 laa.... bgn tidoq dok tpt lain laa...ala2 mcm cite 'Setinggan' le pulak kan huhuhu... sapa2 igt lagi cita 'Setinggan zmn 80an dulu... alaa yg cita S Shamsudin ngan Yusni Jaafar pindah setinggan tu...yg Ibrahim Pendek bgn2 tido dok bwh pokok pisang tu hehe.... and blaa blaa blaa laaaa :)
haa..beblk cita tadi....sungguh tak sesuaiiiii tauuu uncle dua org tu dok menakutkan mama & papa hehehhe...

tp alhamdulillah la...takdak apa2 yg buruk berlaku sepjg stay kat sana...papa siap baca Yasin lg masa mula2 sampai tu....wpon mama ala2 seram jgk laa.. hehe...ya la.. mlm2 pon papa ada meeting...pastu dahlaa stay up jaa mlm2 nak wat keja.... slalu papa wat keja dulu... bila dia abih kol 2pg...papa kejut mama lak suh bgn wat keja hehhe..and mama akn stay up le sampai pg hehehe....

mmg time tu kalo rasa nak p toilet kerr...tahan aje laaa sampai subuh... sbb tak berani nak p toilet ...dahla toilet tu betul2 tepi bukit hehe ( bdk cleaner situ ckp at atas bkt tu ada 2 kubur lama 1 family.....mama dok byg kalo mama p toilet kang pintu toilet tu tiba2 tetutup sendiri ka..bole gitu ...

apapon...we still enjoyed the vacation..... wpon ala2 menyeramkan.... tp seronok gak sbb tpt tu tak crowded..nak mandi kat kolam pon ok sbb takle ramai mcm kat hotel....tpt dia pon ala2 eksklusif gitu.... papa kata nanti bila2 bole laa dtg lg...bwk tok & wan kaa mai holiday sini :)...

Saturday, March 15, 2008

The minutes be4 we check-out...

mama wrote :


before betolak blk... mama saja jer snap gambo2 kat sini...





di depan pintu bilik ....


suasana dlm bilik... (abaikan keadaan besepah tu hehe)..luas kan.. maunye tak...rm200 pernight...

1 deret timbunan beg2 brg2 papa mama & khaalish plus 1 deret buku2 mama & papa hehe...byknya la bwk brg kan...camno laa kalo nak travel jauh2 ni hehe

buku2 keja skolah :))

benda plg penting utk wat keja..

pandangan dr balkoni..
gambo dr tingkap bilik...

gambo dr tpt makan..

ni die punya main entrance..

keta papa...di bawah pokok buluh..

sebelum balik...mkn dulu....

bdk kecik yg tak dpt dikawal hehe..abih di panjatnya meja ..

dah nak blk dah...jom gambo sini dulu..

bye.....kami dah nak blk....last picture here..

Friday, March 14, 2008

vacation - entry tertunggak....

mama wrote :

ini laa keja budak kecik ni sepjg dok dlm bilik hotel ni.. main... main....dan main ajer..... hehe..sampai laa penat...














bila dah penat...apa lg..tido laa kan sayang hehe..finally... barulaa mama bole sbg buat assign yg betimbun2 ni hehe...

Wednesday, March 12, 2008

Live from vacation - part 3

mama wrote :

ok...2nd day kat sini... pagi2 disebabkan budak kecik bgn awal...so meh kita ronda2 tempat ni.. hehhe... time ni mama & budak kecik ikut papa turun skali... papa nak gi meeting tu actually... tp sbb awai lagik baru kol 8pg.. so jom amik gambo..... hehe...


ni ler bilik kami stay.... bkn 1 tingkat tu tau, yg kat tingkat atas je...
actually kat belakang bilik tu bukit tau...


papa kata mama, amik gambo dpn bilik kita cepat hehe..


ada pokok besar tu...

budak kecik je ready utk posing :)


si kecik ni lagik kan..

ha..ni baru betul..dua2 beranak ni dah ready...

kita kat sini laa.... "KamaLodge Suite & Cafe", klasik tak beca tu :)..
ok... sebenonya kami bercuti di... well dlm kata lain nyibuk ikut papa p meeting benonya hehehe , percutian penuh ditaja kerajaan Malaysia...

kami bercuti di kawasan paling lembap di Malaysia hari2 ujan gitu......haaa sapa pandai geografi cepat teka.......:)..... kat Taiping laaa.... :)...

wah....aman damai kat sini tau...mama suka , tp hari-hari hujan le plak kan..petang2 je ujan.....lagik 1 bgnan lama2 ja kat sini...dan pokok besar2.... papa kata ni tinggalan kerajaan British la ni... puluh2 thn dulu tinggalkan landskap yg cantik ni utk penduduk Taiping menikmatinya di kemudian hari.... bijak kan... ngaper skang ni org kita tak buat landskap mcm ni aaa... rugi tau...tgk org British pon berfikir utk rakyat kita... tp kita tak fikir pon utk buat tu utk anak cucu kita nanti hehe..

ada lg nak cita.....sambung later ....

Live from vacation - part 2

mama wrote :


ha...nak buat ape tu...

ala....kaki comel sape ni hehe...

uik...dah berani nampak...


tapi dia hanya berani kat tepi aje...

muka tak puas hati,tak dpt mandi kolam hehe...

Tuesday, March 11, 2008

Live from vacation - part 1

mama wrote :


di celah tingkap di pagi yg indah........

berbukit bukau sejuknya mata memandang......


kat mana niii...



tu dia...nampak beno dr view yg tinggi kan...

ada kolam renang lg tu kan...

helo everybody.... we are on vacation right now hehe... actually mama & Khaalish aja... papa tak coz dia kena attend meeting, tp mama & Khaalish dpt bersuka ria di dlm bilik hotel ni hehe...cantik tak kat sini....

ooo tapi kat mana ni yek hehhehe.. will update with u all later okey...gtg bdk kecik itu sudah bergerak2 tanda nak bgn tido le tu hehehe...

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com